Haberler

LG, Akıllı Telefon Pazarından Çekileceğini Doğruladı

LG Electronics Pazartesi günü, akıllı telefon pazarından zarar ettiği için çıkacağını söyledi.

Ocak ayında Güney Koreli elektronik devi LG, altı yılda yaklaşık 4,5 milyar dolarlık zarardan sonra bölüm için tüm seçenekleri değerlendirdiğini açıklamıştı.

LG, ultra geniş açılı kameralar da dahil olmak üzere sektöre birçok yenilik kazandırdı ve 2013’te üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi konumuna geldi.

Ancak patronlar, cep telefonu pazarının “inanılmaz derecede rekabetçi” hale geldiğini söylüyor.

Samsung ve Apple akıllı telefon pazarının en büyük iki oyuncusu olurken, LG kendi donanım ve yazılım sorunlarından muzdarip.

LG zararla boğuşurken, işletmenin bir kısmını satmak için görüşmelerde bulundu, ancak görüşmelerden de bir sonuç alınamadı

Halen Kuzey Amerika’daki en popüler üçüncü marka olarak yer alıyor ancak diğer pazarlarda düşüş yaşadı. LG telefonlar, yerel Güney Kore pazarında da hala oldukça yaygın olarak kullanılmakta.

Yapılan açıklamadaki bir bölüm ise şöyle. “LG’nin inanılmaz derecede rekabetçi cep telefonu sektöründen çıkma konusundaki stratejik kararı, şirketin kaynakları elektrikli araç bileşenleri, bağlı cihazlar, akıllı evler, robotik ve yapay zeka gibi büyüme alanlarına odaklamasını sağlayacak”.

Araştırma firması Counterpoint’e göre firma , geçen yıl 28 milyon telefon sattı. Aynı dönem içinde Samsung’un satış rakamı ise 256 milyon.

Akıllı telefon işi, LG’nin faaliyet gösterdiği beş bölümünün en küçüğü ve gelirinin sadece %7,4’ünü oluşturuyor. Şu anda küresel cep telefonu pazar payı ise yaklaşık %2.

Firma geçtiğimiz yıl “T” şeklinde çift ekrana sahip olan Wing modelini piyasaya sürmüştü. İnovasyon konusunda büyük rakipleri ile rekabet edebilmek için atılan bu adım da yöneticileri tatmin etmemiş olacak ki, üstünden çok bir zaman geçmeden kapanma kararı alındı.

LG Wing'in Türkiye fiyatı ve özellikleri... Son dakika: Satışa çıktı
LG Wing

Elektrikli arabalar ve TV’ler

LG, özellikle ev aletleri ve televizyonlarla birlikte tüketici elektroniği pazarında güçlü bir yere sahip. LG, Samsung’un ardından dünyanın en çok satan ikinci TV markası konumunda.

Şirket Aralık ayında, otomotiv tedarikçisi Magna International ile elektrikli otomobiller için temel bileşenler üretilecek olan bir ortak girişim başlattı.

LG’nin telefon envanteri satışa sunulmaya devam edecek ve mevcut müşteriler için servis desteği ve yazılım güncellemeleri sunmaya devam edecek.

Bir yetkili, “LG yoluna devam ederken, diğer iş alanlarında rekabet gücünü daha da güçlendirmeye yardımcı olmak için mobil uzmanlığından yararlanmaya ve 6G gibi mobilite ile ilgili teknolojileri geliştirmeye devam edecek” dedi.

Analistler, LG’nin çıkışından en çok Güney Koreli rakip Samsung ve Oppo, Vivo ve Xiaomi gibi Çinli şirketlerin fayda sağlayacağını söyledi.

Kaynak: bbc.com

Diğer Haberler

Spotify, Otomobiller İçin Geliştirdiği “Car Thing’e” Dair Bilgi Sızdırdı
Tesla, 2021’in İlk Çeyreğinde Ürettiğinden Daha Fazla Otomobil Teslim Etti
Google, Nisan Ayında ABD Ofislerini Kısmen Açmayı Planlıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu