Haberler

Blizzard “Warcraft”ın Mobile Geleceğini Onayladı

Activision Blizzard, 2021’in 4. finansal çeyreği için yapılan basın sunumunda, Warcraft’ı mobil platforma getirme planlarını açıkladı. Firma CEO’su Bobby Kotick bir yıl önce yatırımcılara “Warcraft tecrübesini çeşitli, mobil, free-to-play ortamlara” taşımak için bir çok ileri safhada projede çalıştıklarını açıklamıştı. Bu yıl ise Warcraft markasının mobil ortama gelmesi planlanıyor. Blizzard henüz gelecek oyunlar ve zaman çizelgesi konusunda ayrıntılı bir açıklamada bulunmadı. Dolayısıyla bu yıl gelecek olan oyunların geçen yıl bahsedilenlerden hangileri olduğu bilinmiyor.

Markanın mobildeki varlığı konusunda tek açıklama firmanın kazanç sonuçlarında şu şekilde geçiyor:

“Blizzard, Warcraft markası için 2022 yılında sağlam yeni içerikler planlıyor. Bu içerikler arasında World of Warcraft ve Heartstone için yeni tecrübeler ve tamamıyla yeni bir mobil Warcraft içeriğini ilk defa oyuncuların ellerine sunmak bulunuyor”

Mobil bir Warcraft oyunu için 2017’den beri dedikodular dolanmaktaydı. 2018 yılında Blizzard’ın, Pokemon Go benzeri bir mobil oyun üzerinde çalıştığı haberleri yapılmış, dolayısıyla bu yeni oyunun arttırılmış gerçekliği destekleyeceği düşünülüyordu. Kotaku’nun haberine göre bir kuluçka takımı tarafından geliştirilen oyunun başında firmaya 2016 yılında dönüş yapan kurucularından Allan Adham bulunuyor. Takım aynı zamanda bu yıl çıkacak olan mobil Diablo Immortal oyunu üzerinde çalışıyor.

Kaynak: engadget.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu