Haberler

Huawei’nin Çin’deki Ar-Ge Tesisinde Yangın Çıktı

huawei tesisinde yangın
Huawe AR-GE Tesisinde yangın çıktı

Huawei ‘nin Çin’in Dongguan şehrinde bulunan araştırma ve geliştirme (AR-GE) laboratuvarında henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bazı ajanslarda yangında 3 can kaybının yaşandığı aktarılıyor.

Yaşanan olayla sosyal medyada paylaşılan bazı vidyolarda labaratuvar görevlilerinin kaçıştığı gözleniyor. Yerel medyanın paylaştığı haber göre AR-GE merkezinin pamuk gibi son derece yanıcı olan “ses emici malzemeler” içerebileceğini bu nedenle yangının bir anda büyüdüğü söyleniyor. Ayrıca yerel kaynaklardan bazıları haberi yayınaldıktan sonra içerikleri sildikleri de konuşulanlar arasında. Haber kaynaklarının içerikleri neden sildikleri henüz belli değil.

Çıkan yangın yerel itfaiyenin çalışması sonucu kontrol altına alındığı ve 3 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Huawe ‘nin laboratuvarda baz istansyonu donanımları için 4G ve 5G teknolojileri ile diğer ses materyalleri üzerinde araştırma geliştirme yaptığı paylaşıldı.

Çinli teknoloji devi Huawei, yangın çıkan bina tesisine yakın ana kampüsü bulunuyor ve bu kampüste 25.000 çalışanı ile teknoloji ürünleri üretiyor.

Kaynak 1

Kaynak 2

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu