Microsoft Ofis Ürün Ailesi

Microsoft Office 2016 Preview – Ön İzleme Sürümü Kurulumu

2015 yılının gelmesiyle birlikte Microsoft birçok ürünü piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Buna paralel olarak birçok ürünün ön izleme sürümü şu an kullanıma çıkmış durumda. Biz bu makalemizde Ofis 2016 ön izleme sürümünün kurulmasını ele alacağız. Şuan kuracak olduğumuz ön izleme sürümünde ürünün tüm özellikleri aktif değil ve bize yansıtılmamaktadır. Ürün ilk aşamada IT Profesyonelleri ve geliştiriciler için ön izleme olarak piyasaya sunuldu. Tam özellikleri belli olmamasına karşın geliştirmelerin Ofis 365 ekseninde olacağı bilgileri internette yer almaktadır.

Ürünü indirebilmek için buradan istek yapabilirsiniz. Ben bunun yerine script olarak kurulum adımlarını Ofis 365 proplus ürünü kurarmış gibi kurulumunu yapacağım. Ayrıca ürünün Mac versiyonu da şu anda indirilebilir ve kurulabilir durumda. Tabi ön izleme sürümü olarak. Mac versiyonunu da buradan indirebilirsiniz.

Ufak ufak kısa ve basit makalemizin adımlarına geçelim.  https://connect.microsoft.com/directory adresine giriş yapalım. Buradaki Microsoft Office ürünü kenarında yer alan Join linkine tıklayalım.

clip_image002

Karşımıza gelen ekranda live id ile giriş yapalım. (Microsoft Hesabı)

clip_image004

Açılan ekranda OFFICE 2016 PREVIEW (For BUSINESS) linkine tıklayalım.

clip_image006

Açılan ekranımızda Download linkine tıklayalım.

clip_image008

Karşımıza gelen ekranda indirecek olduğumuz ürünleri seçelim. Ben kurulum için sadece Admin_OfficePreview.zip dosyasını indireceğim.

clip_image010

İndirdiğimiz dosyayı zipten çıkartalım ve aşağıdaki hale getirelim.

clip_image012

İşletim sistemimizden yönetici olarak CMD’yi çalıştıralım. Kuruluma aşamasında şunu da belirteyim Ofis 2013 kurulabilen tüm donanımlar ve işletim sistemleri üzerine Ofis 2016 ön izleme sürümü kurulabilmektedir.

clip_image014

Biz Proplus_tr_tr_x86 bat ile 32 bit Türkçe kurulumu yapacağız.

clip_image016

Bu nedenle bu dosyanın yolunu kopyalıyoruz.

clip_image018

Kopyaladığımız yolu cd parametresinden sonra “ “ içerisine yapıştırıyoruz.

clip_image020

Sonrasında Proplus_tr-tr_x86.bat dosyasını çalıştırıyoruz.

clip_image022

Kurulum için gerekli download başladı.

clip_image024

İndirme ve ilerleme adımları internet bağlantı hızı ve bilgisayarımızın performansına göre ilerlemekte. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika arasında sürmektedir.

clip_image026

Kurulum işlemi tamamlandı. Ofis bileşenlerimizi aşağıdaki gibi görebilmekteyiz.

clip_image028

Powerpoint’i açtığımda sürüm numarası olarak 16.0.3930.1004 olarak görünmektedir. Buda Ofis 2016 Ön izleme sürümüne denk gelmektedir.

clip_image030

Şu anki yapı itibariyle pek çok özellik daha bizlere yansımamaktadır. İnternet ortamında sızan görsellere pek paralel bir görüntü gelmemekle birlikte bunun ön izleme sürümü olduğunu unutmamak gerekir. Ürün Kararlı sürüm olarak satışa sunulduğunda tüm özelliklerini farklı makalelerde ele alıyor olacağız.

clip_image032

Umarım yararlı bir makale olmuştur. Bir başka makalede görüşmek üzere.

 

 

Rıza ŞAHAN

www.rizasahan.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu