Cloud Computing

Azure to Azure Site Recovery – Bölüm 2

Bir önceki makalemizde Azure platformu üzerinde bulunan sanal sunucularımızın Azure Site Recovery servisi kullanılarak farklı bir bölgedeki data merkezine nasıl kopyalanacağını anlatmıştık.

 

http://www.cozumpark.com/blogs/cloud_computing/archive/2017/07/02/azure-to-azure-site-recovery-bolum-01.aspx

 

Bu makalemizde ise Azure Site Recovery ile sunucuları kopyaladığımız data merkezinde nasıl çalışır duruma getireceğiz onu anlatacağız.

clip_image002

Resim 00

Backup and Site Recovery Vault içerisindeki Recovery Plans ( Site Recovery ) seçeneğine geliyor ve + Recovery plan butonuna tıklıyoruz.

clip_image004

Resim 01

Gelen sayfa içerisinde recovery planımız için bir isim, kaynak bölge, hedef bölge ve dağıtım yöntemi belirledikten sonra West Europe bölgesinde çalışır duruma getireceğimiz sunucularımızı seçiyoruz.

clip_image006

Resim 02

clip_image008

Resim 03

Ardından oluşturmuş olduğumuz recovery planı seçip, açılan sayfa içerisinden More seçeneğine tıklayarak, Failover seçeneğini seçiyoruz.

clip_image010

Resim 04

Test failover işlemini geçeceğimizi direkt olarak sunucuları çalışır duruma getireceğimizi işaretliyoruz.

clip_image012

Resim 05

Ardından Latest (loewst RPO) seçeneğini seçip, North Europe bölgesindeki sunucuları kapatmak için Shut down machines before beginning failover seçeneğini işaretliyoruz. Böylelikle failover işlemine başlamadan önce North Europe bölgesinde ki sunucuların kapanmasını sağlayacağız. Ben manuel olarak daha öncesinden kapatmıştım.

clip_image013

Resim 06

Failover işlemlerimiz başlamış oldu.

clip_image015

Resim 07

Azure to Azure Site Recovery işlemleri 3 sunucu için 9 dakika 23 saniye içerisinde gerçekleşmiş oldu. Bu da bizim için oldukça iyi bir değer. Yani sunucular üzerinde geri alınamayacak bir işlem yapıldığında Azure üzerindeki mevcut yapımızı hızlı bir şekilde farklı bir bölgede çalışır duruma getirebiliriz.

clip_image017

Resim 08

clip_image019

Resim 09

Bu makalemizde Azure platformu üzerinde bulunan sanal sunucularımızın Azure Site Recovery servisi kullanılarak farklı bir bölgedeki data merkezinde nasıl çalışır duruma getirileceğini anlatmış olduk. Umarım faydalı bir makale olmuştur. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu