3. Parti Yazılımlar

Vembu BDR ile VMware Platformunda Backup ve Restore Operasyonu

Merhaba değerli meslektaşlarım, bu yazımızda sizlerle sanal sunucu sistemlerinin yedeklenmesi için piyasaya çıkan yeni bir oyuncu olan Vembu yazılım şirketinin veri yedekleme ve koruma ürünü olan “ Vembu BDR Suite ” ı inceleyeceğiz. Bu teknik makalemizde Vembu BDR ile Backup ve Restore operasyonunu adım adım gerçekleştireceğiz.

Vembu BDR ile Backup ( Vembu BDR Backup )
Vembu BDR ile Restore ( Vembu BDR Restore )

İlk olarak “ Backup ” bölümü ile başlıyoruz.

clip_image002[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; Vembu BDR yönetim konsolunda “Backup” menüsü altındaki “Configure VM” bölümünden yedeklenecek sunucuyu seçip “ Next ” ile devam ediyoruz. 

clip_image004[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; Vembu BDR yönetim konsolunda “Backup” menüsü altındaki “ Guest Processing ” bölümünden yedeklenecek sunucu için uygulama bazlı özel ayarlamaları yapıp “ Next ” ile devam ediyoruz.

clip_image006[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; Vembu BDR yönetim konsolunda “Backup” menüsü altındaki “ Schedule ” bölümünden yedeklenecek sunucu için tarih saat ve süreç ayarlamaları yapıp “ Next ” ile devam ediyoruz. 

clip_image008[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; Vembu BDR yönetim konsolunda “Backup” menüsü altındaki “ Settings ” bölümünden yedeklenecek sunucunun ne kadar süreyle saklanacağı, hangi ortama yedekleneceği gibi özel ayarlamaları yapıp “ Next ” ile devam ediyoruz.

clip_image010[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; Vembu BDR yönetim konsolunda “Backup” menüsü altındaki “ Guest Processing ” bölümünden yedeklenecek sunucu için “ job name ” bilgisini girdikten sonra şimdiye kadar yapmış olduğumuz özel ayarların kontrolünü sağlıyoruz. “ Save theBackup ” ile devam ediyoruz.

clip_image012[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; “ Ok ” ile devam ediyoruz.

clip_image014[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; “ vembu-job-ysn-test “ isimli backup job ın başladığını görmekteyiz. 

clip_image015[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; “ vembu-job-ysn-test “ isimli backup job ın başladığını ve yedekleme işleminin devam ettiğini görmekteyiz.

clip_image017[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; “ vembu-job-ysn-test “ isimli backup job ın başladığını ve yedekleme işleminin başarılı bir şekilde “ success ”tamamlandığınız görmekteyiz.

Şimdi ise ikinci bölümümüz olana “ Restore “ Operasyonuna geçiyoruz.

clip_image019[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; Vembu BDR yönetim konsolunda “Restore” menüsü altındaki bölümünden geri yüklenecek olan sunucuyu seçip devam ediyoruz.

clip_image021[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; Vembu BDR yönetim konsolunda “ Recovery” menüsü altındaki “ Restore Type ” bölümünden geri yüklenecek sunucunun yedekleme metodunu seçip “ Next ” ile devam ediyoruz.

Biz bu makalemiz için “ Quick VM Recovery ” seçeneğini tercih ediyoruz.

clip_image023[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; Vembu BDR yönetim konsolunda “ Recovery” menüsü altındaki “ Restore Version ” bölümünden geri yüklenecek sunucunun hangi tarihli kopyasına dönüleneciğini seçip “ Next ” ile devam ediyoruz.

clip_image025[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; Vembu BDR yönetim konsolunda “ Recovery” menüsü altındaki “ Restore Options ” bölümünden geri yüklenecek sunucunun hangi “vCenter” hangi “ESXI” host ve hangi “Datastore” a açılacağını seçip “ Next ” ile devam ediyoruz. 

clip_image027[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; Vembu BDR yönetim konsolunda “ Recovery” menüsü altındaki “ Review Selected ” bölümünden geri yüklenecek sunucu için yapmış olduğumuz ayarlamaları kontrol edip “ Restore Now ” ile devam ediyoruz.

clip_image029[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; “ ok ” ile devam ediyoruz.

 

clip_image031[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; “ vembu-job-ysn-test “ isimli restore job ın başladığını görmekteyiz.

clip_image033[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; “ vembu-job-ysn-test “ isimli “restore” job ın başladığını ve geri yükleme işleminin başarılı bir şekilde “ success ”tamamlandığınız görmekteyiz. 

clip_image035[3]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde; VMware vSphere Web Client ara yüzünden geri yüklediğimiz sunucunun başarılı bir şekilde açıldığınız görmekteyiz. 

Sizlere fayda sağlaması dileğiyle…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu