Azure Virtual Machine üzerinde Kullanıcı Parolası Resetleme ve RDP Konfigürasyon Resetleme İşlemleri

Microsoft Azure Cloud üzerindeki oluşturduğunuz yada oluşturacağınız Sanal Makinenize nasıl giriş yapacağınızı önceki makalelerimde bahsetmiştim. Buradaki amacım Azure Sanal Makinenizin logon parolasını unuttunuz. Telaş yapmanıza gerek yok. Çözümünü bu adımları izleyerek , Resetleme işlemlerini başarıyla gerçekleştirbilirsiniz.

Öncelikli olarak Azure Portal üzerindeki Sanal Makinemize erişmeye çalışıyoruz.

İlk olarak Azure Portal ekranından “ Virtual Machines “ kaynağını arama kutucuğuna yazarız.

Sanal Makinemizin durumunun “ Running “ statüsünde olduğunu görürüz.

Azure Portalı üzerindeki “ SCCM2103 “ isimli Sanal Makineme bağlanmak için Sanal Makinemize çift tıklarız. İlgili ekranda bağlantı kurmak için “ Connect “ seçeneğini seçeriz.

“ Connect “ seçeneğini seçtikten sonra SCCM2103 adlı Sanal Makinemize hangi Uzaktan Bağlantı Protokolü ile bağlanacağımızı seçeriz. “ RDP “ seçeneğini seçeriz.

İlgili seçeneği seçtikten sonra , Sanal Makinemize Hangi IP adresimiz ile bağlanacağımızı seçeriz. İlgili seçeneklerde “ Public IP address “ ve “ Private IP address “ seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. “ Port Number “ bölümünde ise Sanal Makinemize bağlanmış olduğumuz Default Port şeklinde bırakarak “ Download RDP File “ seçeneğini seçeriz.

“ Download RDP File “ seçeneğini seçtikten “ .rdp “ uzantılı Sanal Makinemize bağlantı için kullanacağımız dosya inmiş olacaktır. İlgili dosyayı tıklarız.

“ Connect “ seçeneğini seçerek devam ederiz.

Sanal Makinemize bağlantı için Sanal Makinemizin kurulumunda tanımlamış olduğumuz “ Username “ ve “ Password “ bilgilerini yazmalısınız. “ Username “ ve ” Password “ bilgilerini doldurduktan sonra “ OK “ seçeneğini seçeriz.

Bağlantı için işlemlere başladığını görmüş oluruz.

“ The logon attempt failed “ uyarısını aldık. Şifreyi hatalı yazmış olabiliriz yada unutmuş olabiliriz. Unuttuysak yapacağımız işlem çok basit. İlk öncelik olarak Azure Portal ekranına geri döneriz.

İlgili Sanal Makine konfigürasyon ekranına döndüğümüzde “ Support + troubleshooting “ bölümünden “ Reset Password “ seçeneğini seçeriz.

Öncelikle bu ekrana geldiğimizde şunu bilgiyi vermek istiyorum. “ Mode “ bölümünde bulunan “ Reset Password “ ve “ Reset configuration only “ seçenekleri devredışı halde gözükürse , VMAccess kullanmadan önce Sanal Makine Running durumda yani çalışıyor olmalıdır. Running durumda olmayan Sanal Makine üzerinde Parola Resetleme işlemlerini sağlayamayabilirsiniz.

“ Mode “ bölümünde iki seçenek karşımıza çıkmaktadır. Bunları açıklamak gerekirse ;

“ Reset Password “ seçeneğinde , Makine erişimi için kullanmış olduğunuz Parolanızı belirlediğiniz şekilde Resetleme işlemi sağlayabilirsiniz.

“ Reset configuration only “ seçeneğinde , Sanal Makinenizin RDP yapılandırmasını sıfırlamanızı sağlamaktadır.

İlk olarak Sanal Makine erişimimiz için hatırlayamadığımız Parolamızı Resetleme işlemi için “ Reset Password “ seçeneğini seçeriz. Sanal Makinemizin kurulum sırasında belirlemiş olduğumuz “ Username “ bilgisini yazarız. Ardından Sanal Makinemize yeni tanımlamak istediğimiz parolayı Microsoft Azure ortamının standartlarına göre complex formatta yazmaya özen göstererek “ Update “ seçeneğini seçeriz.

Resetleme işleminin başladığını görürürüz.

İşlemler devam ediyor.

Resetleme işleminin başarıyla tamamandığını görürüz.

Ardından tekrardan aynı yöntemlerle Sanal Makinemize bağlanmayı deneriz.

“ Username “ ve “ Password “ kutucuğuna ise Resetleme işlemi sağladığımız esnada tanımlama yaptığımız Yeni Parolamızı yazarız. Ardından “ OK “ seçeneğini seçeriz.

Ardından makinemize bağlantıya devam etmek için “ Yes “ seçeneğini seçeriz.

Bağlantı işlemlerimiz devam etmektedir.

Sanal Makinemize sağlıklı bağlandığımızı görmüş oluruz. Ve Parolamızı problemsiz değiştirmiş oluruz.

Ardından tekrardan Azure Portalından “ Support+ troubleshooting “ bölümünden “ Reset Password “ seçeneğini seçerek bu sefer ise Sanal Makinemizin RDP Yapılandırmasını sıfırlama işlemi sağlayacağız. Bunun için “ Reset configuration only “ seçeneğini seçeriz. Ardından işlemlerin başlayabilmesi için “ Update “ seçeneğini seçeriz.

RDP Konfigürasyonlarının resetleme işleminin başladığını görürüz.

İşlemler devam etmektedir.

RDP Konfigürasyon işleminin başarıyla tamamlandığını görmüş oluruz.

Makalemi zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Diğer makalelerimde görüşmek üzere

Faydalı olması Dileğiyle.

Exit mobile version