Azure Site Recovery – Bölüm 4

Bir önceki makalemizde Azure Site Recovery Hyper-V entegrasyonu için on-prem ortamımızda Hyper-V host’tumuz içerisinde yapılması gereken adımları işlemiştik. Bu makalemizde de Hyper-V host’umuz üzerinde bulunan sanal makinelerin Azure üzerine nasıl replikasyonunun yapılacağını işleyeceğiz.

Azure Site Recovery Prepare Infrastructure adımlarını tamamaladıktan sonra “Step 1 Replicate Application” adımı ile işlemlerimize devam ediyoruz.

2. adımımızın ilk bölümünde sunucumuzun on-prem tarafta olduğunu ve hangi hyper-v host üzerinden replikasyon işlemini gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz.

Resim 01

Target configuration bölümünde ise replike edeceğimiz sunucunun Azure üzerinde bulunacağı subscription, resource group, deployment model, storage account ve network bilgilerini bu aşamada belirtmemiz gerekiyor.

Resim 02

3. aşamada ise replike edeceğimiz sunucumuzu seçiyoruz.

Resim 03

4. aşamada replike edeceğimiz sunucunun işletim sistemini ve replike edeceğimiz disklerimizi belirtiyoruz.

Resim 04

5. adımda ise replike edeceğimiz sunucunun hangi replikasyon politikasına göre replike edileceğini belirlioruz.

Resim 05

Sonrasında ise “Enable replication” diyerek sunucumuzun Azure üzerine replikasyon işlemlerini başaltıyoruz.

Resim 06

Sunumuzun replikasyon durumunu gormek için Azue Site Recovery servisine gelip, “Replicated Items” bölümü içerisinden “Replicated Items” bölümünü seçiyoruz.

Resim 07

Resim 08

Resim 09

Replikasyonumuz tamamlandı.

Resim 10

Bu makalemizde Azure Site Recovery ile Hyper-V sunucumuzu Azure üzerine replikasyon işlemlerinin nasıl yapılacağını işlemiş olduk. Umraım faydalı bir makale olmuştur. Bir sonraki makalemizde görüşmek dileğiyle.

Önceki Bölüm: Azure Site Recovery Bölüm 3

Sonraki Bölüm: Azure Site Recovery Bölüm 5

Exit mobile version