Azure RDS Deep Dive – Bölüm 4 VNet to VNet Connection – Create Gateway

Azure RDS Deep Dive makale serimizin bu bölümüne kadar Virtual Network oluşturduk, bu networkler içinde Local Networkler ve Subnetler oluşturduk ve ayrıca Gateway Subnetleri oluşturduk.

Oluşturmuş olduğumuz Vnet1 ve Vnet2 nin bilgilerini Dashboard üzerinde görebiliyorsunuz. Her iki network içinde bir Gateway bulunmamaktadır. The Gateway was not created uyarısından bunu anlayabiliriz.

Gateway oluşturmak istediğimiz Vnet içinde Create Gateway bölümünü işaretliyoruz ve Dynamic Routing seçimini yaparak Gateway’ imizi oluşturuyoruz. Vnet to Vnet connection için Static Routing desteklenmemektedir.

Her iki Vnet’ im için aynı işlemi tekrarlıyorum. Vnet’ lerimin dashboard larını kontrol ettiğim zaman Creating Gateway operasyonunun yapıldığını görebilmekteyiz.

Operasyon bölümünden Gateway oluşturma adımlarını takip edebilirim. Gateway oluşturma işlemi seçmiş olduğumuz datacentera bağlı olarak en az 15 dk sürmektedir.

Her iki Vnet’ im için Gateway oluşturma işlemi başarılı bir şekilde tamamlandı.

Oluşturulan Gateway’ lerin bilgilerini Vnet’ in içine girdiğimiz zaman görebilmekteyiz. Vnet1 içinde gerçek IP adreslerini görebiliyoruz.

Vnet1 içinde gerçek IP adreslerini görebiliyoruz.

Azure Portal üzerinde görebildiğiniz gibi Microsoft Azure PowerShell üzerindede bilgilere erişebilmektesiniz.

Get-AzureVNetGateway -VNetName VNet1 | ft VIPAddress

Vnet1 bölümünü oluşturmuş olduğunuz Vnet ismine göre değiştirin.

VNet to VNet Connection (Add Gateway Subnet) makalesinde geçici olarak oluşturduğumuz ve gerçek ıp adreslerimiz oluştuktan sonra değiştireceğimizi belirttiğimiz VPN Gateway Addresslerini değiştirme işlemini gerçekleştireceğiz.

Vnet’ lerimizin içine giriyoruz ve her bir Vnet’imizin sahip olduğu gerçek Ip adresleri ile geçici vermiş olduğumuz VPN Gateway Address lerini değiştirdik.

Exit mobile version