Microsoft System Center Yönetim Ailesi

Powershell ISE’yi SCCM Ortamına Bağlama İşlemleri

Bu makalemizde Sccm ortamınızı Powershell ISE nasıl entegre edebiliriz. Bu konu üzerinde uygulama gerçekleştireceğiz. SCCM Console ekranında yapmış olduğumuz Grafiksel arayüz işlemlerinin hepsini Powershell ile de yapmak mümkündür. Powershell ile yapabileceğimiz işlemleri açıklamak gerekirse ;

  • İşletim sistemi oluştururak dağıtımını yapmak.
  • Sınır veya Sınır Gruplarının oluşturulma işlemleri
  • Koleksiyon oluşturma işlemleri
  • Uygulama Dağıtımı işlemleri

O zaman İşlemlere başlayalım ;

Powershell ortamını SCCM sistemine entegre etmek için ; SCCM Console ekranını açtığımızda

Sol üst köşede bulunan Mavi Şeride tıklarız. Ardından “Connect via Windows Powershell ISE” seçeneğini seçeriz.

PowerShell ISE ekranının açıldığını görürüz. 1. Bölgede ; bulunan alan ” Script “ alanı olarak tanımlanmaktadır. Bu alanda şuan varsayılan olarak gelen komut dosyaları mevcuttur. 2. Bölge ise ; ” Sonuç “ bölümü olarak geçmektedir. Yazmış olduğumuz Script Çalıştırdıktan sonra Sonucu bu komut satırından görebiliriz.

Powershell ortamında uygulamış olduğumuz varsayılan olarak tabir etmiş olduğumuz script SCCM sunucumuzu Powershell Bağlama Betiği olarak kullanılmaktadır. İlgili Script’I çalıştırmak için yukarıdaki Araçlar ekranından ” Run Scipt “ seçeneğini seçerek yada Klavyeden ” F5 “ tuşuna basarak script çalıştırma işlemini sağlarız.

İlgili Script Çalıştırıldıktan sonra , sonuç ekranı aşağıdaki gibi olacaktır.

Dikkatimizi çeken bir nokta daha; Araç Çubuğunda bulunan ” Show Command Window “ seçeneğini seçtiğimizde komut satırında ” show-command “ komutunu yazmış oluruz.

İlgili komut çalıştıktan sonra SCCM ile alakalı aratmak istediğimiz komutları search edebiliriz. ” Name “ bölümünün yanında bulunan Kutucuğa SCCM ile alakalı terimler yazdığınızda Genelde ” CM “ ile başlamaktadır. Bunları seçerek komut satırında çalıştırılmasını sağlayabiliriz.

Bunun gibi bir çok komutu Search (Arama) yapabiliriz. Ayrıca ; aşağıdaki ekranda işaretli olan simgede ” Show Commands Add-on “ seçeneği seçerek ilgili komut arama ekranını sağ tarafta görebiliriz.

Makalemi zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Diğer makalelerimde görüşmek üzere.

Faydalı olması Dileğiyle.

Özdemir Mustafa

21 Temmuz 1992 tarihinde İstanbulda Doğdum. Özel Bir Bankada Sunucu ve Sanal Sistemler ekibinde görev alıyorum. Aynı zamanda Gazi Üniversitesinde Bilişim Enstitüsü Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapıyorum. 2010 yılından beri bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu sektöre ilk başladığımdan beri öğrendiğim ve yaşadığım teknik sorunları belgelemeye çalıştım ve dokümantasyon konusunda kendimi çok geliştirdim. Geliştirdiğim bu beceri ile insanlara faydalı içerikler üretmeye başladım. Makalelerimi okuyan deneyimli meslektaşlarım, yeni başlayanlar ve öğrenciler için Microsoft ürünleri ile ilgili çok fazla içerik üretmeye çalışıyorum ve üzerinde çalışmaya devam ediyorum. İçerik üretmekten gerçekten keyif alıyorum. Microsoft ürünleriyle ilgili çeşitli Portal ve Blog sitelerinde yazar olarak görev alıyorum. 2020 yılı itibari ile Türkiye'nin en büyük Çözümpark Bilişim Portalında yazar olarak görev almaya başladım. Bu başlangıçla birlikte birden fazla blog ve siteden teklif almaya başladım. İnsanlara daha fazla içerik üretebilmek adına Linkedin sayfası ve Microsoft Azure Bilgi Paylaşım Platformu adlı grup üzerinden binlerce kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun son derece motive edici olduğunu söyleyebilirim ve bu sayfada ve grupta haftalık bazen de günlük olarak ürettiğim içerikler var. İnsanlara faydalı olması ve geri dönüşleri beni daha çok yazmaya sevk ediyor. Gönüllülük kapsamında birden fazla kuruluşta Microsoft ürünleri ile ilgili etkinlikler, eğitimler, çalıştaylar düzenliyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu