Blog

Nvidia Omniverse Nedir, Ne İşe Yarar?

Nvidia Omniverse Nedir, Ne İşe Yarar?

Metaverse, son zamanlarda teknoloji dünyasının en çok konuşulan konularından biridir. Geçtiğimiz aylarda, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal medya devinin bir metaverse şirketi olmayı planladığını duyurdu. Yakın zamanda, Blender ve Adobe ile birlikte NVIDIA, meta veri deposunun temelini oluşturan dünyanın ilk simülasyon ve işbirliği platformu olan NVIDIA Omniverse’ü genişletmek için yeni özelliklerini duyurdu.

Metaverse Nedir?

Metaverse; etkileşimli, sürükleyici ve işbirliğine dayalı, paylaşılan bir sanal 3B dünya veya dünyalardır. Örneğin, Fortnite Battle Royale gibi çevrimiçi sosyal oyunlar, Roblox ve Minecraft gibi kullanıcı tarafından oluşturulan sanal dünyalar, metaverse fikrinin bazı unsurlarını yansıtır. Aynı zamanda, küresel pandemi sırasında uzaktaki çalışma arkadaşlarını birbirine bağlayan video konferans araçları da, gelecekte metaverse’de ne olacağına dair bir başka ipucudur.

Metaverse ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz, “Metaverse Nedir? Metaverse Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şeyi Bulabileceğiniz Bir Kılavuz” yazımızı okuyabilirsiniz.

Metaverse’ün hayatımıza bu kadar hızlı girmesi ile birlikte bildiğimiz gerçeklik değişecek. Sürükleyici yaratıcılık, işbirliği ve iletişim için yeni talepler, gerçek dünyayı yeni bir dizi dijital keşifle harmanlamaya başladı. NVIDIA, bu dönüştürücü yolculuğun başındaki en iyi bilinen markalardan sadece biridir.

Yakın zamanda NVIDIA ekibi, özellikle RTX 30 ve RTX 20 portföylerinde, grafik işleme birimlerine “VRWorks” gibi kavramları uygulamaya başladı. Ayrıca şirket, ses ışını izleme ve akıllı VR gölgeleme gibi teknolojilerden yararlanmak isteyen geliştiriciler için yeni yazılım çözümleri sunmaya da başladı.

NVIDIA Omniverse, NVIDIA’nın sürükleyici teknolojiye yaptığı yatırımların bir başka örneğidir. Bu açık platform, gerçek zamanlı, fiziksel olarak doğru simülasyonla sunulan yaratıcı varlıklar üzerinde sanal işbirliği için oluşturulmuştur. Omniverse, her kökenden sanatsal şirketlere dönüşüm fırsatı vaat eder.

NVIDIA Omniverse İncelemesi: Omniverse Nedir?

“Omniverse” terimi, iş yazılım yığınınızdan çok popüler kültürüne aitmiş gibi gelse de, omniverse teknolojisi ile NVIDIA, şirketlere gerçek zamanlı fiziksel olarak doğru simülasyonlar, sanal işbirliği ve daha fazlasıyla kilidini açabilecekleri fırsatlar tanıtmak istiyor. Şu anda açık beta sürümünde olan Omniverse çözümü, ekipler ve kullanıcılar ortak bir alanda önemli varlıkları, projeleri ve tasarım araçlarını birbirine bağladıkça; mühendislik, tasarımcı ve içerik oluşturucu iş akışlarını günceller.

Omniverse’in özellikleri, işletmenizin ihtiyaçlarına uyacak şekilde uyarlanabilir. Ancak NVIDIA, özellikle pandemi ve hibrit çalışmanın yükselişinin ardından, bu yenilikçi ortamı yaratıcı işbirliğine yönelik artan talep etrafında odakladı.

NVIDIA Omniverse ile iş liderleri, yeni bir VR deneyimleri ekosistemi oluşturarak uygulamalar ve kullanıcılar arasında canlı işbirliğini teşvik edebilir. Özellikler aşağıdakileri içerir:

  • Basitleştirilmiş bağlantılı iş akışları
  • Bağlı uygulamalar ve kullanıcılar
  • Gerçek zamanlı ışın izleme ve yol izleme
  • Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı ölçeklenebilir gerçek zamanlı hız
  • NVIDIA GeForce tarafından desteklenen fotogerçekçi görseller
  • RTX teknoloji yığını içinde VRWorks’e erişim
  • Tüm cihazlar ve teknoloji için destek
  • Uygulamalara, bağlayıcılara ve uzantılara erişim
  • Farklı sektörler için rehberlik

Bulutta yerel ve çoklu GPU etkin bir ortam olarak, çok katmanlı Omniverse platformu geleceğe hazırdır. Pixar’ın Universal Screen Description teknolojisine ve NVIDIA RTX teknolojisine dayanan Omniverse, benzeri olmayan bir platformdur. Şirketler, Photoshop, Autodesk, Blender, Unreal Engine ve daha fazlası gibi çözümlerden sonsuz çok yönlü bağlayıcılara erişimle ekosistemlerinin işlevselliğini genişletebilir.

NVIDIA ayrıca, iş akışlarınızı hızlandırmak ve geliştirmek için çok kanallı ortamda yerleşik amaca yönelik kendi uygulama seçeneklerine de sahiptir.

NVIDIA Omniverse Avantajları Nelerdir?

Yaratıcı işbirliği için NVIDIA Omniverse platformu, mühendislik, tasarım ve yaratıcı grupların bir dizi paylaşılan araç ve varlık üzerinde birlikte çalışmasına olanak tanır. Omniverse ile şirketler, dünyanın en yenilikçi 3D tasarım araçlarından bazıları arasındaki canlı işbirliği ile kendi sürükleyici VR deneyimlerini yaratabilirler.

Şirketiniz piyasadaki en etkileyici VR veya MR deneyimini yaratan bir sonraki kişi olmak istiyorsa, NVIDIA’nın Omniverse çözümü tam da ihtiyacınız olan şey olabilir. Ölçeklenebilir ve sezgisel ortam, sürekli gelişen bir ortamda çalışan içerik oluşturucular için mükemmeldir. En büyük faydalardan bazıları aşağıdaki şekildedir:

1. Kolaylaştırılmış iş akışları

NVIDIA Omniverse ile kullanıcılar, endüstrinin en iyi 3D tasarım araçlarını ve kullanıcılarını tek bir etkileşimli platformda birleştirebilir. Kapsamlı veri hazırlama görevlerine gerek kalmadan güncellemelerin, değişikliklerin ve yinelemelerin anında gerçekleştiği kapsamlı iş akışları oluşturabilirsiniz. Omniverse, gerçek zamanlı olarak güzel ve doğru görseller için anında ışın izleme ve yol izleme gibi ölçeklenebilir ve gerçek zamanlı deneyimler sunar.

2. Güçlü RTX teknolojisi

VR deneyimlerinizi NVIDIA ile oluşturduktan sonra, farklı platformlar için uyarlamanız veya yeni sürümler oluşturmanız gerekmez. Fotogerçekçiliğe sahip NVIDIA RTX teknolojisi deneyimlerini herhangi bir cihaza aktarabilirsiniz. NVIDIA ayrıca, 3D üretim hattının performansını hızlandırmak için iş ekosisteminiz genelinde iş paylaşımını kolaylaştırır.

3. Her kullanım durumu için esnek

Farklı geçmişlere sahip şirketlerin 3B iş akışlarına başlamalarına yardımcı olmak için NVIDIA Omniverse ortamı, belirli sektörler için önerilen uygulamalara, uzantılara ve bağlayıcılara erişimle birlikte gelir. Mimarlık, mühendislik, inşaat, eğlence, medya, üretim, oyun geliştirme ve hatta süper bilgi işlem için araçlar sağlar.

4. Amaca yönelik uygulamalar

NVIDIA’dan Omniverse ile sağlanan amaca yönelik uygulamalar, iş ortamındaki çeşitli iş akışlarını hızlandırmak için oluşturulmuştur. Ses ışın izleme için Audio2Face, sürücü simülasyonu, Isaac simülasyonu, Create uygulaması ve video için Machinima gibi Omniverse uygulamalarına erişebilirsiniz. NVIDIA ayrıca kullanıcıları kendi omniverse kitlerini oluşturmaya teşvik eder.

5. Çok sayıda değerli bağlayıcı

Omniverse Connectors, Omniverse alanı için en iyi endüstri yazılım uygulamaları ve mikro hizmetlerden oluşan bir ekosistemdir. Seçenekler arasında; Autodesk 3DS Max’ten Reallusion, SideFX Houdini, Blender ve hatta grafiklerinizin mükemmel görünmesini sağlamanız gerektiğinde Adobe Photoshop’a kadar her şey vardır.

Çeşitli kaynaklara, kılavuzlara, demolara ve belgelere erişim sağlayan NVIDIA ekibi, tüm yaratıcıları sınırsız özgürlükle deneyebilecekleri ve tasarlayabilecekleri Omniverse ortamına davet eder. Betayı kendiniz denemek için yapmanız gereken tek şey, herhangi bir RTX destekli cihazda Beta indirmesine erişmektir. Bu, başlamak için bir NVIDIA RTX GPU’ya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Uygulamayı indirin, başlatıcıyı açın ve kullanmak istediğiniz tüm uygulamaları uygun “Uygulamalar – Apps” bölümünden yükleyin.

Özetle diyebiliriz ki, NVIDIA Omniverse ortamı, yeni nesil geliştiriciler ve yaratıcılar için tasarlanmış benzersiz bir platformdur. Dünya sanal gerçekliği inanılmaz bir ölçekte benimsemeye devam ederken, NVIDIA Omniverse ortamı gibi araçlar şirketlerin harika yeni uygulamalar tasarlamasının yolunu açar. Bu ortam, ekiplerin bir sonraki kapsamlı sağlık hizmeti deneyimini tasarlamak veya ilk müdahale ekiplerimiz için yeni eğitim ortamları oluşturmak için birlikte çalıştığı yer olabilir.

Sibel Hoş

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü bitirdikten sonra teknoloji içerikleri yazarak sektöre giriş yaptım. 8 senedir içerik pazarlama alanında farklı sektörlerle çalışıyorum. Fakat hala en sevdiğim şey, teknoloji ile ilgili yazmak ve bu konuda elimden geldiğince sizi bilgilendirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu