Amazon EC2 -Elastic Compute Cloud Servisi Bölüm 3

UYGULAMA 2

Bu uygulamamızda yapacaklarımız;

Şimdi oluşturuduğumuz Win Server instance erişmek için 3389 portunu herkesin erişimine açmamız gerekiyor ( belli bir IP veya IP aralığı içinde açılabilir.) bunun için sol taraftaki seçeneklerden NETWORK & SECURITY’nin altında Security Groups seçiyoruz. Burada kendi oluşturuduğumuz EC2-Sec-Grup1 grubunu seçiyoruz ve Inbound Rules gelerek Edit Inbound Rules diyoruz

Instances ekranımızdan Windows Server’ı seçerek Actions altında “Get Windows Password” diyere erişim bilgilerini alıoruz.

Get Wındwos Password dediğimizde “awskaratekin” Key’i için bizden awskaratekin.pem dosyasını seçerek yüklememizi istiyor. Dosyayı seçtikten sonra Private Key yüklenecek ve Decrypt Password dediğimizde Windows Server’a erişeceğimiz kullanıcı adı ve şifre bilgileri görütülemiş olacağız. Bu bilgileri bir yere kaydediyoruz.

Windows Server kullanıcı adı ve şifremiz artık elimizde.

EC2 Yönetim konsolunda Elastik Block Store altında Volumes seçiyoruz. Volumes seçeneğinde hali hazırda kurmuş olduğumuz Windows Server ve Ubuntu Server’ın root volumelarını görüyoruz. Burada dikakat edilmesi gereken konu oluşturduğumzu Volume ile sunucunun aynı Availability Zone’da olması gerekiyor farklı Zone’larda olursa oluturulan Volume sunucuya eklenemez. Windows sunucumuz eu- west-1c de olduğu için bizde Volumeleri burada oluşturacağız.

Oluşturduğumuz volumeleri tek tek seçerek Actions menüsünden Attach Volume diyoruz ve hangi Instance’a eklemek istiyorsak seçiyoruz. Biz Volume’leri eu-west-1c de oluşturduğumuz için sadece Windows Server1 ekleyebileceğiz.

Exit mobile version