Akıllı Telefonlarda Konum Nasıl Atılır?

Akıllı telefonunuzu kullanarak konumunuzu paylaşmanın yani konum atmanın birkaç kolay yolu vardır.

Bu alternatifleri detaylı şekilde aşağıda sizin için anlattık.

Haydi başlayalım!

Google Haritalar’ı Kullanarak Konumunuzu Nasıl Paylaşırsınız?

Google Haritalar dünyanın en popüler harita uygulaması olduğu için, buradan konumunuzu arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmanız oldukça kolaydır. Google Haritalar’da yerleşik olarak bulunan basit bir yöntem vardır. Bu yöntem hem Android hem de iOS cihazlarda çalışır.

Konumunuzu paylaştığınız kişilerin listesini aynı Konum paylaşma sekmesinde inceleyebilirsiniz. Bu kişiler konumlarını sizinle paylaşıyorlarsa, profil resimlerini haritada görürsünüz. Paylaşımı durdurmak veya konumlarına yol tarifi almak için profil resmine veya altta listelenen adlarına dokunabilirsiniz.

Find My Uygulamasını Kullanarak Konumunuzu Nasıl Paylaşırsınız?

Siz ve konumunuzu paylaşmak istediğiniz kişiler; iPhone, iPad veya iPod Touch kullanıyorsa, Find My uygulaması bunu yapmanın en kolay yoludur. 

​​Facebook Messenger Kullanarak Konumunuzu Nasıl Paylaşırsınız?

Facebook’un popüler Messenger uygulamasında konumunuzu göndermek istediğiniz kişi veya grupla zaten sohbet ediyorsanız, konumunuzu hemen platformdan paylaşabilirsiniz. Bu yöntem hem Android hem de iOS cihazlarda çalışır.

WhatsApp Kullanarak Konumunuzu Nasıl Paylaşırsınız?

Konumunuzu paylaşmak istediğiniz kişi veya kişiler WhatsApp kullanıyorsa, konumunuzu onlarla paylaşmak kolaydır. Bu yöntem hem Android hem de iOS’ta mevcuttur.

iPhone’da Acil SOS Nasıl Kullanılır?

iPhone’nda Acil Durum SOS adlı bir özellik vardır. Tetiklendiğinde, bir kısa mesaj gönderir ve konumunuzu acil durum irtibat kişilerinizle paylaşır.

Bunu kurarken denemek (ve acil durumda irtibat kurulacak kişilere haber vermek) iyi bir fikir olabilir, böylece tam olarak nasıl çalıştığını anlayabilirsiniz.

Android’de Acil Durum Paylaşımı Nasıl Kullanılır?

Ne yazık ki, konumunuzu paylaşmaya yönelik acil durum seçenekleri, Android telefonlarda üreticiden üreticiye farklılık gösterir. Fakat acil durum bilgilerine veya bir acil durum moduna erişmek için genellikle güç düğmesini basılı tutabilirsiniz.

Çoğu Android telefonda:

Samsung telefonlar, SOS Mesajları adı verilen bir şey sunar. Bunu nasıl kuracağınız aşağıda açıkladık:

Exit mobile version