Forum

Windows 10 RPD
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 10 RPD

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
4,394 Görüntüleme
(@emredemirci-2)
Gönderiler: 226
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba,

RDP Wrapper yazılımı MS EULA anlaşmasında sıkıntılı mı? 

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 28/11/2018 00:25

(@cumhuraltan)
Gönderiler: 703
Üye
 

Selamlar ;

 

Tool'un ne işe  yaradığına  baktım Bill Gates'in yıllarca  Dünyanın  en  zengini  olarak  kalması ve  şu anda da  en  zenginlerden  olmasından aynı  zamanda Ms'in  genel  lisanslama  poitikalarını da  göz  önüne  alınca %100  sıkıntılı  diyebilirim.

 

Herkese Merhaba,

RDP Wrapper yazılımı MS EULA anlaşmasında sıkıntılı mı? 

Kolay gelsin.

***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "ÇÖZÜLDÜ" olarak işaretleyerek benzer problemi yaşayanlara yardımcı olabilirsiniz.

 
Gönderildi : 28/11/2018 00:45

(@emredemirci-2)
Gönderiler: 226
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Hızlı yanıt için teşekkür ederim. Ücretli olan alternatiflere bakıyorum Windows 10 işletim sisteminde kullanılabilen Thinfinity Remote Desktop Server yazılımı da RDP kulllanıyor. Windows Server maliyeti ve RDP lisansından daha hesaplıya geliyor. RDP Wrapper yazılımı ise ultra hesaplı olup bedavaya geliyor. 4-5 uzak kullanıcı için MS Sunucu yatırımı bana sıcak gelmiyor. Diğer taraftan da MS Eula anlaşmasını ihlal etmemek gerekiyor ki midyata pirince giderken bulgurdan olmayalım.

 
Gönderildi : 28/11/2018 01:59

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

NComputing ürünlerini inceleyin. L300

Kendi yazılımı(vspace) ve protokolü var. Windows Server gereksinimi yok. Windows üzerine de kurabiliyorsunuz. Ancak bunda da VDA lisansı gerekiyor.

https://www.ncomputing.com/support/windows-multi-user-licensing

https://www.dojop.com/MSLisans.pdf

 

 
Gönderildi : 28/11/2018 11:41

(@emredemirci-2)
Gönderiler: 226
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, daha önce ncomputing yazılımını duymuştum. Sunucu tarafındaki yazılımı ücretsiz istemci tarafı ücretli ve daha çok üniversite gibi bilgasayar sayısı yüksek yerlere thinclient çözümleri ile öne çıkan firma. 4-5 uzak bağlantı için maliyetli.

Şu ürünleri buldum: 

https://www.thinstuff.com/licensing/index.php?selected_product=16;14;15

https://www.winflector.com/store/order/product

Bu arada RDP Wrapper yazılımını denedim. Beklediğimden iyi performansı var.

Hocam şimdi şöyle bir durum var. 4-5 kullanıcı uzaktan bağlanıp bir uygulama kullanacak ki bu MS'e ait bir uygulama da değil. MS taradında Sunucu lisansı + RDP Lisansı hepi topu 4-5 kullanıcı için ciddi bir maliyet tutuyor. Ama MS tarafında bakınca sunucuya uzak bağlantı maliyeti... Sonra MS müşterinin ensesinde boza pişirmesin diye gri alanlar arıyoruz.

Bu konuda yalnız olmadığımı aşağıdaki Technet formundaki konuda da gördüm.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/a64db0b8-610a-4567-a439-229092d6aef4/terminal-services-alternative-legal-?forum=winserverTS

Saygılar

 
Gönderildi : 29/11/2018 15:54

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4287
Co-Helper
 

MS tarafında gri alan pek bulamazsınız. 🙂 Ya tercih edecek yada etmeyeceksiniz gibi bir durum var. Ne yapmak istediğinizi ve uygulama gerekliliklerini belirlemek bence daha önemli.

Mesela Windows Server bunların alternatifi değil ihtiyacınız var mı yok mu ve neden kısmı önemli. Server OS gereklilikleri tamamen başka Windows client'lar amaç ilgisinde aynı düzeyi sağlayamaz malum.

Mesela 1 yukarıda ki yazılım RDP emule ediyor gerçekte. Tam lisanslara geçtiğinizde de RDP CAL'dan daha pahalı olma durumu var bunu da web access gibi artı özelliklerle sağlıyor zaten bu tip bir çok tool gibi. Bu Server Os alternatifi değil. Yazılımların ayrıntı da yazmadığı şeyler var tam maksada yönelik teklifler istersiniz nasıl maliyet çıktığı görülünce biraz daha anlaşılır olur bazıları büyük ihtimalle RDP kullanmadıkları halde protokollerini öyle gösteriyorlar. Yada RD protokol kullandıklarında lisanslanması zaten microsoft partnerlikleri gereği CAL tipi lisans dan yukarıda kalır. Çünkü CAL sadece çoklu erişim imkanı açıyor kalan vazifeler OS'un kaabiliyetleri. 

Mesela Remote server-client işini ücretsiz veya çok daha düşük maliyetle sağlayabilirsiniz VNC ortamları buna örnektir. Hedefinizi bu karşılıyor mu karşılamıyor mu asıl o önemli. RDP'i taklit eden başka protokoller de var bazı yönden daha iyileri de var ancak RDP değiller. 4-5 user için bir windows client os yeterli olur mu o iş ilgisine bağlı. Yeterliyse ncomputing gibi server os'a zaten ihtiyacınız yok demektir. Mesela ben ultravnc server-client kullanıyorum Mic. RDP'in yapamadıklarını yapıyorum ama yapabildiklerini de yapamıyorum... = RDP performansı gibi bir durumu yok açıkçası.

Yoksa geçmişte RDP de citrix remote kaabiliyetlerine sahip değildi ancak bugün ki beceriler, operasyonlar farklı. Ben açıkçası SQL de içeren az kullanıcılı da olsa bir MRP'i windows 7 desktop pc'e emanet etmem ki konu öncelikle remote process dışına taşıyor. Şu tip şeyler olsun diyen müşteri firma da o maliyetleri ödeyecek mecburen. Yoksa Linux + VNC pek tabi ki bedava alternatif bir ortam yolu olurdu.

Artı ilk mesaj da ki uygulama bu forumun politikasına uyuşmayan bir içerik. 🙂 Biz profesyoneller kurumsal ortamlarda bu tip illegal çözümler kullanamayız tavsiye de edemeyiz siz de edemiyorsunuz malum. Kurumsal demek global mevzuatlara, hukuğa da uygun olmaya mecbur olmak demek.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 29/11/2018 19:26

(@emredemirci-2)
Gönderiler: 226
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Müşterinin parasını verdiği üründe yasal haklarının olduğunu düşünüyorum (yada düşünmek istiyorum). 

Aslında global hukukta Microsoft tekelcilik davasından ceza aldığını, son kullanıcıya açtığı mahkemeleri sadece kaybetmekle kalmayıp daha zararlı çıktığını hatırlatmak isterim. Örneğin, 2. el yazılım ticareti mahkemesi. 

Beni üzen asıl konu müşterimin gönlünü değil de MS'in günlünü yapıyor olmak. MS'in gri bölgesi olmadığı konusunda herkes hem fikir olduğuna göre en iyisi MS Sunucusu ve RDP lisansı satmak. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 30/11/2018 00:04

Paylaş: