Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Soru Nasıl Sorulmalıdır

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
1,715 Görüntüleme
(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
Konu başlatıcı
 

Değerli Üyelerimiz,

Forumlarımızda sorulan soruların büyük bir bölümünde sorunun çözümü için ihtiyacımız olan detay bilgiler ilk mesajlarda verilmemektedir. Bu yüzden bizler ve diğer katılımcılar bir kaç mesajımızda bir takım sorular sorarak detay bilgilere ulaşmak durumunda kalıyoruz, bu ise hem zaman kaybına hem de konunun uzamasına neden oluyor.

Soruyu sormadan önce lütfen şunlara dikkat edelim;

Soruyu sormadan önce daha önce bu probleme ilişkin benzer bir kayıt olup olmadığını da mutlaka araştırmanızı rica ederiz.

Soruyu oluştururken kurduğunuz cümleler Türkçe dilinin cümle yapısına uygun olmalıdır, devrik olmamalıdır, imla kurallarına dikkat edilmelidir. Böylece soruyu tüm okuyucularımız doğru anlayabilir ve size daha iyi yardımcı olabilirler.

Sorunun tipine göre detay bilgiler vermelisiniz, örneğin probleminiz sistemsel ise kullandığınız işletim sistemini, hangi service packlerin yüklü olduğunu, sorunun ne zamandan beri ortaya çıktığını, event id bilgisini, ortam yapısını ve benzeri belirtmelisiniz. Misal, Exchange sorusu ise hangi exchange sürümü olduğu - sp lerinin yüklü olup olmadığı, hangi uygulamaların çalıştığı, network sorunu ise ortamdaki network şemasını, kullanılan network araçlarını vb.

Eğer sorunuz şema gerektiriyor ise lütfen network/yapınızın şemasını çizerek sorunuzu aktarınız.

Sorunuz, Forum Kurallarına uygun olmalıdır, bu nedenle mutlaka aşağıdaki forum kurallarını da okumanız gerekli;

Portal ve Forum Kuralları – Duyurular & Uyarılar – ÇözümPark Forum (cozumpark.com)

 ÇözümPark.com

Bu konu 4 hafta önce Hakan Uzuner tarafından düzenlendi
 
Gönderildi : 23/02/2008 17:03

Paylaş: