Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Portal ve Forum Kuralları

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
2,865 Görüntüleme
(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
Konu başlatıcı
 

 

Değerli üyelerin dikkatine;

 ÇözümPark.com portalımızın içerisinde bulunan forum bölümünün kurulum amacı;  IT alanında çalışan veya bu alanda bilgi sahibi olmak isteyen ancak Türkçe kaynak bulamayan pek çok insanı bir araya getirmek ve bunun sonucunda fikir alışverişinde bulunarak sorunların çözümlerini kolaylaştırmaktır.

Portalımızın başarılı bir şekilde işlemesi için bir takım kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir. 

1.  Forum katılımcımız; kullanıcı adında, imzasında veya mesaj içeriğinde argo, küfür, tehdit, aşağılama, sataşma, kişi veya firma haklarına saldırı manasına gelecek kelimeleri kullanmamalıdır. Diğer üyelerin bakış açılarına hoşgörülü olunmalı, saygılı ve alçakgönüllülükle cevap verilmelidir. Aksi durumlarda kullanıcı uyarılacaktır. Aynı durumun tekrarlanması halinde ise hesabı silinecektir.

2. Forumda asıl amaç Türkçe paylaşımdır. Bu nedenle gerekmediği sürece İngilizce (yabancı) terimlerden kaçınmalı ( teknik kelimeler dışında ) ve yazdığınız iletilerde bozuk karakterler bulunmamalıdır. Bu tür mesajlar forum üyesine haber verilmeden düzeltilebilir veya gerekirse silinebilir.

3. Forum'a reklâm ve ticari kaygılar içeren mesajlar yollanmamalıdır. Aynı amaç ile imza veya profil resmi bölümüde kullanılmamalıdır. Gerekirse bu gibi bilgiler ilgili kişilerin "Posta Kutusu"na atılabilir. Bu durumlarda editörlerin bu mesajları silme hakkı bulunmaktadır.

4. Forum içerisinde, ÇarşıPark (Alalım-Satalım) bölümü dışında, alınmak ve satılmak üzere ilan vermek yasaktır. Bu mesajlar bilgilendirilmeden silinir.

5. Forum'a gereksiz mesaj atanlar bu konuda uyarılacak ve tekrarlanması halinde hesapları belli bir süre dondurulacaktır. ( "katılıyorum, süper bir paylaşım, muhteşem, +1, rezil olmuş, berbat vb. )

6. Forum içerisinde anket tarzında iletiler atmak yasaktır. Gerekmesi halinde editörler bu konuda bilgilendirilir ve bu sayede Portal'ın ana sayfasında anketler bölümünde yayınlanabilir.

7. Gönderdiğiniz iletilerdeki başlıklar sorunları ifade edecek şekilde yazılmalıdır. Aksine  "çok acil, help, yardım, lütfen acil yardım vb.." başlıkları olan iletileri mümkün olduğunca kullanmayınız. Yine başlıklarda tamamı büyük harflerden oluşan sorular sormayınız. Kullandığınız takdirde, mesajınız uyarı yapılmadan silinebilir.

 8. Forum'a bir ileti göndermeden önce arama menüsünü kullanarak bu konudaki iletiler bulunmalı ve eğer çözüm olmuyorsa yeni bir ileti gönderilmelidir.

9. İletileriniz son derece okunaklı ve gereksiz renkli olmamalıdır. Okunaksız, imzalarında çok uzun mesajlar bulunan, çok büyük veya çok küçük karakterler kullanarak gönderilen iletilerde haber verilmeden silinecektir.

10. İleti içeriklerinde CRACK, PORNO, WAREZ, HACKING  ( CEH hariç ) konularının bulunması durumunda mesajlar haber vermeden silinecektir. Ve kullanıcı bu konuda ilk seferinde uyarılacak, ikinci seferinde ise hesabı kapatılacaktır.

11. Forum bölümlere ayrıldığı için atacağınız iletinin konusu, Forum'un ilgili kategorisi ile uyuşmalıdır. Bu durumda mesajlarınız ilgili kategorilere taşınacaktır.

12. Forum içerisinde Siyasi, Dini, Takım vb. gruplaşmaya yol açacak her türlü içeriğe sahip iletiler haber vermeksizin silinecektir.  Eğer devamı sürerse ve açılan konuya cevap verenlerin hesapları tarafımızdan silinebilinir.

13. Atılan her iletinin sorumluluğu göndericiye ait olup, hiçbir şekilde ÇözümPark.com portalı bundan sorumlu tutulamaz.

14. Sadece mesaj atmak ve rütbe yükseltmek için boş ve gereksiz mesajlar atmayınız. Bu durumu sürekli tekrarlayan üyelerin ilgili postları silinecek ve hesabı dondurulacaktır.

15. Gönderdiğiniz iletilerde eğer bir sorun konusunda yardım istiyorsanız, detaylı bilgi vermeyi unutmayın. ( İşletim sistemi, hizmet paketi detayı (Service Pack), dili, sorunun oluştuğu ortam bilgisi, donanım ise özellikleri vb... )

16. İletilerde makale vb. uzun konu anlatımları yapılmamalıdır. Bu konuda açılan ipuçları bölümünde bunlar yayınlanarak link verilebilir. Bu ve benzeri her türlü bilgi eğer alıntı ise kesinlikle kaynak gösterilmelidir.

17. Başka site ya da forumlara üye toplamak amacıyla yazılmış reklâm niteliğindeki post ve özel mesajlar yasaktır. Bu tür mesajlar Forum Yöneticileri tarafından uyarı yapılmaksızın silinebilinecek olup   mesaj sahibi üyelerin üyeliklerine son verilebilinir.

18. Aynı konuyu, aynı veya farklı başlıklar altında birden fazla kez açamazsınız.

19. Özel mesaj yoluyla hiçbir üyemizi rahatsız edecek mesajlar gönderemezsiniz. Gerek görüldüğünde özel mesajlarınız incelenebilir ve özel mesaj göndermeniz yasaklanabilir.

20. Forum Yöneticilerinden özel mesajla teknik destek istemeyiniz. Yöneticilerimiz destek amaçlı olmayan tüm özel mesajlarınıza açıktır.

21- Forum üzerinde Radmin, TeamViewer, VNC gibi uzak yardım programlarıyla yardım talebinde veya teklifinde bulunmak, msn adresi vermek yasaktır.

22- Yayınlanması için gönderilen post, makale, video v.b. tüm içeriklerden yazarın kendisi sorumludur. ÇözümPark üzerinden hiçbir şekilde hak talebinde bulunamaz. Forum veya Portal üyeliğini sona erdirmek isteyen kullanıcı/yazar, hesabıyla beraber daha önce yazmış olduğu tüm mesajların, makalelerin, videoların vb. silinmesini talep edemez. Ancak, ilgili kaynaklardan kullanıcı adı ya da gerçek adı kaldırılabilecektir.

23- Yazılan postlar, makaleler veya online destek ile yapılan tüm yönlendirmeler tavsiye niteliğindedir. Öneriler uygulamadan önce mutlaka yedek alınmalıdır. Kullanıcının sisteminde doğabilecek problemlerden kullanıcının kendisi sorumludur.

Keyifli paylaşımlar dileriz.

ÇözümPark.com

 
Gönderildi : 23/02/2008 16:34

Paylaş: