Forum

Çoklu Radio Bu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Çoklu Radio Button Kullanımı

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
3,885 Görüntüleme
(@hasantirtom)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, benim 110 kişilik bir yoklama ekranım var. Her bir textbox a karşılık 3 adet Radiobutton var. Ben bu radiobuttonların seçimine göre (Var/Yok/İzinli) textboxların backcolor unu değiştirip databese e durumlarını kaydetmek istiyorum. Bu işlemi herbir radiobutton un event ine yazarak yapabiliyorum. Merak ettiğim husus bu işlemin daha kolay bir yolu olup olmadığı? Bunun için bir döngü yazmak mümkün müdür?

Birde Datagridview de seçtiğimiz radiobutton olayını form üzerinde nasıl gösterebiliriz? Yani güncelleme yaparken datagridview de seçtiğim kaydın durumuna göre formda o radiobuttonu seçili hale getirmek istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 04/02/2018 02:24

(@aliuysal)
Gönderiler: 292
Üye
 
Merhabalar; 2. sorunu koşul ile halledebilirsin.

string
kayit = ""; if(kayit == "evet" ) kayit=radioButton1.
Checked;
else value=radioButton2.
Checked;

Dijital dönüşüm başlıyor...
RFID Sayım
WinFlow e-Fatura Onay Akış Süreç Yazılımı
Android El Terminali
Elektrikli Araç Şarj Yazılım Platformu
RFID Demirbaş
QrCode Api

 
Gönderildi : 05/02/2018 15:59

(@hasantirtom)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim ancak sanırım soruyu tam olara doğru anlamadım. Vermiş olduğunuz kod ile database de kayıtlı veriyi güncelliyorum o konuda sıkıntı yok. Benim burada yapmak istediğim datagridviewde seçili satırdaki bilgilerin ekranda gözükmesi. Nasıl ki seçtğimiz satırdaki metin textboxa geliyorsa aynı şekilde radiobutton un da durumunun değişmesini istiyorum. Aşağıdaki kodu datagridview in CellContentClick eventine yazara bu işi yapabildim tabi ama burada önce değeri bir textboxa atayıp o değere göre radiobuttonun seçimini değiştirdim. Bu biraz kulağı tersten göstermek gibi oldu. Form üzerine görünmeyen bir textbox eklemek durumunda da kaldım. Benim formumda 3 erli gruplar halinde 330 adet radiobuttonum var. O yüzden daha basit bir çözüm arıyorum. Birde ilk sorunun mümkün olup olmadığıyla ilgili bir fikriniz varsa; paylaşırsanız çok sevinirim.

 

rdbtn.Text= dtGrdWievBrl.Rows[e.RowIndex].Cells[7].Value.ToString();
if (rdbtn.Text != "Olağan")
{
rdBtnOlgnUst.Checked = true;
}
else if (rdbtn.Text != "Olağanüstü")
{
rdBtnOlagan.Checked = true;
}

 
Gönderildi : 06/02/2018 20:23

Paylaş: