Forum

Kablosuz Ağ Kopma P...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kablosuz Ağ Kopma Problemleri

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
477 Görüntüleme
(@ismailYordenikli)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

şirketimizde kullanmış olduğumuz kablosuz ağda sürekli periyodik olarak kopma sorunları yaşıyoruz ve bu durum artık çekilmez bir hal almaya başladı. Kopmadan sonra tekrar bağlantı sağlanırken şirkette firewall bulunduğundan kimlik doğrulaması yapılırken internete bağlanmak 5-10dk yı bulabiliyor.

 

şirkette kurulu düzeni aşağıda belirttim, acaba kurulum ayarlarında mı bir sıkıntı var kontrol edip fikirlerinizi benimle paylaşmanızı rica ederim.

5 katlı şirketimizde toplamda 4 adet access point var ve bu cihazlar kablolu bağlantıyı kablosuza çeviriyor. Erişim noktası olarak ayarlılar.

farklı katlarda bağlantı karışıklığı yaşanmaması için access pointlerin ağ adları ve şifreleri aynı, sadece kanalları farklı, ama bilgisayarlar şirkette sadece 1tane kablosuz ağ varmış gibi, kablosuz ağ görüyorlar (kablosuz ağ adı ve şifreler aynı olduğu için)

access point marka modeli: AirTies AP-302'dir.

DHCP açık ve gateway olarak firewall cihazın ip adresi tanımlı.

kopma problemi kurulumdan kaynaklı mıdır? Ne yapmam gerekir?

 
Gönderildi : 25/07/2017 14:59

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

Aynı anda kaç kullanıcı bağlanıyor AP de. Kullanmış olduğunuz AP çok profesyonel bir sorunla kaşılaşıyorsunuz. Bunların yerine alım gücünüz varsa Cisco yada TP-Link profeyonel çözümlerine yönelebilirsiniz.

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 25/07/2017 15:41

(@ismailYordenikli)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

şirkette toplam 30 kullanıcı var ama hepsi kablosuz bağlanmıyor. AP bağlantıları kontrol ettiğimde bir AP ye en fazla 7-8 kullanıcı bağlı oluyor. Standart ürünler bu kullanıcılar için yeterli değil mi?

 
Gönderildi : 25/07/2017 17:05

Paylaş: