Forum

TILGIN Modem erişim...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

TILGIN Modem erişim kısıtlaması

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
6,948 Görüntüleme
(@mustafacanpolat)
Gönderiler: 73
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle herkese merhabalar;

Forumu çok uzun süredir takip ediyorum,aradığım çözümlerin hepsini burda görmüş öğrenmişimdir herkesin emeğine sağlık,fakat evimde yaşadığım bir işkenceden bahsetmek istiyorum.

Ttnet 24mbt'e kadar internet erişimi sunduğu sözleşmemimizi yaptık.Eve kuruluma gelen ekip bina girişinde Alcatel marka switchden daire içine gelen cat6 kabloyu tespit edip sonlandırmayı Tilgin router ile bitirdi.Lakin ben bu router arayüzüne girdiğimde belli başlı menüler olduğunu gördüm.DHCP ayarlarıyla oynadığımda yada ssid ismini şifresini değiştirdikten bir süre sonra fabrika ayarına dönüyor.Televizyon gibi cihazlarla oturup tekrardan kablosuz ayarları yapmak zorunda kalıyorum.Oturup saatlerce uğraştım internetten araştırmalar yaptım.Edindiğim bilgilerden siz bilgili insanlara sormak istediğim sorular var.

Wan portundan aşağıdan gelen cat6 kabloyu çıkarıp cihazı fabrika ayarına çekip (reset tuşuyla,arayüzde o seçeneği kapatmışlar) USB DEPOLAMA,WAN,VOIP ayarları dahil bütün özellikler kullanıma açılıyor, fakat wan kablosunu taktığımda cihaz 1-2 dakika içinde sanki farklı bir imaj yüklüyormuş gibi admin kullanıcısının üst menülerini kısıtlıyor yada erişim hakkı bitiyor.Tılgın merkeze bağlandıktan sonra bana KABLOSUZ,DURUM,YARDIM gibi üst menüler kalıyor.

1)Tılgın modem arayüzünde admin kullanıcısının şifresini değiştiremiyorum bu da kablosuz bağlanan herkesin tılgın üzerinde yetkili olduğunu gösterir.(Kablosuz yada dhcp ayarlarıyla oynayabilir)Admin şifresini nasıl değiştiririm?

2)Cihazın loglarını tamamen göremesekte sistem bilgilerinde bir root kullanıcısı olduğunu farkettim, bu root kullanıcısı kısıtlı olmayan kullanıcıdır diye tahmin ediyorum çünkü öyle olması gerek,bunun şifresini nasıl öğrenebilirim?(ttneti aradım telefonları dakikalarca aktarıp teknik ekip göndericez diye oyalıyorlar)

3)Telnet portunu açamadım, telnet üzerinden bağlanıp birşeyler yapayım diyorum fakat bunu nasıl yapabilirim?(hoş root şifresini bilmiyorum)

Bunların hiç birine çözüm bulamadığımı farzediyorum ve bridge moda al kullan diyenler olabileceğini düşünüyorum.Kesinlikle yanlış anlamayın elimde router varken neden en az 150-200tl den başlayan tutarlarda yeni bir cihaz satın alayım?

Yada cihazı aldım diyelim ama tılgından aşırı derecede nefret ediyorum  ve ağımdan kaldırmak istiyorum;

4)Turktelekom 802.1x protokolünü kullandığını düşünüyorum ki sanırım tılgın modemin mac adresine göre sistem çalışmaya izin veriyor.Bunu nasıl aşabilirim?(Aşmaktan kastım, tılgının mac adresini elimdeki modemin mac adresiyle değiştirip ppoe ayarlarını yaptığımda internet erişimi sağlayabilir miyim?)

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim,umarım her zaman en doğru çözümleri bulduğum bu forumda gene başarılı sonuçlarla karşılaşabilirim.

 

 
Gönderildi : 07/02/2017 16:27

(@sgnblt)
Gönderiler: 196
Estimable Member
 

Merhaba Mustafa bey, modem içerisinde ilgili ayarları tamamladıktan sonra sağ üst köşede ayarları kaydet butonuna basıyormusunuz ? aksi halde modem restart olduğunda yaptığınız değişiklikler iptal oluyor.

 
Gönderildi : 07/02/2017 17:14

(@mustafacanpolat)
Gönderiler: 73
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Mustafa bey, modem içerisinde ilgili ayarları tamamladıktan sonra sağ üst köşede ayarları kaydet butonuna basıyormusunuz ? aksi halde modem restart olduğunda yaptığınız değişiklikler iptal oluyor.

 

Malesef çok denedim Sezgin bey,fabrika ayarına çekip admin kullanıcı şifresini değiştirir değiştirmez ayarları defalarca kaydettim ama 1-2 dakika sonra  tekrar "admin" kullanıcısı, şifresi default olan "admin" oluyor.

 
Gönderildi : 07/02/2017 17:33

(@sgnblt)
Gönderiler: 196
Estimable Member
 

Mustafa bey modem kaynaklı sorun olabilir bahsi geçen modemi önceden kullandım ve bahsettiğiniz işlemlerinde bir kısmını yapmıştım.

 
Gönderildi : 07/02/2017 17:37

(@Ahmet_Ozdemir)
Gönderiler: 4
Active Member
 

Tilgin modemlerin genel sıkıntısı bunlar ve kesin bir çözüm bulunabilmiş değil. Yani modeminizle alakalı özel bir durum yok hocam.  Ben de yeni taşındığım evde aynı sıkıntıları yaşadım. Kesin çözüm şöyle; cihazın wifi özelliğini kapatın ve ethernet çıkışından kablo alın, access pointle kablosuz ağınızı kurun. Ya da  müşteri hizmetlerinden cihazın bridge moda alınmasını isteyin ve kendi modeminize wan portundan bağlayın.

 
Gönderildi : 13/02/2017 16:42

Paylaş: