Forum

Uygulamadan dışarıy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Uygulamadan dışarıya mail göndermek

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,279 Görüntüleme
(@aydinyavas)
Gönderiler: 120
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Yapımızda Exchange 2010, Symantec Messaging Gateway (Brightmail) ve birde uygulama sunucumuz var. Bu kullandığımız uygulama sunucusundan dışarıya otomatik fatura ve bilgilendirme epostaları atmak istiyoruz. Bu atılan epostalar için birer hesap açtım ve Exchange server üzerinde de relay oluşturdum ancak dışarıya gönderim yaptığımız domainleri el ile SMG'ye eklemezsem (Protocols > Domains > Add > Delivery > Destination Routing > MX Lookup) mail gitmiyor ve hata alıyoruz.

Kendi alan adları olan firmaları eklemekte sorun yok. Ancak hotmail.com, gmail.com gibi public domaine sahip olanlar için bunları eklersem o zamanda anında yüzlece spam geliyor!

Exchange üzerinde lokal network adresi üzerinden relay oluşturdum. SMG'den de uygulama sunucusunun IPsini SMTP Outbound Mail Acceptance listesinde girdim ama olmuyor.

Oluşturduğum kullanıcılar üzerinden ve de uygulama sunucumun IP adresine izin vererek bu sorunu çözmem gerek ama nasıl yapılacağını da çözemedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Herkese kolay gelsin, teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 26/12/2016 19:44

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhaba,

öncelikle yeni bir recieve connector oluşturun ve relay izni vermek istediğiniz uygulama sunucusunun ip adresini connectore ekleyin.

daha sonra powershell üzerinden yeni oluşturduğunuz connector üzerinde extended permissionları verin.

Get-ReceiveConnector "Connector ismi" | Add-ADPermission -User "NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON" -ExtendedRights "ms-Exch-SMTP-Accept-Any-Recipient"

ayrıca BM üzerinde exchange servera da relay hakkı vermeniz gerekiyor.

mail atmak için yeni posta kutusu açmanıza gerek yok. [email protected] gibi sadece display name olarak gönderim yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 27/12/2016 01:41

(@aydinyavas)
Gönderiler: 120
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

teşekkür ederim hocam.

 
Gönderildi : 27/12/2016 14:58

Paylaş: