Forum

Exhange 2007 Queue ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exhange 2007 Queue bilinmeyen maillerin gönderilmeye calismasi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
365 Görüntüleme
(@ahmeteke)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, iyi calismalar ilk önce. Benim bir kac sorum olucak. Excchange 2007 üzerinde bilinmeyen maillerin disariya gitmeye calismasini nasil önleyebiliriz. bilinmeyen bu mailler icerdeki herhangi bir client makineden gittigini tahmin ediyorum sorunum şuki ben bu içerde o from adresleri belli olmayan mailleri gönderen makineyi bulamıyorum.  exchange 2007 üzerinden from adresleri belli olmayan maillerin gitmemesi gibi bir kural olusturalabiliyormu ?  ayica exchang server  önüne herhangi bir exchange e-mail server antispam antivürs programlari ile bunu engelleye biliyormuyuz. aslında engellemek yetmiyecektir. bunu gönderen makineyi nasıl bulabiliriz kısacası sorum budur . exchange server önüne geçebilen herhangi bir yazilim ile bana bunun from adresini gösterebilecek bir yazılım varmıdır. çünkü antivirüs ve antispamla engelledik ok. ama işlem çözülmüş olmayacak client makinede halen o kötü yazılım duruyor olucak.  öyle birşey olmaliki bu icerdeki spam basan makineyi exchange server önünne koymus oldugum bir yazılım ile bunu çözmem lazım bana o from adresi göstermesi lazım. mail gitmeye calisiyor. ama isim yok cisim yok.

bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz. şuan exchange üzerine   eset- avast  demolari uyguladim  ama yukaridaki isteklerimi yapmiyor. yani o client makinayi yada o mailleri gönderen ip adresine ulaşmam lazimki firewall üzerinden ve içerdeki antivürüs ve antispam yazılımları ile onu engelleyebileyim.

 
Gönderildi : 25/07/2016 14:57

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32993
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,

bunun için özel bir programa gerek yok aslında, Exchange Server 2007 üzerinde message tracking loglarını kontrol ederseniz istemci ip adresini bulabilirsiniz.

Örnek bir PS ama 2010 için, malum 2007 artık çok eski ondan denemek lazım onda çalışır mı ama ara yüzden veya direkt message tracking log dizinindeki dosyadan da klasik arama yöntemi ile bulabilirsin

Get-TransportServer | Get-MessageTrackingLog -Start 01/11/2016 -Recipients [email protected] -Sender [email protected] -MessageSubject "Message Subject" -ResultSize unlimited | where{($.EventID -eq "Send") -or ($.EventID -eq "Receive") -or ($.EventID -eq "Fail") -or ($.EventID -eq "Deliver")} | Select * >> c:\textfile.txt

 

Son olarak Microsoft Exchange Server User Monitor uygulamasını da kullanarak yoğun paket gönderimi yapanı yine tespit edebilirsin.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 26/07/2016 13:07

Paylaş: