Forum

Vpn Modemler Hk.
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Vpn Modemler Hk.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
413 Görüntüleme
Mustafa SEVİNÇ
(@mustafasevinc)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Benim sizlere sormak istediğim bir konu var,modem ve özellikleri konusunda pek bilgim olmadığı için sizlere sorma gereği duydum.

VDS üzerine kurmuş olduğum VPN server'ım var. Ben bu vpn servera client olarak OpenVPN tarzı programlarla bağlantı sağlayıp VDS'min ip adresini almış oluyorum. Fakat ben şunu yapmak istiyorum.

VPN destekli modem üzerinden modemi client göstermek istiyorum. Yani modeme bağlanan bilgisayarla VPN servera otomatik bağlanacak ve VDS'nin IP'sini kullanacak.

Herhangi bir client programına gerek kalmadan, o modeme bağlanan kullanıcılar VPN servera otomatik bağlansın. Umarım isteğimi anlatabilmişimdir. Bu tarz isteğimi karşılayabilecek modem öneriniz varmıdır ? Bu işi nasıl yapabilirim? 

 
Gönderildi : 29/07/2015 06:32

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Merhaba,

Anladığım kadarı ile site to site VPN yapmak istiyorsunuz. Gökan Bey'in belirttiği gibi IPSEC VPN protokülünü destekleyen bir modem bulabilirsiniz ya da Draytek'in VPN destekli modemleri ile de işinizi görebilirsiniz. Benzer bir projeyi daha önce yapmıştık. Modem üzerinde PPTP kullanıcıyı tanımladık ve merkeze bağlantısını sağladık. O modemden IP alan tüm kullanıcılar tek PPTP hesabı üzerinden merkezdeki sunucuya ulaşabilmişlerdi.

 
Gönderildi : 29/07/2015 12:35

Paylaş: