Forum

Bilgisayar performa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bilgisayar performan bilgilerini diğer bilgisayarlara bağlanarak çekecek ve veri tabanına kaydedecek Bir windows form projesi oluşturmam gerekiyor

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
428 Görüntüleme
(@YALCINOZBEK)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

C# dilinde yazacağım ve sql express ile veri tabanında verileri saklamam gerekiyor.

Daha net ifade edecek olursam : çalıştığı makinadan ismi (ip adresi) yazılan diğer makinaya bağlanacak server bilgilerine (cpu kullanımı,memory kullanımı,diskler kullanımı,aktif çalışan uygulamalar ve kullandıkları kaynak bilgiler) erişecek ve saklayacak.

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? 

 
Gönderildi : 28/07/2015 18:36

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

merhaba oncelıkle bunun ıcın TCP Client kullanmanız gerekıyor yanı okumak ıstedıgınız makına server verı okumak ıstedıklerınız clıent olmalı ve onlara da bırer programcık yuklemelısınız . 

 asagıdakı lınkte sıze yardımcı olacaktır. http://sonyarouje.com/2011/11/25/multi-client-asynchronous-tcp-server/  

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 31/07/2015 02:35

(@YALCINOZBEK)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Erdem Bey Cevap verdiğiniz için öncelikle çok teşekkürler,

iki şirket bilgisayarı arasında yapmak istiyorum bu olayı şirket bilgisayarları ağ üzerindende birbirine bağlı fakat ben bir bilgisayarda ,yazdığım server  kodunu çalıştırıyorum diğerinde client kodunu çalıştırıyorum fakat bu iki bilgisayar arasındaki bağlantıyı halledemedim bu konuda bir bilginiz varmı acaba ? 

 
Gönderildi : 31/07/2015 12:07

(@YALCINOZBEK)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Yani şöyle bir durum var şirketteki bilgisayarlar arası veri iletişimi için birinde yazdığım server codunu çalıştırdım diğerinde de yazdığım Client kodunu çalıştırdım cmd komut satırından açık olan portu (dinlenen ) ayarladım ip adreslerini girdim ama ikisi arasında bağlantı kuramıyorum aynı bilgisayarda yapınca bağlantı kuruluyor mesela bu bağlantıyı nasıl sağlayacağım şirket bilgisayarları birbirine ağ üzerinden bağlı imiş...

 
Gönderildi : 31/07/2015 12:32

(@birkanurlu)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Erdem bey bu konuya uygun en iyi yöntemi ifade etmiş, ben buna benzer bir işi PC ilk açıldığında programı 1 saniye çalıştırıp ilgili verileri veritabanına kaydeden bir program ile çözmüştüm. Tabi domain ortamında olduğumuz için uzaktan program çalıştırma gibi imkanlarımız vardı.

 
Gönderildi : 14/08/2015 12:47

Paylaş: