Forum

Cisco Mobile VPN &#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cisco Mobile VPN üzerinden görüşme yapamıyorum

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,095 Görüntüleme
(@yasaryilmazer)
Gönderiler: 193
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

  Stonegate SSLVPN, Cisco 4507, Stonesoft Firewall ve Cisco Call Manager 8.6 beraberinde çalışan bir sistemimiz var.

Iphone ile aynı networkde Cisco Mobile sorunsuz çalışıyor. Fakat iPhone SSLVPN ile bağlantı kurduğumda CCManager bağlandığımda arama yapabiliyorum, arama geliyor, benim sesim karşı tarafa gidiyor fakat karşı tarafın sesi iPhone gelmiyor. Ek olarak başka bir şubedeki yapılan tuneldeki wireless üzerinden iPhone ile bağlandıgımda burda da sorun yok ne varsa iPhone 3G üzerinden malesef ses gelmiyor.iPhonedaki uygulama ile CCManager ping atabiliyor, web erişimi yapabiliyorum, vpn konusunda sıkıntımız yok, zaten Cisco mobile arama yaptıgımda cevir sesi dahi geliyor fakat gerçek ses gelmiyor.

Bir fikri olanınız var mı? Cünkü mantık bulamadım bu sorunda, belki lisans problemi olabilir. Bilgisayar ile IPsec VPN kurdugumda softphone sorunsuz calısmakta, iPhone aynı mantıkla calısıyor fakat sadece konuşma sesi gelmiyor, yada hatta bekletme muzigi..

 

 
Gönderildi : 24/06/2012 00:57

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba;

Iphone üzerinde Cisco Jabber var sanırım. Şöyle birşey deneyin. Iphone üzerinde lokalden wireless ile bağlanıp, Cisco Jabber ile test edin. Problem yoksa Jabber üzerinde Codec ayarları var. Codec ayarlarından Low Bandwidth e çekin. Codec olarak G729 kullacaktır.  Böyle test edin. Problem codec ile alakalı ise, onun üzerinde yoğunlaşırız.

Diğer bir olasılık, Routing problemi olabilir. Genelde one-way-audio problemi bundan kaynaklanıyor.  Her iki kullanıcı birbirine erişiyor olması gerekir.

 

 

 
Gönderildi : 25/06/2012 14:11

Paylaş: