Forum

Netsafe UTM 25 Eriş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Netsafe UTM 25 Erişim Hatası

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,073 Görüntüleme
(@yagmurerisik)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

Netsafe utm 25 kullanıp memnun kalan varmı bilmiyorum.

1 hafta içerisinde cihaz ikinci hatasını vermiş durumda.

İlk durumda tüm siteler bloklanırken aldığımız cevap cihazda "bug" olduğu idi.

Şimdi ise cihaza ping atamıyoruz.

Böyle bir durumla karşılaşan var ise yorumlarını rica ediyoruz.

İyi günler 

 
Gönderildi : 03/12/2011 14:48

(@MuharremGOKTAS)
Gönderiler: 269
Reputable Member
 

Maalesef ürünün eksikleri var benzer şeylerle karşılaşıyoruz. Ping atamama sorununu çok yaşadım cihazı açıp beklemenizi tavsiye ederim kendini toparlaması zaman alıyor. 2-5 dk değil belki 10-20 dk 🙂 Birçok kez cihazlar bozuldu diye müşteriden aldım ama bekleyince cihazlar kendine geldi. 

 
Gönderildi : 04/12/2011 04:03

(@yagmurerisik)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

Cihaz yaklaşık 1 yıldır  15 kişilik bir network içerisinde kullanılıyor.

Zaten pek çok işletmede olduğu gibi neredeyse her yer bloklu. Genelde işlemci ve ram kullanımı %20 lerde seyrediyordu. 

10-20 dakkika değil neredeyse bütün c.tesi bekledik. sorun status ışığı kırmızıdan yeşile dönmedi.

İlk 5 ping paketi hedefe varıyor ancak sonrası ulaştırılmıyor.

Bizde söktük p.tesi kısmetse servise göstereceğiz. 

 
Gönderildi : 04/12/2011 14:52

(@H.EmreYILMAZ)
Gönderiler: 8
Active Member
 

Herkese Merhaba,

Konu başlığında bulunan sıkıntılara cevap hakkımız doğduğunu düşünüyorum.

Herşeyden önce NetSafe Bilgi Teknolojileri A.Ş " NetSafe Unity UTM" ürün ailesinin şu an Türkiye'de ve dünyada binlerce kullanıcı olduğunu, ülkemiz devlet, özel sektör, silahlı kuvvetler ve çok kritik noktalarda yüksek uptime zamanlarında çalışan "yerli" malı bir güvenlik cihazından bahsettiğimizi belirtmek istiyorum. Bu tür cihazların tak-çalıştır ürünler olmadığını, performans ve başarı kriterlerinin konfigürasyona bağlı olduğunu hatırlatırım.

Yağmur Bey,

NetSafe Bilgi Teknolojileri A.Ş olarak öncelikli değerimiz müşteri memnuniyetidir. Destek alamamaktan şikayet ettiğiniz talebinizin ticket id 'sini ÖM atarak bildirirseniz, sorunla direk ben ilgileneceğim. Ayrıca destek talep sistemimizde adınız ve soyadınıza dair herhangi bir kayıt bulamadım. (www.netsafedestek.com) Bize ne şekilde ulaşmaya çalıştınız belirtmenizi rica ederim. 

Ürünlerimizin donanımları çok ciddi arge testlerinden geçerek sınıflandırılmıştır. 25 eş zamanlı kullanıcı destekleyen SMART 25 ürünümüz 25 kişinin tüm servisler açık şekilde zor teknik şartlarda test edilerek kendini kanıtlamış ve 25 kişinin max. performans ile çalıştığı ispatlanarak piyasaya sürülmüştür. Bundan dolayı "doğru yük altında" cihazların CPU, memory yetersizliği söz konusu değildir.

"Ping atamama sorununu" tam anlayamadım ama sanırım cihaza ping atılamadığı durumlar kast ediliyor. (Fabrika ayarlarında tüm ürünlerimiz pinge kapalıdır.) Yine buna bağlı olarak uzun sürede açılmaması sorununun tek bir nedeni vardır. Bu, içinde veritabanı koşan ve saniyede yüzlerce kayıt girilen tüm veritabanı sunucularında da "normal" olarak değerlendirilen "unexpected shutdown" sorunudur. Cihazı menüsünden ya da LCD ekranından değilde, fişini çekerek, düğmesinden kapatarak kapatırsanız, veritabanı yapısı zarar görebilir. Bu durumda tekrar açarken bu veritabanının "düzeltilme" işlemi nedeniyle ilk açılış uzun sürebilir. Kullanım kılavuzu, garanti şartları gibi tüm dokumanlarımızda da belirtildiği gibi, cihazı elektrik kesintilerinden uzak tutmak için UPS kullanımı şarttır.

Ürünlerimizde geliştirilmesi gereken noktalar olduğunu kabul etmemek doğru olmaz. Her Ar-Ge ile geliştirilen ürünün geliştirilmesi gereken noktaları vardır. Ki bu ürün IT sektörü gibi, hergün yenilikler eklenen bir sektör ise, bitmiş bir ürün bulmamızın mümkün olmadığını düşünüyorum. Adını söyleyebileceğiniz dünya devlerinin bile çok ciddi eksikleri vardır. NetSafe olarak biz, çok özellikli, her özelliğin bulunabildiği ama stabiliteden uzak bir ürün yapmak yerine, ülkemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak "sağlam" bir ürün yaptık. Elbette doğru kullanıldığı sürece.

www.netsafedestek.com 7X24 siz müşterilerimize hizmet etmek için açık. Bu portalda makalelerimiz, eğitim videolarımız ve ticket desteğimiz var. 3. party ortamlarda arayacağınız herşeyi destek portalımızda bulabilirsiniz. 

Saygılarımla.

------ 

H. Emre YILMAZ

NetSafe IT Security Corp.

Support Coordinator

www.net-safe.com.tr 

 
Gönderildi : 06/12/2011 13:21

(@yagmurerisik)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

Emre bey ,


Arıza kaydını kendi adımla değil, şirket ismi ile açmışızdır.


Özelden ürün ile ilgili şikayet ve beklentilerimizi gönderiyorum.


Selamlar,


 

 
Gönderildi : 07/12/2011 00:10

Paylaş: