Forum

VPN SAĞLIKLI Ç...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VPN SAĞLIKLI ÇALIŞIR MI

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
414 Görüntüleme
(@HakanSoydogan)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

SELAMLAR

SORUM ŞU 

BIZIM MERKEZ DAHIL OLMAK UZERE FARKLI LOKASYONLARDA 4 ADET SUBEMIZ VAR .BUNLARI PFSENSE ARACILIGI ILE ADSL BAGLANTISI KULLANARAK  MERKEZİ ŞUBELERLE ŞUBELERI MERKEZLE HABERLESTIRICEM .AMACIM MERKEZ DE KI PC LERIN INTERNETE CIKISLARINI KONTROL ALTINA ALMAK YAZICILARI SORUNSUZ BIR SEKLDE CALISTIRMAK TABII PFSENSE OLURSA BIR DE CHAT LOGLAMALARINI DA SORUNSUZ YAPABILIR MIYIM 

DEGERLI GORUSLERINIZI BEKLIYORUM 

 

SIMDIDEN TESEKKURLER 

 
Gönderildi : 22/11/2011 16:06

(@SerdarCakar)
Gönderiler: 95
Estimable Member
 

1- Öncelikle VPN bağlantısını pfsense  ile yapamazsın. şube modem ile merkez deki router aracılığı ile VPN bağlantısını gerçekleştirirsin. yada open vpn tarzı 3. party yazılımlarla gerçekleştirirsin.

2- Msn, yahoo messenger gibi programların yazışmalarını kaydedebilirsiniz. Ancak bu kanunlara aykırı. Yani kullanıcıların şahsi yazışmalarını loglamanız etik bir davranış olmadığı gibi kişilik haklarına saldırıdır.  İsterseniz bu gibi yazılımların kullanılmasını yasaklayarak önlem alabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 22/11/2011 17:13

(@OnurVARGUN)
Gönderiler: 157
Estimable Member
 

Pfsense üzerinde Ipsec ile bu işlemleri yapabilirsiniz.Fakat şubelerinizdede ipsec destekli adsl modem ya da pfsense kullanarak merkez deki pfsense arasında vpn tunel kurmalısınız.

Şubelerde ki kullanıcı sayınız çok fazla değilse zyxel 661hw yada onun bir üst düzey i olan zyxel662hw ve ya draytek in ipsec destekli cihazlarını

kullanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 23/11/2011 01:49

Paylaş: