Forum

Exch. 2010 SP1 Perf...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exch. 2010 SP1 Performans problemleri

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
362 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şirkette cluster olarak çalışan 2 Exch. 2010 mevcut.Aktif pasif çalışıyorlar.1500 civarı mailbox'a hizmet veriyor ve bu aralar maillerin geç düşmesi kuyruktaki maillerin fazlalaşması, aşırı ağır çalışma gibi sorunlarla boğuşuyorum.Bu bağlamda bir kaç sorun olacak sizlere ;

Sunucu sayısını 3'e çıkarıp DAG networküne yeni sunucuyu dahil etmem bana ne kazandırır ? Sonuçta bir tane aktif server olacak ve diğer ikisi pasifte bekleyecek diye düşünüyorum.Yük aktif olanın üzerinde.Hatalıysam düzeltin lütfen.Sunucu sayısı büyüdüğümüz için 4'ede çıkabilir.Bu durumda 2 aktif 2 pasifmi olacak ? ve bu durumda gerçekten yükü şuanki değerlere göre hafifletirmi sizce ?

Her sunucuda bir tane DB var.DB sayısını sunucularda 2'ye çıkarsam yine bu durumun bana nasıl bir yararı olur ? Aynı anda aktif sunucudaki iki DB de aktif olarak çalışarak yükü paylaşırmı yoksa performansa pek etkisi olmazmı ? Yada bu durumun faydaları ne olabilir ?

Bağlı olduğu storage alanını yeni alınan storage'a taşıyıp ve RAM takviyesi yapıp bir nebze rahatlatmak istiyorum.
Microsoftun sayfalarında bulunan limitlerin hemen hepsinin üzerinde performans değerleri var (negatif yönde).Örneğin TCP Established değerleri %100, Disk kuyruğu %100, avg disk write %90 civarlarında.

Bir iki tool indirip sunucu yük durumunu raporlamak istedim ama net sonuçlar göremedim.Gerçekten darboğazların tam nereler olduğu konusunda fikrim netleşmedi.Disk konusu kesin, RAM gerekli ama başka ne yapılabilir.260GB db boyutum var.Bu kondada fikirlerinizi rica ederim

Teşekkürler

 
Gönderildi : 12/07/2011 05:24

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32981
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

iki node neden aktif değil ? Sanırım DAG konusundaki makalelerimizi okumalısınız, örneğin 10 tane mailbox databse açın ve ortalama içine 150 kişi koyun bunu bölge bölge veya harf sırasına göre yapabilirsiniz, sonra bunları 5 bir sunucuda aktif olarak 5 diğer sunucuda aktif olacak şekilde ve yine bu 5 lerin pasifleride karşılıklı kopyalanacak şekilde konfigüre edin ve bu şekilde hem iki sunucuda istemcilere hizmet etsin hemde yedekli çalışsın.

tavsiyem

http://www.cozumpark.com/search/SearchResults.aspx?q=DAG&a=1

 

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 12/07/2011 12:39

Paylaş: