Forum

VPN Sorunu: Disarda...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VPN Sorunu: Disardan Vpn olusturuluyor ama DNS VPN client icin calismiyor.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
347 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaslar,

Windows SBS 2003 server i WS 2008 e yukselttik. Networkde Firewall olarak pfsense kullaniyoruz (linux based free yazilim). Network de yaptigimiz degisiklikler sunlardir: Server'i yukselttik Hattimizi degistirdik (IP araligimiz degisti gerekli ayarlari yaptik ip icin) ve yeni serverimiza DNS DHCP vs gerekli herseyi yukledik. Radius server'i eski serverdan yeni servera gecirdikten sonra karsi taraf VPN kuruyor ama firewalla kadar. Yani, Client'imizin bizden istedigi su. Adamlar VPN kuruyor. Server'a ulasmak icin run'a \\solar (serverimizin adi) yazilinca giremiyorlar.Onceden girebiliyorlardi. Ip adresiyle ulasiliyor ama son kullanicilar iste bole ip yazmak istemiorlar. Bizde DNS ayarlarini kontrol ettik vpn kuran client icin isim cozumlemesi gerceklesmeyince.
VPN den sonra client dns ip si icin  firewall u goruyor bizim yeni server i gormuyor.Tum bu VPN problemi Radius serveri eski 2003 serverda iptal edip yeni server da kurunca oldu. Yardimlarinizi bekliyorum.

Tesekkurler

 
Gönderildi : 22/03/2011 09:42

(@husnubagdatlioglu)
Gönderiler: 316
Honorable Member
 

client dns ayarlarına barkarmısın bu problem çoğunlukla dns ten kaynaklanıyor

 
Gönderildi : 22/03/2011 13:30

(@AbdullahYildizturan)
Gönderiler: 19
Eminent Member
 

    Frewal kapatıp ağ geçidini modemden verip o şekilde denermisiniz Buna benzer sorunla bende karşılaştım bu şekilde çalışıyo ama frewal devreye alınca bağlantı sağlanmıyor.

 
Gönderildi : 23/03/2011 02:38

Paylaş: