Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Smart Host

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
690 Görüntüleme
(@abdullahnalcaci)
Gönderiler: 144
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Firmamızın web sitesini yurt dışından Türkiyede bulunan bir servis sağlayıcısına transfer ettik.


Exchange 2007 üzerinden mail alıp göndermede bir sıkıntı yok. Daha önce hizmet aldığımız firmadan smart host ile sorunsuzca mail gönderebiliyorduk. Yeni hizmet almaya başladığımız firmada smart host ile mail göndermeye çalıştığımızda " Primary Target IP adress responded with "421 .4.2.1" Attempted failover to alnernate host , but that did not succeed. Either three are no alternate host, or delivery falied to all alternate host." hatası alıyoruz"


Daha önceki hizmet aldığımız firmada 25 portu üzerinden mail gönderebiliyormuşuz. Problemin buradan kaynaklanabiliyor olacağını düşünerek 587 olarak değiştirdim.


FQDN adresine ise smtp.domain.com.tr , mail.domain.com.tr , ping atıp ip numarası yazdım (hepsini tek tek denedim ve denemeye devam ediyorum.


Send Connector \ Network\ Configure Smart Host Basic Authentication Settings\ içerisinde Basic Authentication seçiyorum kullanıcı adı ve şifre yazıyorum. (TLS mod işaretli değil - Servis sağlayıcısı kullanmıyoruz dedi - Ayrıca denedim.)


Acaba neyi nerede eksik yapıyor olabilirim ? 


İşin en acı tarafı servis sağlayıcısında görüştüğüm yetkili smart host'un ne olduğunu bilmiyormuş ve Web Master arkadaş ısrarla bu firmanın kullanılmasını istiyor. Bende problemin çözülebilir olduğunu düşünerek itiraz etmedim =(((


DNS ayarlarından kaynaklanabileceğini düşünerek DNS ayarlarını biraz kurcaladım umarım daha çok bozmamışımdır =)


Servis sağlayıcı Smart Host için ayrı bir kullanıcı yada IP adreslerinin olmadığını söyledi...


 


 

 
Gönderildi : 24/02/2011 00:26

(@melihaltun)
Gönderiler: 197
Estimable Member
 

smart host hizmetinde relay için hosting firmasının ip adresinizi ve alan adınızı tanımlaması gerekiyor böyle bir tanımlama yapıldımı.Port lar için sorun olcağını düşünmüyorum 25 ve 587 ikiside tanımlı oluyor.

 
Gönderildi : 24/02/2011 02:04

(@abdullahnalcaci)
Gönderiler: 144
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Duymamışlar ki bize IP tahsis etsinler...


Problemi şuan için söyle çözdüm. Başka bir sağlayıcıda bulunan bir XXX.com hesabımın üzerinden Smtp bilgilerimi girdim ve sorunsuz Relay edebiliyorum. Şimdilik bir problem çıkmadı. Gönderdiğim postaların Spam olarak işaretleneceğini düşünüyordum ama postalar işaretlenmedi.


Bu gün tekrardan başka bir sağlayıcıya taşınacağım.


Aslında burada bu işi yapamayan sağlayıcının adını yazıp hem rezil etmek hemde diğer arkadaşların bu hataya düşmesini de engellemek gerekir.


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 24/02/2011 19:02

Paylaş: