Forum

Juniper - Kesinti P...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Juniper - Kesinti Problemi

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
403 Görüntüleme
(@Mustafa_TURHAN)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Daha önceden sorunsuz bir şekilde çalışan Juniper SSG5, 6-7 aydır devamlı olarak periyodik şekilde 7-8 saatte bir internet kesintisine neden olmaktadır. Öncelikle ben ağda trafiği arttıran bir program olup olmadığını araştırdım fakat hiçbir problem bulamadım. Şimdi şu son 3 günde 2 saate düştü. Bu konu ile ilgili ne yapabilirim. Juniper Firewall can sıkıntısından başka bişey getirmedi desem yeri var. Mevcut düşüşün öncelikle artan kullanıcı sayısına yordum, ayrıca Diş Hastanesi olması nedeni ile de günde 10.000 civarı paket Medula sistemine gidip gelmekte, bi o kadar SağlıkNET servis paketi gidip gelmekte ayrıca günde 3000 civarıda MHRS servis paketi gidip gelmektedir. Bunun sistemi yorduğunu düşünebilirmiyim? 


Ağ trafiği izleyen Wireshark'ı indirdim fakat tam olarak istediğim şeyi raporlayıp raporlamadığı konusunda bilgi bulamadım. Paket türleri değilde hangi bilgisayar kaç adet paket gönderiyor bunlar gerekli bana.


Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 10/02/2011 15:17

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Elinizde firewall muhtemelen mevcut yapıda yetmiyor fakat internet kesintilerini buna yormak zor sadece yavaşlatır bu nedenle sorun kaynağını bence başka bir yerde arayınız. Ayrıca firewall devre dışı bırakıp normal bir modem ile test ettiğinizde bu sorun ortadan kalkıyor mu ? Session sayısı çok yüksekse kilitlenmeye neden olabilir juniper üzerinden kontrol ettiniz mi session sayısı ne durumda ?


Mevcut hattınız adsl mi ?


Paketleri analiz etmek için farklı bir program kullanabilirsiniz. Wireshark geçen paketleri analiz etmek için kullanıyor bandwith için pek ideal değil.


Bir de bilginiz varsa eski bir bilgisayar üzerine Endian gibi free firewall kurup bununla bir kontrol edin sonuçları paylaşırsanız yardımcı olmaya devam edelim.

 
Gönderildi : 11/02/2011 02:57

(@seyitozgur)
Gönderiler: 219
Estimable Member
 

firewall'a fiziksel olarak kontrol edermisin. Sıcak bir ortamda duruyor ise yada çok sıcak ise elle kontrol ettiğinde bu kesintilere neden olabilir.

Ayrıca 1-2 firmware'inde (tam veriyonu aklımda değil) Cihaz kendi kendine reboot atıyordu diye hatırlıyorum.. Firmware'in güncellemendede fayda var..

 

 
Gönderildi : 11/02/2011 03:04

Paylaş: