Forum

Windows 2003 server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2003 serverde attempting boot from hard drive hatası

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,577 Görüntüleme
(@MehmetCAN)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhabai

HP proliant ML330 G3 sunucum üzerinde windows server 2003 satandart çalışmaktaydı raid yapısı mevcut, sunucuyu kapatıp 1 saat sonra tekrar açmaya çalıştım fakat açılışta

Attempting Boot from CD-ROM

Attempting Boot fromFloppy Drive (A:)

Attempting Boot from Hard Drive (C:)

hatası verdi, recovery console kullanarak chkdsk yaptım fakat hata verdi  C:, D:, E: partitionlarından sadece C: partitionunu görüyor, farkettimki C: partitionu ile D: parititionu değişmiş ve sistem kendini D: de sanıp açmaya çalışıyor. Acronis ile boot edip imajını aldım active partition maalesef D: partitionu olmuş. HP smart start CD ile  boot etmek istedim fakat onda da hata verdi.

Acaba sistemi formatlamadan kurtarmam mümkün mü, bu sorunu ne şekilde halledebiliriz?

Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 12/04/2010 23:40

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, sistemi güvenli modda açabiliyorsanız açarak yedeklerinizi alın, Sunucunun sistemdeki rolü nedir? Domain Controller ise System State yedeğini mutlaka almalısınız, Ayrıca normal şartlarda C:\ 'ye kurulu bir sistem kendi kendine D:\ 'ye geçmiş olamaz, bir işlem yapılmış olmalı, herhangi bir değişiklik yapıldıysa geri alabilirseniz alın, alamazsanız yedek aldıktan sonra partitionları delete ederek yeniden kurulum yapmanızı öneririm. En hızlı çözüm bu gözüküyor. Her şartta format atmak istemiyorsanız, normal şartlarda bu durumda partitionları eski haline çevirmek pek mümkün olmuyor, belki BIOS ayarları ile ilgili bir karışıklık da olmuş olabilir, First Boot Device bölümüne bakabilirsiniz veya HP Sistem destekten destek alın.


İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 13/04/2010 00:29

(@Ufuktaki_Umut)
Gönderiler: 32
Eminent Member
 

merhaba


 


hiren cdsi içerisinde bulunan acronis'in partion manager vardı sanırım. bu programı çalıştırıp aktif partitionu c olarak işaretleyiniz save edip çıkınız başlaması gerekir.  ya da d'yi c olarak görüyorsa yine bu program ile  partitionları tekrar eski sürücü isimlerini verebilirsiniz.


 

 
Gönderildi : 13/04/2010 01:47

(@MehmetCAN)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sistemi güvenli modda açamıyorum, sunucumun domaindeki rolü application server, otomasyon sistemimiz bu serverde bulunuyor, açıkcası bu sunucu için format atmak 3-4 şirketin otomasyon programlarını kurması için yeniden çağırmam ve ayarlama yapmam gerekiyor, en uzun ve en zahmetli iş olarak görünüyor.


Konuyla ilgili olarak HP destekle görüştüm göndermiş olduğum smart start raporlarında donanımsal herhangi bir problem olmadığını söyledi, fakat MBR ile ilgili sıkıntı olduğunu belirtti, MBR ile ilgili olarak sorunu çözebileceğimiz 3.parti bir program ve ya çözüm varmı.


teşekkürler.

 
Gönderildi : 13/04/2010 19:57

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Hiren's Boot cdsini bulup, sistem cd ile açıldıktan sonra içerisinden Paragon Partition manager ile sistemi yedekleyebilirsiniz, yine aynı işlemi Acronis True Image ile aynı cd ile yapabilirsiniz. İşletim sistemi cdsini takıp fixmbr komutuyla bu tarafı düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, BartPE adlı boot cdsini bulabilirseniz, makineyi bu cd ile açıp yine fixmbr yoluna gidebilirsiniz, bunların dışnda tavsiyem yedek alıp hemen format atmanızdır. Kullandığınız programlar dos tabanlı kopyala yapıştır mantığıyla çalışıyor ve registrye bir şey yazmıyor ise bu sıkıntı doğurmayacaktır. Fakat her şartta söylediğim yöntemlerle sistemdeki dataları yedeklemeyi unutmayın.

 
Gönderildi : 14/04/2010 01:55

(@MehmetCAN)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sorunu acronis disk director ve acronis true image ile çözdüm, öncelikle disk director ile partitionları düzenledim daha sonra eski c: imajımı değişen partitiona restore ettim sorun düzeldi.


sorunsuz günler dilerim.

 
Gönderildi : 16/04/2010 16:53

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Sevindim, iyi çalışmalar

 
Gönderildi : 16/04/2010 17:23

Paylaş: