Forum

Office Live Communi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Office Live Communications Server , VoIP - SIP /Betamax Entegrasyonu

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
449 Görüntüleme
(@GokceKURT)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Değerli cozumpark.com üyeleri,


Şirketiçi mesajlaşmalar ve telephony konusunda Office Live Comm. Server vasıtası ve VoIP yardımıyla, denetlenebilir ve hesaplı bir iletişim yapısı oluşturmak istiyorum.


Şöyle ki, servisini verdiğim işyerlerinde belli departmanlara, IT ve iletişim bütçesi içerisinden, belli bir miktar Betamax (voipraider,12voip gibi hizmetler) kontörleri alınmakta ve kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır.


 Asıl amacı Şirket konuşmalarını ucuza getirmek olsa da bazı kullanıcılar, kendi bilgisayarlarına yükledikleri Voip clientları ile hesaplı bir şekilde istedikleri yerleri arayabilmekte, Caller ID yerine istedikleri şeyi yazıp, arkadaşlarına şakalar yapabilmekte, (Mesela client ile SMS yollarken, Caller ID'ye "TURKCELL Müşteri Hizmetleri" yazıp, arkadaşlarına eşek şakaları yapmak gibi)  veya bu kontörleri ailelerini/özel ilişkide bulundukları kişileri aramak için kullanabilmekteler.


Amacım, hem ofis içerisinde mesajlaşmayı düzenlemek, hem program enflasyonunu önlemek, hem de bu tip müsrif kullanımları önlemek, gerekirse yapılan aramaları kontrol etmek.


 Piyasada birçok 3.parti VoIP gateway cihazı bulunmakta (xpeech vb.), bunlar üzerine farklı SIP abonelikleri için abonelik şifreleri ve SIP server bilgileri girilip, çoklu VoIP abonelikleri yönetilebilmekte, ağ üzerinden clientlara aktarılabilmekte.


 Ancak bu Gatewayleri, yerel ağ üzerinde Live Communications Server ile iletişim kurmasını sağlamak ve herkesin tek bir program ile (Office Communicator) iletişimde olmasını sağlamak istiyorum.


 


Bu konuda önereceğiniz herhangi bir açıklama,makale,bağlantı için önerilerinize Şimdiden Teşekkür Ederim..


 Saygılarımla

 
Gönderildi : 18/02/2010 02:25

(@GokceKURT)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ek bilgi : Sanırım Microsofr LCS şu tip Gatewayler ile tam anlamıyla çalışıyormuş :


http://technet.microsoft.com/en-us/office/ocs/bb735838.aspx#direct


 Avaya'nın IP-PBX leri dikkatimi çekti, Sanırım Xpeech gibi donanımlar ile bunu gerçekleştirmek mümkün olmayacak

 
Gönderildi : 18/02/2010 04:49

Paylaş: