Forum

explorer veya fire ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

explorer veya fire fox açtığımızda veya sörf yaparken kullanıcı adı parolası istiyor.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
353 Görüntüleme
(@ozelozkan)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

sistemimiz firewall olarak linux kullandığımız ve ayrıca üzerinde  dns dhcp gpo ve active directorynin olduğu server 2003 den oluşan iki adet severdan oluşuyor. kullanıcılar internete genelde sorunsuz çıkıyor. fakat bazen explorer veya firefox açıkken, açarken veya bazende sörf yaparken (linux firewallun çıkış ipsi:8080) başlıklı kullanıcı adı parolası soruyor tamam ve vazgeç haneleri geliyor. bu konu içinden çıkılmaz bi durum haline geldi bi türlü çaresini bulamadık sistemdeki 300 ü aşkın kullanıcılarla papaz olduk lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 03/11/2009 16:43

(@omeralbayrak)
Gönderiler: 203
Estimable Member
 

Linux firewall unuz nasıl yapılandırılmış, nasıl bir sistem üzerinde ve ne gibi eklentileri var bilemiyorum.ancak transparan proxy olarak çalışıyor olabilir ve kullnıcı adı şifre authentication aktif olmuş olabilir.ona bakmak lazım.belki de squid proxy transparan moda geçmiş olabilir...bakmak lazım

 

 
Gönderildi : 03/11/2009 17:19

(@alibirinci)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

Squid üzerinde internet üzerinden Kullanıcı adı ve şifre sorarak girecek şekilde ayarlanmıştır. sonra kullanıcılarım explorer  bu tanımlanmıştır. diye düşünüyorum.. Söyledikleriniz bir yapılandırmanın ürünü olabilir.. Sistem hakkında daha detaylı bilgi verirseniz daha net cevaplar verebiliriz.. 

 
Gönderildi : 04/11/2009 20:29

Paylaş: