Forum

Kablosuz Ağ Kurulum...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kablosuz Ağ Kurulumu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
436 Görüntüleme
(@SFU420)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba. Uzun zamandır masaüstü bilgisayarımdan (Windows 7 64 bit RTM kurulu) internete kabloyla bağlanıyordum (AirTies 6271 kablosuz modem ile). Zyxel NWD271N modelli kablosuz USB adaptörünü aldım. İnternet olayında sorun yaşamadım (bazen sitelerdeki resimleri yüklemiyor sebebini anlamadım). Evde yine internete çıkabilen bir de dizüstü bilgisayar (Windows XP Pro kurulu) var. MCSE eğitimi aldım, bir o kadar ağlar ile haşır neşir oldum (şu an işsizim ayrı konu) ama kablosuz ağ olayına şimdilik tabirimi mazur görün kafam basmıyor 🙂


İki bilgisayarı hem internete çıkarıp hem de birbirlerini görmesini sağlamaya çalıştım, ancak ne yaptıysam başarılı olamadım. Normal yerel ağ kurulumunda olduğu gibi ortak IP tanımlamaya çalıştım (192.168.2.5 - 6 gibi), olmadı. Sonra masaüstünden yeni bir kablosuz ağ oluşturdum. Oluşturduğum bağlantıdan sonra birkaç klasörü paylaşıma açtım; dizüstü kurulan ağı görse de paylaşımdaki dosyaları görmedi.


VMWare ile Server 2003 üzerinden DNS server mı kurayım, ya da ne yapayım; MCSE eğitiminden sonra askere gittim geldim, bilgilerimin bir kısmı da uçmuş resmen. Kendi sorunuma çözüm bulamadım. Konuyla ilgilenip, cevap verecek olan üstadlara şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 28/09/2009 06:29

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Sn. SFU420,


Öncelikle bunda utanacak bişi yok. Hepimiz bir yerde tıkanabiliriz.


Öncelikle Zyxel modemlerde bir firewall vardır ve genellikle iç ve dış bağlantıları engelleyebilir. Bunu ya devre dışı bırakın veya lokal için bir kural yazıp izin hakkı verin.


Her iki bilgisayarında Workgorup çalışabilmesi için grouplarının aynı olmasını sağlayın. Firewallar için geçiş izni verin. Özellikle Windows 7 içerisindeki firewallda görülebilirliği açın paylaşıma izin verin.İkiside kablosuz ve aynı yerden çıkıyorsa kablosuz ağ oluştrumanıza gerek yok.

 
Gönderildi : 28/09/2009 07:00

Paylaş: