Forum

Cat6 kablolarda kah...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cat6 kablolarda kahverengi teli topraklama için kullanmak

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
2,821 Görüntüleme
(@ozcanozarslan)
Gönderiler: 61
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkdadaşlar.

 

Yeni açılan iyerimizde elektrikçi topraklaması olmayan 23avg cat6 kablo çekmiş ip kameralar için. Statik elektrik vb.. durumları topraklamaya vermek için çekilen kabloda fazladan topraklama teli yok. Bu durumda bir arkdaşım cat6 daki kaplolardan kahvrengi renkli olanı topraklama için kullanabilirsiniz dedi. Mümkünmüdür bu sizlerede sormak istedim.

Cevaplarınız içinşimdiden teşekkür ederim.

 

 
Gönderildi : 25/05/2018 13:31

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 
Standartlara uygun olması isteniyorsa dışında toprak kablosu olanı kullanması gerekir, onu kullanabilmek için bile rj45 jakın metal olması, toprak kablosunun buraya lehimlenmesi, switch in kabine toprak kablosu ile bağlanması ve kabininde toprak hattına bağlanması gerekir.
 
Diğer yandan power over cihazlarda kahverengi kablodan belli bir voltaj ama sabit  bu tellerle datanın yanından geçiriliyor. Statik elektrikte ne kadar voltaj yer o da ayrı konu. Tek dezavantajı servis veren firma bunu görürde işine gelmezse cihazı garanti dışı bırakabilir.
 
Gönderildi : 25/05/2018 22:30

(@bugraparlayan)
Gönderiler: 324
Üye
 

Selam,

Uğur hocama katılmakla beraber 1-2 ekleme yapmak istedim.

POE IP kameralarda kabloda her telin üzerine aşağıdaki gibi bir vazife düşüyor.

Turuncu beyaz / Turuncu – Yeşil beyaz / Yeşil renk kabloları data aktarımında, mavi beyaz – Mavi kabloları (+) beslemede , kahve beyaz – Kahve kablo (–) beslemede kullanılmakta. Dediğinize göre arkadaşınız Kahverengi kablonun topraklama için uygun olacağını demiş fakat IP kameralar ortalama 6W çektiiğini düşünürsek ki gece görüş dediğimiz kameralarda bu 10W 'a kadar çıkacaktır bu besleme kablolarında 0,7Amper - 1Amper arası bir akım döneceğini gösterir.

Siz ( - ) beslemeyi eğer tek tele düşürürseniz buda yük binmesine sebebiyet vererek türlü risklere kapı açmış olacaksınız. Ben açıkcası farklı alternatiflere yönelin derim.

Oracle ACE Associate - Türkiye Hayat & Emeklilik

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 25/05/2018 22:54

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Toprak kablosuyla da alsanız kahverengi data kablosuylada alsanız bu topraktan gelen statik elektriği nereye boşaltacaksınız. Kablo üzerinde kalacaksa hiç bağlamayın, switch e ulaşacaksa zaten problem, kahverengi kabloyu çakmayıp ne yapacak bu önemli?

 
Gönderildi : 26/05/2018 00:18

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhaba,

 

kendilğinden toprak page paneller var, PoE de kullanılırmı bilmiyorum denemek lazım. PoE de pek statik elektirik birikeceğinide sanmıyorum aslında kameradan dönen brişey olursa diyede topraklı page panel kullanabilirsiniz ama PoE de denemek lazım.

 
Gönderildi : 27/05/2018 17:41

Paylaş: