Forum

itil Sertifikası Ha...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

itil Sertifikası Hakkında

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,646 Görüntüleme
(@ismailalkurt)
Gönderiler: 176
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar.

Tecrübelerinize güvenerek bir şey sormak istiyorum. 

Ben gelecek hafta Itil Foundation eğitimi almak istiyorum.

Sorum şu.Bu eğitim ve sertifika Türkiye'de ne gibi bir işe yarar.Popüleritesi var mı?

Bu eğitime yatırım yapmak  sizce mantıklı mı?

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 26/09/2014 20:25

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Büyük firmalarda geçerliliği olan bir sertifikadır. Kesinlikle faydası olacaktır.

 
Gönderildi : 26/09/2014 20:42

(@ismailalkurt)
Gönderiler: 176
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Değerli bilgilendirmeleriniz için teşekkürler Özgür Bey

Eğitim bazında teknik bilgi ve kalite sistemine benzemesi bakımından bilgilerim var.Yabancı olmama eğitime fakat sınav ingilizce.

Bu eğitime en son giren var mı acaba? Örnek sorular var mı? Bu sertifika kaç yıl geçerli birde onu sorabilir miyim?

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 26/09/2014 21:09

(@ibrahimDOGAN)
Gönderiler: 261
Reputable Member
 

Merhaba,

Bireysel olarak kullanacaksan bu sertifika pek işine yaramayacaktır. Kurumsal yapıda proje ihalelerinde kullanabilirsin.

Hafta sonu şirketten arkadaşlarımız girdi. Örnek soruları internettten bulabilirsin. Sınav esnasında soruları google yazarak cevaplara erişebilirsin. Arkadaşlarımızdan biri bu şekilde geçmiş. Sertifika 5 aşamalı bir yapı hepsinide alabilirsin 1 tanesinide. Bildiğim kadarıyla  şu anlık geçerlilik süresi diye bir durum yok. 

 
Gönderildi : 30/09/2014 19:57

(@ServerCicek)
Gönderiler: 1
New Member
 

Merhaba,

Kendi ilgi alanım olduğu için, belki sizin için çok geç olsa da cevabı merak edenler için yazmak istedim. Öncelikle şunu söylemek gerekirse hiç bir eğitimi sadece sertifika almak için almayı gereksiz görüyorum. Eğitimin size verdiği konsepti anladıysanız sertifikanın çok da değeri olduğunu söyleyemem. Zaten mülakatta istediğiniz kadar sertifikanız olsun. Ana kavramları anlatacak seviyede sorulara tatmin edici cevaplar verirseniz işi kaparsınız. Belki bir takım özel sertifikalara sahip kişileri çok başvuru arasından filtreleme yapıp mülakata çağıran şirketler için sertifika sizi bir adım öteye yani mülakata taşır ama dediğim gibi sorulara tatmin edici cevap veremezseniz onun da bir önemi kalmaz. Itil için konu çok geniş olduğu için ve Itil kütüphanesinin 5 kitabı nasıl okunmalı öğrenmek için eğer aceleniz varsa konuya hızlı bir giriş yapmak istiyorsanız eğitimi öneririm. Ama vaktinizi ayırıp rahat rahat kaynak araştırması yapıp online ücretsiz eğitimlere katılarak da bu verilen 3 günlük eğitim seviyesine ulaşabilirsiniz. Ben Itil foundation eğitimi aldım ve gördüm ki 3 günlük eğitim de sadece adından da belli olduğu gibi temel konular anlatıyor. Çok derin konular olduğu için eğitimin yanında sizin ekstra çaba sarfetmeniz şart. Eğer sınava da girecekseniz mutlaka test çözmeniz gerekiyor. Hatta sınava girmeseniz bile test soruları konuların kafanızda daha da oturmasını sağlıyor. Yani şunu düşünmeyin ben foundation eğitimi aldım sınava hazırıp girip geçerim demeyin. Bu arada sınav da gözünüzü korkutmasın. 40 soru 1 saat süre. 26 doğru yaparsan geçiyorsun. Yanlışlar doğruları götürmüyor o yüzden bilmesen bile boş bırakma. Dediğim gibi önemli olan sınava girmeden önce bolca soru çözmek. Bu arada sertifikada zaman aşımı yok. Yani sertifikanı yenilemen gibi bir derdin yok.

Türkiye'de ne işe yarar, popüleritesi var mı sorusu için de artık hemen hemen büyük firmaların hepsi servis bazlı çalışma mantığı üzerine çaba sarfediyor. Elbetteki hem dünyada hem Türkiye'de bu kavramlara aşina iş gücü arayışı mevcut. Bulamazsa atla deve değil kendim eğitirim mantığında ama hali hazırda tecrübeli birileri varsa tabiki tercih sebebi o kişi olur. Özellikle kariyer gelişimi açısından da bu kavramlara aşina yöneticiler bir adım önde olacaktır. Sonuç olarak eğitime yatırım mantıklı ama para yatırımından çok zaman yatırımını tavsiye ederim. Yoksa 3 günlük eğitim alıp 1 ay sonra hiç bir şey hatırlamayan arkadaşlarımdan bir farkın kalmaz. Verilen para da maalesef çöp olur. Sertifikan olsa bile.

 

Not: Itil üzerine bir makale serisi hazırlıyorum. Yakında Itil kavramlarını makaleler ile yakında inceleme fırsatı bulacağız.

 
Gönderildi : 16/01/2018 12:33

Paylaş: