Forum

Özelleştirilmi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Özelleştirilmiş paylaşım?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
434 Görüntüleme
(@ErayGURLER)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Daha önce başka sistem üzerinde yaptığım bir paylaşımdan bahsetmek istiyorum. Bu paylaşımı şuan ki kurduğum sistemde takıldım yapamadım, nasıl ayarlama yapmıştım hatırlamıyorumda, yardimci olursaniz cok sevinirim.

 

Etki alanina dahil kullanıcılar, tam yetkiye sahip bir paylaşım klasorunde bir dosya kaydettiginde, o dosyanin guvenlik yetkisi sekmesine baktigimizda hangi users oluşturmuş ise onun tam yetkisi olarak ekliyor ve o kullanici disindakiler sadece okuyabiliyor degistiremiyorlar silemiyorlar ama olusturan kullanici degistirebiliyor silebiliyor o dosya/klasor uzerinde tam yetkiye sahip oluyor.

 

Bu paylaşımı yaptım ama başarılı olamadım, nerede hata yapıyor olabilirim? Deneyimlerinizi paylasirsabilirseniz sevinirim, teşekkürler. 

 
Gönderildi : 14/11/2017 20:32

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Örneğin senin; Sürücü:\Satis adı altında bir paylaşımın var.

Security Tab (Güvenlik Özellikleri) - Advance (Gelişmiş Özellikler) girin ve oradan güvenlik özelliklerini değiştir seçeneğine tıklayın. 

 inheritance (miras al) seçeneğini kaldırın tüm güvenlik özelliklerini sil.

 

1. Domain Admins  - Full Control (Tüm kontrol yetkisi)  - This Folder, Subfolders and Files (ihtiyaç durumuna göre bu dosyaya veya tüm klasörlere uygulayabilirsiniz.)

2. Creator Owner (Dosya Oluşturucu Sahibi - Full Control (Tüm Yetkileri) - Subfolders and Files Only. (Alt klasör ve dosyalara uygula)

3. Everyone (Tüm kullanıcılara)- Traverse folder/List folder/Read attributes/Read extended attributes/Read permissions - This folder only. ( Okuma ve çalıştırma izinlerini verin.) Duruma görede bu klasöre ve alt klasörlere verebilirsiniz.)

 

İngilizceden hızlıca çevirdim 🙂

 
Gönderildi : 16/11/2017 22:05

(@ErayGURLER)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Çözüm oldu:) çok teşekkürler 

 
Gönderildi : 20/11/2017 10:07

Paylaş: