Forum

Visual Studio Code ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Visual Studio Code 2013

8 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
8,875 Görüntüleme
(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
Konu başlatıcı
 

Merhaba bu günlerde bilindiği üzere Microsoft hem Geliştirici tarafında hemde sunucu tabanlı sistemler tarafında büyük yenilikler ile piyasada adını son derece hat safhada duyurmaktadır. Bu yazımızda yeni yazılımlarından daha doğrusu geliştirici araçlarından biri olan Visual Studio Code’u inceleyeceğiz.

Visual Studio Code temel olarak OSX ( Apple ) ve Linux kullanan geliştiriciler içinde kullanabilecekleri bir platform sunmak amacı ile ortaya çıkmış henuz basit ama ileride daha da gelişecek olan faydalı bir tool.

Visual Studio Code’un desteklediği bazı özelliklerden bahsetmek gerekirse , herzamanki gibi alışık olduğumız intelli sense kod tamamlama özelliğini içinde barındımaktadır. Kod ön izlemesi, Type Script ve tam Javascript desteği ile c# ve ASP.NET 5 geliştirmeleri ile web teknolojistleri için hariha bir araç olmaktadır.

Bu önceden bildiğimiz Expression Web araçlarına oranla Node.js, Html,css,less,Sass veya Json gibi bütün platform dosyalarını destekleyebilmektedir. Ayrıca harika bir GIT entegrasyonu bulunan Visual Studio Kod biraz öncede belirttiğimiz gibi geliştiriciler için biçilmiş kaftan bir kod düzenelmee aracıdır.

Visual Studio Code Yükleme

Yükleme aşamaları oldukça basittir. OSX ve Linux da ister komut satırından, isterseniz de http:/code.visualstudio.com dan indirmek sureti ile hızlıca kurulum yapabilmektesiniz. Ayrıca bir çok ekstra tool ile beraber de geliştime seçeneklerini zenginleştirmektedir. Bunlardan bazılarını yazmak gerekirse ;

Basit Ekran

Visual Studio Code, Editor, Side Bar, Status Bar ve Viewbardan oluşan gayet basit ve şık bir arayüze sahiptir. Zaten bu arayüzlere geliştiriciler aşina olduklarından sanki hali hazırda kullandıkları editörlere benzemektedir.

VSCode Layout

VSCode’un bir özelliği de bu ekran yerleşiminin her açtığınızda korunmasıdır. Siz VSCode’u kapatsanız dahi klasör ve düzenleriniz ile açık olan dosyalarınızın tamamı korunur.

Side by Side Editing

Side by Side editing

Side by Side Editing ile yan yana aynı anda 3 adet dosyayı düzenleyebilirsiniz. Bir editörünüz mevcut hali hazırda açık ise komut menüsünden yan tarafa bir ediitörü açabilir yada kısa yolları kullanabilirsiniz.

Save & Auto Save , Arama

VSCOde artık otomatik kaydetme özelliğini de desteklemektedir. Zaten mevcutta bulunan CTRL + S işlemini manuel olarak yapıyorduk eğer Auto Save özelliğini aktif ederseniz daha kolay bir şekilde dosyalarınızdan herhangi bir vedi yada kod kaybetmeden çalışmalarınıza devam edebilirsiniz. Ayrıca otomatik kayıt etme özelliğini ya File menüsünden yada CTRL+ Shit + P kısa yolu ile de açıp ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Arama özelliğinden biraz bahsetmek gerekirse, son zamanlarda Visual Studio da da çok önemli şekilde performans arttırımları oldu ve bu yapının aynısı hemen hemen VSCode programına da taşınmış durumda. Hızlı bir şekilde arama yapıp dosyalarımızı listeleyebilmekteyiz.

A simple text search across files

Arama ekranında yeni özellik olarak RegEX aramasına da destek gelmiştir.

Command Palette

Klavye üzerinde Ctrl+ shift + p tuşu ile erişebileceğiniz komut ekranı da yeni gelen özelliklerden en önemlilerinden bu özellik sayesinde klavye kısa yolları da dahil olmak üzere VSCode’un tüm işlevsilliğine erişebilirsiniz.

Diller

Visual studio Code, aşağıdaki dilleri ve bu dillerin yazım kurallarını desteklemektedir. Ayrıca bu dillere ait intelli sense özellikleride aktif edilmiştir. Aşağıdaki tabloya bakarak kullanmış olduğunuz dil ve ayarlarını görebilirsiniz

Yukarıda bazı özelliklerinden bahsettiğimiz Visual Studio Code devamlu suret ile geliştirilmekte ve hızlı bir editör arayan yazılım ve web geliştiricilerine tüm platformlarda hitap etmektedir. Daha fazla detaylı bilgi için lütfen  https://code.visualstudio.com/  adresini ziyaret ediniz.

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 25/05/2015 17:45

(@Yusufisleyen)
Gönderiler: 1
New Member
 

Merhaba,

 

Visual Studio Code üzerinden encoding değiştirebiliyor muyuz?

 
Gönderildi : 21/12/2015 14:25

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
Konu başlatıcı
 

Evet destekliyor. 0.3.0 versiyondan sonra eklendi ve local file yada global olarak değiştirebiliyorsunuz  https://code.visualstudio.com/updates/v0_3_0 adresinde

File Encoding kısmına göz atabilirsiniz.

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 21/12/2015 17:38

(@cemkilic)
Gönderiler: 396
Reputable Member
 

erdem hocam güzel bir makale olmus elınıze saglık bende redhat lınux 6 kurdum code kullanmadan dırek kurulup yapılabılıyormus

bunu ögrendigim iyi oldu tesekurler:)

 
Gönderildi : 03/08/2017 19:28

(@FurkanSayim)
Gönderiler: 11
Active Member
 

Yeni yeni kullanmaya başladım ama microsoftun yaptığı en iyi ürün diye düşünüyorum. Sublime'dan geçmeme rağmen hiç farkını yaşamadım çok rahat

 
Gönderildi : 14/08/2017 20:13

(@polatortunyahoo-com)
Gönderiler: 1
New Member
 

hocam ben python dersı goruyorum. bana visual studio code yuklemem gerektigini soylediler ve indirdim.videoda intenet dosyasi ve terminal aciyorlar ben de internet dosyasi actim ama videoda oraya yazilan seyleri bir yolla sonuc aliyorlar ve bu sonuc terminalde yaziyor bunu yapmaya calistim ama basaramadim su sekilde orneklendireyim

name ="Arda"
surname ="Ortun"
age ="16"

deneme ="My name is "

print(deneme+ name +""+ surname +' and I am '+ age +" years old. ")
bu sekilde yazip bir sey yapiyorlar ve terminalde  My name is Arda Ortun and I am 16 years old
yaziyor bunun nasil yapildigini aciklayabilirmisiniz
 
Gönderildi : 27/05/2020 18:19

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32987
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, sanırım bu bir ödev?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 30/05/2020 02:02

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32987
Illustrious Member Yönetici
 

Forum kuralları gereği ödevlerde yardımcı olamıyoruz ne yazık ki.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 30/05/2020 02:02

Paylaş: