Forum

Ayrı sunucularda ve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ayrı sunucularda veri barındırmak

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
490 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

basitçe anlatıyorum senaryoyu;

Ahmet var, A sunucusunda aktif üyeliği var ama genelde A sunucusunda process tabanlı işlem yapılıyor, B sunucusunda ise Ahmetin yüklediği resim ve videolar barınacak.

Daha sonra internet sitesi iki sunucudan aldığı verilerin kombinesi ile sunulacak; Ahmet in adı soyadı A sunucusundan, resim ve videoları B sunucusundan gelecek.

 

Bu arada kullanıcı oturum bilgileri sadece A sunucusunda ama B sunucusunda user bilgisi yok. Yani kayıtlı (login) kullanıcıyı tanıyan sadece A.

B ye direkt ajax ile resim gönderilecek ama A nın haberdar olması gerek. Çünkü web sitesini sunarken resim ve videoların B deki url sini browser a bildirecek.

 

A da saklanan

isim

soyisim

resim url yolu (B sunucusundaki)

 

B de saklanan

video

resim

 

1) Ahmet client tarafında isim soyisim yüklerken A ya gidiyor, resim ve video B ye gidiyor,

ama B ye giden resim ve video yolunu A nın hangi metodla bilmesi gerekir ?

 

2) Session sunucu tabanlı olduğu için pek işe yaramıyor açıkçası. Çerez de olsa sonuçta isim A sunucusu (farklı adres) resim B sunucusu (farklı adres) olacak. Çerezler arasında ortak bir bağ da kurulamayacak sanırım.

 

Karışık teknolojiler değil de, basit olarak bunun ASP.NET MVC de karşılığı nedir ?

 
Gönderildi : 03/03/2017 00:53

(@YavuzCingoz)
Gönderiler: 36
Eminent Member
 

Merhaba,

Ben olsam B sunucusuna gidecek verileri de A sunucusuna gönderir, client-side'da B sunucusuna erişmezdim. Resmi direkt olarak yüklemek yerine base64 stringe çevirip A sunucusuna gönder. o da önce kaydedip user id vb. bilgilerle B sunucusuna göndersin. B'den gelen cevabı A sunucusu karşılasın, gerekiyorsa kaydı güncellesin (url vb.) sonra cevabı client'a dönsün. bu yapı için Rest API geliştirirsen performans sorunu da yaşamazsın.

 
Gönderildi : 22/03/2017 21:34

Paylaş: