Forum

Network ten Com Por...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Network ten Com Port Dinleme

10 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
3,372 Görüntüleme
(@mehmetdogan)
Gönderiler: 255
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba,


 Com port ile haberleşen bir cihazımız var (bir ucu tartım cihazı diğer ucu bilgisayar düşünelim) bilgisayar tarafında network kartımız da var


benim yapmak istediğim com port üzerinden yapılan haberleşmeyi network te başka bir lokasyonda dinlemek bunu komutla nasıl yapabiliriz?


yapabilirmiyiz?


Teşekkürler

 
Gönderildi : 29/09/2011 11:59

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


İstediğiniz biraz mantıksız görünüyor ama çözümsüz değil tabiki. Öncelikle mantıksız olmasının nedeni Com port ile bir bilgisayar tartım cihazına direk bağlı ve işlemler bu yolla yürüyor. Araya giremeyeceğiniz için haberleşmeyi dinleme şansınız olmayacaktır.


Ancak çözümsüz değil tabiki. Yöntem olarak araya girip paketleri dinleyecek ve sanal bir com oluşturup buraya aktaracak bir yazılım bulmanız. Daha sonra bu işlemi asıl bilgisayardaki veri işleme programına gönderecek.


Örneğin buradaki gibi : http://www.com-port-monitoring.com/port-sniffer-control.html

 
Gönderildi : 30/09/2011 03:47

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

neden mantıksız olsun ?

veriyi aktrabildikten sonra mantık sadece yapacağınız iişle alakalıdır.

 

Bimeli arayarak seri portu networke aktarmak istiyorum diyin.

sizin ihtiyacınız uygun bir model önereceklerdir.

bu türden ürünler mevcut

 

 
Gönderildi : 04/10/2011 20:32

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Sn. IOZ,


Lütfen soruyu tekrar okur musunuz ?


Dikkat ederseniz soruda bir pc ve bir tartı var bu arada veri akışı sağlanıyor ve bu veri akışını uzaktaki bir bilgisayardan dinleme isteniyor. Haberleşme Com port üzerinden yürütüldüğü unutulmamalı.


Şimdi burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki o da pc ve tartı cihazından veri okuyan programın sizin önerdiğiniz gibi networktende veri okuyabilme yeteneği olmasıdır. Sanırım network üzerinden okuyabilme yeteneği olsaydı eğer bu durumda seri portu networke çevirecek bir aparat var mı diye soru gelirdi. Oysa soru biraz daha farklı bir durumda. Ayrıca ben yapılamaz demiyorum bunun için özel yazılımlar var bunları kullanabilirsiniz veya özel bir yazılım yazabilirsiniz diyorum.


Yukarıdakilere istinaden bir öneriniz varsa bilgilenmek isteriz ki biz çözüm için buradayız problem için değil.


Teşekkürler

 
Gönderildi : 05/10/2011 00:51

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

merhaba

 

Rafet bey'e katılıyorum fantastik şey bunlar 

 
Gönderildi : 05/10/2011 18:03

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

olay neden fantazi olsun ? onu anlamadım. endüstriyel cihazlarda seri port yaygın olarak kullanılır.

bugün nakış makinalarından, sac, lazer kesme,  ölçüm cihazlarına bir çok cihazdaki temel iletişim com port ile yapılır. sadece yeni cihazlarda usb port mevcuttur.

bu sebeple sizin fantazi gördüğünüz işlemler için adamlar ürün bile yapıp satıyorlar gördüğünüz gibi.

olayın basit

anlatımı şu şekilde olacak

cihazlar iletişimi sürdürecek

siz com portunu paralleyip. ağ üzerine veri taşıyabilen ve bimelde bulunan aşağıdaki cihazlardan birisi ile de ağ üzerinden istediğiniz yerde veriyi bilgisayarınıza alabileceksiniz.

Ürün broşürü

http://bayi.bimel.com.tr/uploaded_files/get/1063

örnek cihaz modelleri

http://bayi.bimel.com.tr/urun/mox-nport-5210

http://bayi.bimel.com.tr/urun/mox-nport-5430

http://bayi.bimel.com.tr/urun/mox-de-211

 

Dana ne olsun  projeyide yapıp önünüze koymamı beklemeyin.

 
Gönderildi : 05/10/2011 19:04

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Bilgilendirme için teşekkürler. Yeni bir bilgi kattığınız için teşekkürler. Peki merak ediyorum siz bu cihalarla hiç proje yaptınız mı ? Yada kullandınız mı ? Ve yukarıda bahsi geçen konu daki gibi veri akışını izlediniz mi ?


Tamamen merakımdan soruyorum. Hani ilerde böyle bir proje çıkarsa bizde bilgi sahibi olmuş olalım. Çünkü ürünü satan firmada sadece eldeki dökümana bakıp cevap veriyor onlarda böyle bir projede kullanmamışlar öyle değil mi ?

 
Gönderildi : 05/10/2011 19:29

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Buradaki yanlış anlaşılma "com port üzerinden yapılan haberleşmeyi network te başka bir lokasyonda dinlemek" cümlesinden kaynaklanıyor sanırım. Com port tan program aracılığıyla okuduğunuz veriyi bir database e yazarak başka lokasyonlarda görebilirsiniz. Hatta ERP programlarına dahi aktarabilirsiniz. Burada seri port illa bilgisayara takılı olmayabilir yada hem bilgisayara hemde kabloyu paralelleyerek seri-network dönüştürücü ile yine program üzerinden okutarak görebilirsiniz. Fakat kabloyu paralellemek çokta sağlıklı değil, kablo üzerinden şok yediği takdirde hem anakartı hem çeviriciyi yakacaktır. Bunun içinde akım koruyucu modüller var, kablo ile anakart arasına taktığınızda gelecek şoku anakarta vermiyor. Burada önemli olan Rafet'in söylediği gibi kantar programının ne kadar marifetli olduğu, sadece seri port okumaya ayarlı bir program uzaktan seri port+ dönüştürücü ile datayı okumayacaktır. Program ayarında sadece com port seçmenize imkan veriyorsa git şu ip deki cihazdaki datayı oku diyemezsiniz.

 
Gönderildi : 05/10/2011 20:12

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

bu türden derken tür konusu kendine has bir durum bu.

Kendine has bir çok proje yaptım. burada iş istenilen ile yapılabilecekler konsundaki yapı taşlarını nasıl yapacağınızdır.

Bu durum için hazır ürünler var. hazır ürünler yoksa oturup ürün tasarlarlarsınız veya bazı ürünleri modifiye edersiniz.

Ama proje bu maliyetlere değermi ?  bunu irdelemek lazım.

ben  bu türden bir projeyi 10 liraya yaparım. ama müşteri maliyeti çok bulabilir bu durumda fayda zarar hesabını kendi derğerlendirir.

veya siz müşteriye alternatifler önerirsiniz. 

Ama bir ürünün projede kullanılmış olması o ürünü değerli yada değersiz kılmaz. ürün mükemmeldir ama piyasada bir projede yer almayınca onu satmak zor olur, neden ? Türkler olarak duygusal insanlarız. bunu farklı konularda resmi dairelerde çok yaşadık.Adamlara bütün sorunlarının %80'ini çözecek üründe sunsan bunu daha önce kullanan oldumu diyor ? yurtdışını gösterince bunu çok kaale almıyor. İlla Türkiyede bir resmi kurum bunu yapmış olmalı falan gibi saçmalıklar.

Ama tecrübe konusunda eksiklik oluşturur, bu yadsınamaz. tecrübede kimi zaman bir çok projenin hayatiyetini etkileyebilir. Bu durum ve şarta bağlı

Biz dökümantasyon falanla fazla ilglenmeyiz. Ama elin "gavuru" bir tomografi makinasına 10 cm kalınlığında 8-10 cilt dökümanyasyon yapıyor. herşeyide yazıyor içine. Bir iş makinası kataloğu elinize hiç geçtimi ? koca makinaların her parçasının ayrı ayrı çizildiği parça numaralarının verildiği dökümanlardan bahsediyorum.

siz dökümanları bu kadar yabana atmayın.  adam bir döküman yapmışsa neyi nasıl yapacağınızı anlatmıştır. ama aklınıza yatmayan bir durum olursa  üreticiye bir mail atarsınız. bir kaç güne cevap alırsınız.

Günümüzde internet ülkeleri değiştiriyor. değilki şirketleri değiştirmesin. 🙂

 
Gönderildi : 05/10/2011 21:55

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Fakat kabloyu paralellemek çokta sağlıklı değil, .

Bu işin uygulama kısmı burada paralellemeyi nasıl yaptığınızdan izolasyon yapıp yapmamamız vs. bir çok   duruma göre uygulama performansı değişir.

ayrıca paralel yapıdan dolayı dinleme yaptığınız diğer noktadan herhangi bir veri göndermemeniz gerekebilir. göndereceğiniz herhangi bir bilgi işleyen sağlıklı yapıyı dengesizleştirebilir.

Ama zaten istenen iletişim kuran iki cihazın verilerini görmek bundan dolayı ya paralelleme yapacaksınız. yada  eğer bir bilgisayara bağlı ise bunu yazılımla yapmanız olacaktır. bunu yazılımla kaydedip ygun bir paylaşımla diğer taraftan görebilmek. Ama bu durumda verilerin kaydedilmiş olduğu durumlarda yapılabilir. kaydedilmemiş veya halen yazılmakta olan bir dosyayı açamasınız vs. gibisinden durumlar oluşacağı açıktır.

Neyse bu kadarı uygulamayıcı  bağlar.  fayda/zarar hesabını ve uygulamadaki gereklilikler ve çekinceleri o düşünsün.

Biz soruyu cevapladık.

ister yazılım ister donanım olarak bu işi yapabileceğinide artık biliyor.

 
Gönderildi : 05/10/2011 22:25

Paylaş: