Forum

kendiliğinden kulla...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

kendiliğinden kullanıcı oluşuyor?

8 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
3,590 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhabalar dün bilgisayarlardan birinde kendiliğinden oluşan kullanıcı hesabı gördüm. nedenini bulamadım. bugün farklı bir bilgisayarda aynı durum söz konusuydu nedeni nedir acaba bunun. durum detaylı olarak şöyle. user adlı kullanıcım vardı bilgisayarın adı ahmet. kullanıcı adımı user girip oturum açtığımda masaüstü felan boş yeni oluştuğu belli. komut satırından kullanıcı adım user.ahmet görünüyor. document settings bölümünde user adlı farklı bir kullanıcı var ve dosyalar orda. benim anlamadığım neden user adıyla oturum açınca user.ahmet diye farklı bir profile giriyor. bugün farklı bir bilgisayarda yine user olan kullanıcı adının temp olarak değiştiğini gördüm. ancak yine user olarak oturum açılıyor. cevaplarınız için teşekkürler.

 
Gönderildi : 16/06/2011 13:22

(@tayfundeger)
Gönderiler: 1935
VMware Guru
 

Bilgisayarınıza enson hangi programı kurdunuz?Bazı yazılımlar p şekilde kendisi kullanıcı açabiliyor.Açılan kullanıcının adı nedir?

Tayfun DEĞER
Cisco Champions, vExpert, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud
https://www.tayfundeger.com
Mail: [email protected]

 
Gönderildi : 16/06/2011 14:50

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

herhangi bir program yüklenmiş değil. birinci bilgisayarda user olan kullanıcı adı kullanılamaz hale gelip user ile girdiğimde user.ahmet olarak açıyor. diğer bilgisayarda ise user olan kullanıcı adı kullanılamaz hale gelip user adı ile giriş yaptığımda temp olarak oturum açıyor.

 
Gönderildi : 17/06/2011 14:45

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

sanırım davetsiz bir misafiniz var

server yada admin hesaplarını bilen birisi veya fiziksel olarak bilgisayarlara mühale edebilen birisi yeni kullanıcı açarak işlem yapıyor olabilir.

güvenlikçiler olabilir.

Loglarınız mevcutsa 

kullanıcının açıldığı saati tespit edip internet loglarda durum ne kontrol edin.

 
Gönderildi : 20/06/2011 19:37

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

dün farklı bir kullanıcıda da aynı problem oluştu. 1 haftada 3 pde bu sorun yaşandı. en sonunda microsoftla görüştüm. kullanıcı profillerinin arızalandığını ve sistemin yeni bir kullanıcı oluşturduğunu söyledi. user olarak girsemde temp kullanıcına yönlendiriyordu. kayıt defterinden birkaç işlem yapıldı ancak profil arızalı olduğu için yine açılamadı. bütün kullanıcıları silerek yeni bir kullanıcı oluşturdum ve dataları oraya taşıdım. kafama takılan ise şu. kullanıcı profilleri neden bozuluyor uzun zamandır böyle bir sorunla karşılaşmazken 1 haftada 3 defa karrşılaştım. bunun nedeni virüs olabilir diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 21/06/2011 11:20

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

genelde disk problemlerinden vey elektrik kesintisinden olabilir.

 chkdsk yaparsan düzelme olasılığı yüksek

 

 
Gönderildi : 22/06/2011 19:35

(@MustafaKocabey)
Gönderiler: 16
Eminent Member
 

Bilgisayarda antivirüsün ayıklayamadıgı bir virüs var ondan kullanıcı yetkisi dışında sistemde değişiklik yapıyor  Combofix.exe ile taratırsan düzelir  bunu yaparken internet bağlantısını kes

kolay gelsin 

 
Gönderildi : 29/06/2011 13:41

(@OguzhanTUNC)
Gönderiler: 390
Honorable Member
 

windows system32 altında systemprofile diye bir dosya oluşturuyor ancak...bu sorunun çözümünü ben şöyle yaptım sistem geri yükleme ile user ı mı kurtarabildim ama bazı dosyalarda kayboldu... bilgilerinize...

 
Gönderildi : 24/08/2011 18:19

Paylaş: