ÇözümPark

Çözümsüz Sorununuz Kalmasın. Türkiyenin En büyük Bilişim Topluluğu
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Video Forumlar Resimler Dosyalar Ajanda Online Destek Biz Kimiz? Eğitim

Windows XP mi Windows Vista Mı ?

Son Mesajınız 02-08-2010, 13:10 kAyhAn89 tarafından gönderildi. 57 yanıt.
( Toplam 58 Mesaj ) 3 Sayfadan 2 -   < Onceki 1 2 3 Sonraki >
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  07-09-2008, 17:24 29573 Cevap 29116

Cevap : Windows XP mi Windows Vista Mı ?

•  07-09-2008, 18:14 29588 Cevap 29573

Şu anda XP with SP3

Vistaya alışmadan Windows 7 ile tanışacağız.

Kalabalık yapan gereksiz "Teşekkür" mesajları göndermeyelim lütfen..

"İnsanın öğrenmesi gereken ilk dil, tatlı dildir."
    Barış Manço

http://www.cozumpark.com/forums/21/ShowForum.aspx
  •  07-11-2008, 14:55 29958 Cevap 29588

teşekkurler
    M C P | MCSA | MCSE
    MCTS | Vista Configuration
    MCTS | Windows Server 2008 Active Directory
    MCTS | ISA Server 2006, Configuring

http://www.ugurdemir.net/
  •  07-16-2008, 8:01 30661 Cevap 13914

grafikerim, korhan beyin dediği gibi cok fazla ram gerektiren programlar var ve vistada yavas kalıyor. ama işyerinde seçme şansım olmadıgı için vista business kullanıyorum, evde xp sp3. bana xp cok kullanılabilir geliyor. ne arasam hep ilk baktıgım yerde oluyor.

---
  •  07-16-2008, 18:43 30872 Cevap 30794

Xp sp2 budur.....

'Aşk İçin Ölmeli Aşk O Zaman Aşk ....'
  •  07-25-2008, 22:05 32595 Cevap 13800

teknoloji ürünlerinde eskiyi aramak bana göre değil, madem ki en son sürüm Vista ise bence de Vista. bu arada ben xp kullanıyorum sp2, ancak şirkette bir çok vista kullanıcısına da destek veriyorum. benim notebook kaldırmadığı için vista kuramıyorum. 

•  08-11-2008, 15:52 35862 Cevap 13800

Windows XP, işletmelerin ihtiyaçlarını fazlası ile görüyor. SP3 ile daha da güçlenecek.Yorumuna fazlasıyla katılıyorum
  •  08-11-2008, 17:41 35885 Cevap 35862

Xp derim :)
    MCSE
    MCITP : Enterprise Administrator
    MCTS
    www.alperoz.com
    www.ozdemiralper.com
  •  08-14-2008, 11:18 36479 Cevap 35885

Son kullanıcı tarafında Vista kullanılmalı, çıkışından beri epey olgunlaştı vista.

Piramit Bilgisayar ve Tekn. Sist.
    Tel: 0212 480 0 660
    huseyin@piramit.com.tr
  •  08-14-2008, 17:38 36585 Cevap 36479

tabiki XpSp3 :)
  •  08-24-2008, 2:18 38725 Cevap 36479

güvenlik bakımından değerlendirecek olursak vista xp den daha iyi oldugunu söyleyebilirim özellikle filtreleme özellikleri  olsun diğer özellikleri ile birlikte vistayı uzman kullanıcı bazında uygulama bakımından iyi bir sistem olarak lanse ediyor

ONUR SERHAT UYGUR

Sistem Uzmanı

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı hemde gelecek treni görür.

Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur.
  •  08-27-2008, 15:02 39474 Cevap 36479

bende xp den yanayım. Vista için henüz erken

•  09-19-2008, 16:25 44802 Cevap 36479

herkese selam xp  ye olan alışkanlıkdan  vazgeçmek zor olsada şimdilik biraz daha xp le devam etmeli vista yı tam benimseyene kadar vistanın da vakti geliyor ve vista busines kullnanlar çok memnun bilgilerinize . şimdilik  xp derim
  •  10-20-2008, 22:18 51627 Cevap 36479

İhtiyaca göre değişir bence  ama vista daha avantajlı bence
  •  10-21-2008, 15:15 51756 Cevap 51627

İlk bakışta Windows Vista zor gibi görünsede bi çok özelliği keşedileince vazgeçilmez hal alıyor.En çok beğendiğim yönü ise partition shrink özelliği tavsiye ederim :)
    M C P | MCSA | MCSE
    MCTS | Vista Configuration
    MCTS | Windows Server 2008 Active Directory
    MCTS | ISA Server 2006, Configuring

http://www.ugurdemir.net/
  •  10-29-2008, 14:23 53286 Cevap 51756

Şu an ve uzunca bir süre yine Xp Pro.

Xp ilk çıktığın da sıkı bir 98 kullanıcı olarak benimseyememiştim ama sonradan kullandıkça taşlar yerine oturdu ardından gelen ServicePacklerle sorunlarla yavaş yavaş aşılmaya başlandı.

Sonrasında bir vista serüvenidir başladı ha çıktı ha çıkacak yakında ertelendi derken piyasaya sürüldü.

Kısa bir anımı anlatayım. 

Bir müşterim ısrarla vista da vista diyerek diretti görselliği cezbetmiş olmalı neyse velasıl kelam gittik lisansını aldık kuruluma geçtik tabiki o an yeni bir işletim sistemi tanımanın ve uzunca bir süre beklemenin heyecanı bendede mevcut. Kurulum bitti ve incelemeye başladık vay şöyle güzel vay böyle güzel dedik kendi aramızda sonrasında müşterim dediki Halil bey yazıcıyıda bağlayalım ok dedik ve takdık usb kablosunu donanım yüklemesi için ilgili CD mizi çıkarttık kurmaya çalıştık fakat abuk sabuk yok izin ver kurulsun mu gibilerinden sorulardan sonra nitekim yazıcımızın vista driveri olmadığı için kaldıkı 3 senelik bir yazıcı idi olmasıda o gün için mümkün değildi hemen  araştırmaya başladık yazıcı driver ı için. 2,5 ay sonra ilgili driver yazıcının international sitesinde download'a sunulmuş indirdik kurduk. Yazıcımızdan sonra kalk sen 6.500 $ lık bir çizici al ve hiç bir şekildi işletim sisteminle çalıştırama tabiki yine hayal kırıklığı ile devam ediyoruz serüvene bunun gibi bir kaç donanım sorunu daha yaşadık ama yılmadık taki bir gece yarısı telefonum çalana kadar telefondaki ses şöyle diyordu;

-İyi geceler halil bey !!!

İyi geceler ihsan  bey,

Yarın yeni bir kasa ve XP işletim sistemi istiyorum acilen....

Hayırdır ihsan bey gece gece sorun nedir ?

Sormayın !!! nişanlım bildiğiniz üzere yurt dışında beni görmek istedi...

Evet,

Webcam taktım

Evet,

Driver CD sini koydum

Evet,

Ama her zamanki gibi işletim sistemimiz desteklemiyormuş

Evet,

ve nişanlım şüphelendi telefonla aradı cevap verdim ve yapamadığımı anlatmaya çalıştım..

Evet,

Ama o ondan soğuduğumu onu istemediğimi ve uzaklaşmaya çalıştığını söyledi...

Evet üzgünüm ayrıca bu konuda,

Sonra tartışmaya başladık ve tartışma akıl almaz bir hal aldı ve son noktayı koyduk ilişkimize...

(Ben bu ara da tüh tüh vistaya bak lan nelere kadir karıyı kocadan boşattıracak diyorum çaktırmadan)

Olurmu ihsan bey bu kadar basit bir konudan ayrılık felan, isterseniz konuşabiliriz birisi ile dertleşme ihtiyacı duyarsanız,

Yok sağolun ben sizi dediğim gibi bilgisayar için aramıştım....

ne bilgisayarı !!! bilgisayara ne oldu ki !!! ( uykulu halimle çakamadım)

Telefonu kapattıktan sonra vista ve bizim Pc tarih sayfalarında yerini aldı...

Peki dert etmeyin hemen yarın hallederiz. İyi Geceler.

İyi gecerler.

Burada anlatmak istediğim olay sürekli vista ile bir boğuşma süreci var o kadar basit durumlarda o kadar büyük sorunlarla karşı karşıya bırakıyorki insanı, bazen içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Birde işin donanımsal yapısı var tabiki 512 Mb ram le bile stabil çalışabilen XP nin yanında 2 gb ramle ıkına kakına çalışan Vistanın getirdiği külfette cabası. Allahtan fiyatlar eskisine nazaran düşük de küçük de olsa bir çözüm oluyor.

6 ay öncesi dükkanımı kapadım inanın kapamadan önce ne kadar Notebook Sattı isem vista lisanslı kurumsal müşterilerime özellikle hepsinin yanında birer tane de XP lisansı hali hazırda sattım (tabiki talepler doğrultusunda).

Kısaca Kurumsal müşteriler ve yük taşıyan programlar kullanan bireysel müşteriler ve kullanıclar için Vista tam bir facia.

Fakat herhangi bir kaygısı olmayan yeniliklerden ve görsellikten hoşlanan kullanıcılar için (tabiki birazda donanım için cepte parası olan) hoş bir deneyim.

Sakın Biliyorum Deme, Daha Öğreneceğin Çok Şey Var.
  •  10-29-2008, 17:29 53311 Cevap 53286

Merhaba.

Eğer Vista ya geçmeden önce makineniz üzerindeki donanımların uyumlu olup olmadığını kontrol etseydiniz, bu sorunu yaşamazdınız.

Eğer Vistaya geçtikten sonra yeni aldığınız donanımın uyumlu olup olmadığını kontrol etseydiniz yine sorun yaşamazdınız.

Ayrıca;

"ne kadar Notebook Sattı isem vista lisanslı kurumsal müşterilerime özellikle hepsinin yanında birer tane de XP lisansı hali hazırda sattım (tabiki talepler doğrultusunda)."

Windows Vista işletim sistemi için downgrade hakkı vardır (Bazı sürümler için). İkinci bir işletim sistemi satmak yerine, bu şekilde bir çözüm üretebilirdiniz.

Serhat AKINCI - IT Pro.
    serhatakinci.com
  •  10-30-2008, 5:04 53407 Cevap 53311

Bahsettiğim olay zaten yeni bir olay değildir. Vistanın ilk çıkış zamanında yaşadığımız sorunlardı. Vistayı tanımıyoruz bilmiyoruz ve ne destekler ne desteklemez bilgiye sahip değildik herkes gibi. Kaldıki vista çıktığında yalnızca yeni çıkan donanımların tek tük driverları vardı piyasada zamanla oturdu hepsi (hoş hala bir çok şey oturmamış olsada) yeni donanım alacak olsam tabiki bunu araştırarak alırım yukardaki kısa özette müşterimin hatasıdır en azından danışıpta alsa idi böyle sorun yaşanmayacaktı yani yine de vistanın savunulacak bir tarafını kesinlikle göremiyorum şahsi fikrimdir.

Sakın Biliyorum Deme, Daha Öğreneceğin Çok Şey Var.
  •  10-30-2008, 8:41 53413 Cevap 13800

Merhaba ben şirkette XP SP2 evde ise klasik görünümde bir vista kullanıyorum. İkisinden de memnunum. Şöyle söyliyim; Şirket clientlarının sürekli birikmiş bir iş yükü mevcut oluyor. Bunun için şirketlere baktığımızda yeterli donanımların pek olduğunu göremiyoruz. Ama bi gerçeği de atlamamak lazım. Windows 98 Windows Me ve Windows XP devri vardı. Kullanıcıların büyük bir kısmı Windows 98 'den direk olarak Windows XP 'ye geçiş yapmıştı. Şimdide adı anılmayan Başlayan Windows 7 için Kullanıcıların Windows XP den Windows 7'ye geçiş işlemlerinin olacağını sanmaktayım.Bence Windows Vista ve Windows XP 'den herhangi bitini tercih edebiliyor isen bence VİSTA'yı seçmeni öneririm.

www.cozumpark.com
( Toplam 58 Mesaj ) 3 Sayfadan 2 -   < Onceki 1 2 3 Sonraki >
RSS haberlerini XML olarak görüntüle