Şu an ve uzunca bir süre yine Xp Pro.
Xp ilk çıktığın da sıkı bir 98 kullanıcı olarak benimseyememiştim ama sonradan kullandıkça taşlar yerine oturdu ardından gelen ServicePacklerle sorunlarla yavaş yavaş aşılmaya başlandı.
Sonrasında bir vista serüvenidir başladı ha çıktı ha çıkacak yakında ertelendi derken piyasaya sürüldü.
Kısa bir anımı anlatayım.
Bir müşterim ısrarla vista da vista diyerek diretti görselliği cezbetmiş olmalı neyse velasıl kelam gittik lisansını aldık kuruluma geçtik tabiki o an yeni bir işletim sistemi tanımanın ve uzunca bir süre beklemenin heyecanı bendede mevcut. Kurulum bitti ve incelemeye başladık vay şöyle güzel vay böyle güzel dedik kendi aramızda sonrasında müşterim dediki Halil bey yazıcıyıda bağlayalım ok dedik ve takdık usb kablosunu donanım yüklemesi için ilgili CD mizi çıkarttık kurmaya çalıştık fakat abuk sabuk yok izin ver kurulsun mu gibilerinden sorulardan sonra nitekim yazıcımızın vista driveri olmadığı için kaldıkı 3 senelik bir yazıcı idi olmasıda o gün için mümkün değildi hemen araştırmaya başladık yazıcı driver ı için. 2,5 ay sonra ilgili driver yazıcının international sitesinde download'a sunulmuş indirdik kurduk. Yazıcımızdan sonra kalk sen 6.500 $ lık bir çizici al ve hiç bir şekildi işletim sisteminle çalıştırama tabiki yine hayal kırıklığı ile devam ediyoruz serüvene bunun gibi bir kaç donanım sorunu daha yaşadık ama yılmadık taki bir gece yarısı telefonum çalana kadar telefondaki ses şöyle diyordu;
-İyi geceler halil bey !!!
İyi geceler ihsan bey,
Yarın yeni bir kasa ve XP işletim sistemi istiyorum acilen....
Hayırdır ihsan bey gece gece sorun nedir ?
Sormayın !!! nişanlım bildiğiniz üzere yurt dışında beni görmek istedi...
Evet,
Webcam taktım
Evet,
Driver CD sini koydum
Evet,
Ama her zamanki gibi işletim sistemimiz desteklemiyormuş
Evet,
ve nişanlım şüphelendi telefonla aradı cevap verdim ve yapamadığımı anlatmaya çalıştım..
Evet,
Ama o ondan soğuduğumu onu istemediğimi ve uzaklaşmaya çalıştığını söyledi...
Evet üzgünüm ayrıca bu konuda,
Sonra tartışmaya başladık ve tartışma akıl almaz bir hal aldı ve son noktayı koyduk ilişkimize...
(Ben bu ara da tüh tüh vistaya bak lan nelere kadir karıyı kocadan boşattıracak diyorum çaktırmadan)
Olurmu ihsan bey bu kadar basit bir konudan ayrılık felan, isterseniz konuşabiliriz birisi ile dertleşme ihtiyacı duyarsanız,
Yok sağolun ben sizi dediğim gibi bilgisayar için aramıştım....
ne bilgisayarı !!! bilgisayara ne oldu ki !!! ( uykulu halimle çakamadım)
Telefonu kapattıktan sonra vista ve bizim Pc tarih sayfalarında yerini aldı...
Peki dert etmeyin hemen yarın hallederiz. İyi Geceler.
İyi gecerler.
Burada anlatmak istediğim olay sürekli vista ile bir boğuşma süreci var o kadar basit durumlarda o kadar büyük sorunlarla karşı karşıya bırakıyorki insanı, bazen içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Birde işin donanımsal yapısı var tabiki 512 Mb ram le bile stabil çalışabilen XP nin yanında 2 gb ramle ıkına kakına çalışan Vistanın getirdiği külfette cabası. Allahtan fiyatlar eskisine nazaran düşük de küçük de olsa bir çözüm oluyor.
6 ay öncesi dükkanımı kapadım inanın kapamadan önce ne kadar Notebook Sattı isem vista lisanslı kurumsal müşterilerime özellikle hepsinin yanında birer tane de XP lisansı hali hazırda sattım (tabiki talepler doğrultusunda).
Kısaca Kurumsal müşteriler ve yük taşıyan programlar kullanan bireysel müşteriler ve kullanıclar için Vista tam bir facia.
Fakat herhangi bir kaygısı olmayan yeniliklerden ve görsellikten hoşlanan kullanıcılar için (tabiki birazda donanım için cepte parası olan) hoş bir deneyim.
Sakın Biliyorum Deme, Daha Öğreneceğin Çok Şey Var.