ÇözümPark

Çözümsüz Sorununuz Kalmasın. Türkiyenin En büyük Bilişim Topluluğu
ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
Ana Sayfa Makaleler Forumlar Resimler Dosyalar Ajanda Online Destek Biz Kimiz? Eğitim İletişim

Windows XP mi Windows Vista Mı ?

Son Mesajınız 02-08-2010, 13:10 kAyhAn89 tarafından gönderildi. 57 yanıt.
( Toplam 58 Mesaj ) 2 Sayfadan 2 -   < Onceki 1 2
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  08-14-2008, 17:38 36585 Cevap 36479

Cevap : Windows XP mi Windows Vista Mı ?

tabiki XpSp3 :)
  •  08-24-2008, 2:18 38725 Cevap 36479

güvenlik bakımından değerlendirecek olursak vista xp den daha iyi oldugunu söyleyebilirim özellikle filtreleme özellikleri  olsun diğer özellikleri ile birlikte vistayı uzman kullanıcı bazında uygulama bakımından iyi bir sistem olarak lanse ediyor

ONUR SERHAT UYGUR

Sistem Uzmanı

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı hemde gelecek treni görür.

Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur.
  •  08-27-2008, 15:02 39474 Cevap 36479

bende xp den yanayım. Vista için henüz erken

•  09-19-2008, 16:25 44802 Cevap 36479

herkese selam xp  ye olan alışkanlıkdan  vazgeçmek zor olsada şimdilik biraz daha xp le devam etmeli vista yı tam benimseyene kadar vistanın da vakti geliyor ve vista busines kullnanlar çok memnun bilgilerinize . şimdilik  xp derim
  •  10-20-2008, 22:18 51627 Cevap 36479

İhtiyaca göre değişir bence  ama vista daha avantajlı bence
  •  10-21-2008, 15:15 51756 Cevap 51627

İlk bakışta Windows Vista zor gibi görünsede bi çok özelliği keşedileince vazgeçilmez hal alıyor.En çok beğendiğim yönü ise partition shrink özelliği tavsiye ederim :)
    www.ugurdemir.net
  •  10-29-2008, 14:23 53286 Cevap 51756

Şu an ve uzunca bir süre yine Xp Pro.

Xp ilk çıktığın da sıkı bir 98 kullanıcı olarak benimseyememiştim ama sonradan kullandıkça taşlar yerine oturdu ardından gelen ServicePacklerle sorunlarla yavaş yavaş aşılmaya başlandı.

Sonrasında bir vista serüvenidir başladı ha çıktı ha çıkacak yakında ertelendi derken piyasaya sürüldü.

Kısa bir anımı anlatayım. 

Bir müşterim ısrarla vista da vista diyerek diretti görselliği cezbetmiş olmalı neyse velasıl kelam gittik lisansını aldık kuruluma geçtik tabiki o an yeni bir işletim sistemi tanımanın ve uzunca bir süre beklemenin heyecanı bendede mevcut. Kurulum bitti ve incelemeye başladık vay şöyle güzel vay böyle güzel dedik kendi aramızda sonrasında müşterim dediki Halil bey yazıcıyıda bağlayalım ok dedik ve takdık usb kablosunu donanım yüklemesi için ilgili CD mizi çıkarttık kurmaya çalıştık fakat abuk sabuk yok izin ver kurulsun mu gibilerinden sorulardan sonra nitekim yazıcımızın vista driveri olmadığı için kaldıkı 3 senelik bir yazıcı idi olmasıda o gün için mümkün değildi hemen  araştırmaya başladık yazıcı driver ı için. 2,5 ay sonra ilgili driver yazıcının international sitesinde download'a sunulmuş indirdik kurduk. Yazıcımızdan sonra kalk sen 6.500 $ lık bir çizici al ve hiç bir şekildi işletim sisteminle çalıştırama tabiki yine hayal kırıklığı ile devam ediyoruz serüvene bunun gibi bir kaç donanım sorunu daha yaşadık ama yılmadık taki bir gece yarısı telefonum çalana kadar telefondaki ses şöyle diyordu;

-İyi geceler halil bey !!!

İyi geceler ihsan  bey,

Yarın yeni bir kasa ve XP işletim sistemi istiyorum acilen....

Hayırdır ihsan bey gece gece sorun nedir ?

Sormayın !!! nişanlım bildiğiniz üzere yurt dışında beni görmek istedi...

Evet,

Webcam taktım

Evet,

Driver CD sini koydum

Evet,

Ama her zamanki gibi işletim sistemimiz desteklemiyormuş

Evet,

ve nişanlım şüphelendi telefonla aradı cevap verdim ve yapamadığımı anlatmaya çalıştım..

Evet,

Ama o ondan soğuduğumu onu istemediğimi ve uzaklaşmaya çalıştığını söyledi...

Evet üzgünüm ayrıca bu konuda,

Sonra tartışmaya başladık ve tartışma akıl almaz bir hal aldı ve son noktayı koyduk ilişkimize...

(Ben bu ara da tüh tüh vistaya bak lan nelere kadir karıyı kocadan boşattıracak diyorum çaktırmadan)

Olurmu ihsan bey bu kadar basit bir konudan ayrılık felan, isterseniz konuşabiliriz birisi ile dertleşme ihtiyacı duyarsanız,

Yok sağolun ben sizi dediğim gibi bilgisayar için aramıştım....

ne bilgisayarı !!! bilgisayara ne oldu ki !!! ( uykulu halimle çakamadım)

Telefonu kapattıktan sonra vista ve bizim Pc tarih sayfalarında yerini aldı...

Peki dert etmeyin hemen yarın hallederiz. İyi Geceler.

İyi gecerler.

Burada anlatmak istediğim olay sürekli vista ile bir boğuşma süreci var o kadar basit durumlarda o kadar büyük sorunlarla karşı karşıya bırakıyorki insanı, bazen içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Birde işin donanımsal yapısı var tabiki 512 Mb ram le bile stabil çalışabilen XP nin yanında 2 gb ramle ıkına kakına çalışan Vistanın getirdiği külfette cabası. Allahtan fiyatlar eskisine nazaran düşük de küçük de olsa bir çözüm oluyor.

6 ay öncesi dükkanımı kapadım inanın kapamadan önce ne kadar Notebook Sattı isem vista lisanslı kurumsal müşterilerime özellikle hepsinin yanında birer tane de XP lisansı hali hazırda sattım (tabiki talepler doğrultusunda).

Kısaca Kurumsal müşteriler ve yük taşıyan programlar kullanan bireysel müşteriler ve kullanıclar için Vista tam bir facia.

Fakat herhangi bir kaygısı olmayan yeniliklerden ve görsellikten hoşlanan kullanıcılar için (tabiki birazda donanım için cepte parası olan) hoş bir deneyim.

Sakın Biliyorum Deme, Daha Öğreneceğin Çok Şey Var.
  •  10-29-2008, 17:29 53311 Cevap 53286

Merhaba.

Eğer Vista ya geçmeden önce makineniz üzerindeki donanımların uyumlu olup olmadığını kontrol etseydiniz, bu sorunu yaşamazdınız.

Eğer Vistaya geçtikten sonra yeni aldığınız donanımın uyumlu olup olmadığını kontrol etseydiniz yine sorun yaşamazdınız.

Ayrıca;

"ne kadar Notebook Sattı isem vista lisanslı kurumsal müşterilerime özellikle hepsinin yanında birer tane de XP lisansı hali hazırda sattım (tabiki talepler doğrultusunda)."

Windows Vista işletim sistemi için downgrade hakkı vardır (Bazı sürümler için). İkinci bir işletim sistemi satmak yerine, bu şekilde bir çözüm üretebilirdiniz.

Serhat AKINCI - IT Pro.
    serhatakinci.com
  •  10-30-2008, 5:04 53407 Cevap 53311

Bahsettiğim olay zaten yeni bir olay değildir. Vistanın ilk çıkış zamanında yaşadığımız sorunlardı. Vistayı tanımıyoruz bilmiyoruz ve ne destekler ne desteklemez bilgiye sahip değildik herkes gibi. Kaldıki vista çıktığında yalnızca yeni çıkan donanımların tek tük driverları vardı piyasada zamanla oturdu hepsi (hoş hala bir çok şey oturmamış olsada) yeni donanım alacak olsam tabiki bunu araştırarak alırım yukardaki kısa özette müşterimin hatasıdır en azından danışıpta alsa idi böyle sorun yaşanmayacaktı yani yine de vistanın savunulacak bir tarafını kesinlikle göremiyorum şahsi fikrimdir.

Sakın Biliyorum Deme, Daha Öğreneceğin Çok Şey Var.
  •  10-30-2008, 8:41 53413 Cevap 13800

Merhaba ben şirkette XP SP2 evde ise klasik görünümde bir vista kullanıyorum. İkisinden de memnunum. Şöyle söyliyim; Şirket clientlarının sürekli birikmiş bir iş yükü mevcut oluyor. Bunun için şirketlere baktığımızda yeterli donanımların pek olduğunu göremiyoruz. Ama bi gerçeği de atlamamak lazım. Windows 98 Windows Me ve Windows XP devri vardı. Kullanıcıların büyük bir kısmı Windows 98 'den direk olarak Windows XP 'ye geçiş yapmıştı. Şimdide adı anılmayan Başlayan Windows 7 için Kullanıcıların Windows XP den Windows 7'ye geçiş işlemlerinin olacağını sanmaktayım.Bence Windows Vista ve Windows XP 'den herhangi bitini tercih edebiliyor isen bence VİSTA'yı seçmeni öneririm.

www.cozumpark.com
  •  11-24-2008, 0:16 60062 Cevap 36479

• Rıdvan34Çevrim dışı. Son etkinliği:03-28-2009, 0:18 Rıdvan34
    • Sıralanmayanlar
      Bay
    • Üye Oluş Tarihi 11-21-2008
    • İstanbul - T&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#252;rkiye
    • Toplam Mesaji 10
    • Toplam Puanı 325

Kesinlikle Windows XP, çalıştığım şirkette bütün makinalar XP. Evimdeki makina XP. Vista için daha çok erken hâlâ tam oturduğunu sanmıyorum. Zamanı geldiğinde bakarız.

Cesur insan yenilebilir ama asla eğilmez.
  •  11-29-2008, 18:56 61707 Cevap 60062

Merhaba

Vista ilk çıktığı günden beri gerek lab ortamında gerekse gerçek hayatta kullanma fırsatı buldum . Ayrıce pek çok kez eğitimlerinide verdim , şahsi fikrim sp1 öncesi biraz sancılı iken sp1 den sonra vista çok başarılı .Bende donanım ihtiyaçları yüzünden çok soğuk baktığım işletim sistemi için şu anda anyı şeyleri düşünmediğimi söyleyebilirim . Çünkü gerekli donanım sağlanması halinde vista çok başarılı . Hele gündemi yeni takip ediyor ve son yazılımlar ile çalışıyorsanız zaten çok başarılı . Geçenlerde laptop ım üzerinde windows 7 kurdum , testler için onuda çok beğendim ardından geri dönüş için format atmadan önce laptop ım için yeni çıkan xp driverları ile beraber xp denemeye karar verdim ( özledim nede olsa ) , ancak kurduktan sonra xp bana çok soğuk geldi , yani uzun bir süre vista kullanan biri olarak sağladığı kolaylıklar sanırım beni alıştırmış olacak ki en fazla bir gün dayanabildim ve akşamındavista 64 bit işletim sistemime geri döndüm . vistaya devam ...

bu bireysel bir kullanım için açıklamadır , şirker kullanımları için her şirket yapısında inceleme yapılmalı ve eğer donanımlar hazır , server tarafında 2008 var ise ondan sonra geçilmesi gerekli , yoksa ev kullanıcıları ile şirket kullanıcılarının ve şirket ağlarının ihtiyaçları bir değildir.

Takip edilmek , izlenmek güzel bir şey. Ama biz düşünelim başkaları hazıra konsun.. iyimiş !!!
    Bir şeyide siz düşününde biz yapalım arkadaş...
    Bunun üstüne en iyi söz ; Taklitler Asıllarını Yüceltir olacaktır.. Bizi izlemeyi artık bırakın da fikir üretin biraz....

http://support.microsoft.com/gp/tmg_backup_restore/tr

HakanUzuner.com
  •  12-01-2008, 10:04 62002 Cevap 61722

Vista sp1'den sonra tam anlamıyla kimliğine büründü..Sp1'li Vista kullandıktan sonra Xp'ye dönmek çok zor artık...

•  12-02-2008, 12:21 62421 Cevap 62002

vista halen sancılı bir işletim sistemi olarak gözümde duruyor ve son güvenlik açığından sonra iyice yıprandı bir servis pack daha cıkması muhtemel yolda gözüküyor, ayrıca kullan tanıdığım kisilerden hep uyumsuzluk sorunları geliyor buna bir çözüm bulmaları gerek diyorum benim xp pro lisansım var memunum ve paşalar gibi çalışıyor vista ise bana yaramadı birdaha bilgisayarıma kurmama kararı aldim ama windows 7 gözde olacak gibi geliyor inşallah yanılmam windows seven alacagim gibi.
    Az anlamak, ters anlamaktan iyidir.
    www.bimbilgi.com - Kişisel Web Sitesi
  •  12-03-2008, 8:25 62745 Cevap 62421

Windows vista service pack2 beta da yayımlanmış durumda.Şu an onu test etmekteyim.

Ama sp1 den sonra ciddi bir yükseliş var windows vista da.Tabii ki bazı programlar ile uyumsuzluğu halen devam ediyor ve bu da bazı kesimlerin haklı olarak canını sıkıyor

•  12-12-2008, 14:14 64748 Cevap 36479

kabul edelim her yeni eskir  xp biraz geç eskisede..........

bence 64 bit vista busineess dehşetül vahşet

•  12-16-2008, 14:41 65634 Cevap 64748

Windows Vista çıktığında Windows XP, Windows XP çıktığında Windows 2000, Windows 2000 çıktığında Windows NT 4.0, Windows NT 4.0 çıktığında Windows 98 SE, Windows 98 çıktığında Windows 95, Windows 95 çıktığında Windows 3.11 Workgroups, Windows 3.11 Workgroups çıktığında Windows 3.1, Windows 3.1 çıktığında da MS DOS 6.0 kullanıyordum.
    Nostalji gibi oldu ama favorim hala XP.
  •  02-14-2009, 15:59 80544 Cevap 36479

XP DERIM
  •  02-14-2009, 22:19 80572 Cevap 80544

Hakan Hocam a Sonuna kadar Katılıyor olsamda, Sadece masaüstü açıldıgında hiçbir program çalışmadığı halde ve System +Advanced+Performence+Setting +Visual Effects  Minimum seçili olduğu halde 590 Mb Ram tüketiyor..

XP SP3 ...

Alim Unutur Kalem Unutmaz..
  •  03-06-2009, 20:53 85685 Cevap 80572

Kesinlikle XP

Vista AD Ortamında çok problemli  

Vistayı 2008 Server ile kullanmak mantıklı fakat server 2008 inde stabil çalışma sorunu var.

AD Domain ortamında server 2003 64x + XP derim

•  10-08-2009, 16:08 125909 Cevap 13914

xp daha iyi
    ''Kişi Sevdiği İle Beraberdir''(hadis-i Şerif)
  •  10-08-2009, 16:33 125916 Cevap 125909

Merhabalar ;

Ozaman bende bir yorum yapıyım ; evde hem xp hem vista kullanıyorum ama bu iş tamamen alışkanlıkla ilgili ve gözün ve beynin o işletim sistemine alışması , emin olun ki vista diyenler ilk bakışta hoşuna gidenler , xp diyenler ise ilk bakışta karmaşık yada benimsemedikleri için xp demişlerdir, belli bir süre vista kullanınca gerçekten vista nın daha iyi olduğunu ister istemez anlıyorsunuz zaten , artık pc ve notebookların donanımları vista yı karşılıycak güçte , bu paylaşımlarım bir kullanıcı gözüyle , şirketler için durum farklı tabi ...

İzleri takip etmek sizi hiçbir zaman öne geçirmiycektir !!!
  •  10-09-2009, 11:13 126025 Cevap 13800

elbette ki xp! ama simdi win7!
    Biz Bu Iste Yeniyiz! Once Hocalarimizi Dinleriz Yas (19)
  •  10-10-2009, 16:47 126278 Cevap 126025

yeni sorunun XP mi 7 mi olması gerekiyor :):) ve 7 diyorum :)
    Serkan ŞAYLI
    MCP - MCTS
    MCSA+S - MCSE+S
  •  02-04-2010, 20:37 150924 Cevap 126025

Windows7'den önce olsaydı XP derdim fakat artık Win7 var :))

Donanımsal olarak bir sıkıntı çıkarmayacaksa kesinlikle Windows 7.

Üstelik, "Xp Mod" ile de win7 de sorun çıkaran eski programlarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz

(Xp mod donanımsal destek gerektirir).

•  02-04-2010, 21:03 150929 Cevap 150924

Alışkanlıkların yıkılması zor , xp prof sp3 diyorum 7 yi sadece eksik kalmamak için sanal da kullanıyorum, ama bana vista tadı veriyor alışamadım bir türlü 7'ye,  ve çoğu yerde hala xp var, uzak kalmak istemiyorum xp ye 
    Bir hiçim ben, sıfırım..
    Toplarsan etkisiz, çarparsan yutan olurum!
    Bölersen sonsuz, çıkarırsan kendin olurum!
    Sıfırım ben, ben bir hiçim!

•  02-08-2010, 13:10 151580 Cevap 150929

Vista ile ilk tanıştığımda çok fazla sıkıntı yaşadım ve vista dan soğudum ve sp1 den sonrada hiç denemedim..

Xp yıllarca kullandım nasıl kötüleyebilirim ki.. Ancak 7 bambaşka...

Xp nin performansı ile 7 nin süper özelikleri ile birleşmesi sonucu 7 yıllar boyu vazgeçemeyeceğim bir sistem haline geldi sanırım..

Windows 7 göçmüyorda arkadaşlar, pil biter kapanır, ben çak die düğmeden kapatırım vs vs makina göçmüyor..

Xp de pil biter, fişe takar açarsın, aman yarabi, ntldr eksik der, vur kafayı duvara sonra...

Vista dan soğudum bir kere sevemem bir daha, mümkünse  7 olsun. :D

Düşünceli...
( Toplam 58 Mesaj ) 2 Sayfadan 2 -   < Onceki 1 2
RSS haberlerini XML olarak görüntüle