Merhaba arkadaşlar,
Yerel firewall üzerinde bir loglama yok ise, ağda sniff söz konusu değil ise ve kullanıcı kendi kaydetmiyor ise bu iş efsanedir. ISP ler böyle bir yükün altına girmezler. (..ki zaten bir delilik olur, buna işlem gücü yetmez..)
Bu nedenle bu post açıldıktan sonra sizler için Hotmail ve Windows Live Team' e danıştım.. olumlu yanıt alamadıkça sürekli farklı birimlerde cevabı bulmaya çalıştım ama yanıt aynıydı..
Son 3 aylık msn kayıtlarına ulaşmam gerektiğini belirttim, gerekçe olarak ise, msn konuşmalarımın çok önemli bilgiler içerdiğini, bunların diskim üzerinde otomatik kaydedildiği ancak disk arızası nedeniyle herşeyi yitirdiğimi vs..
Her iki taraftan geken yanıtta olumsuzdu, söyledikleri tek şey sadece silinmiş emaillerinizin kurtarılabileceği.. msn kontak list ve groupların recover edilebileceği vs..
Mesajın diğer kısmını aşağıda aynen aktarıyorum;
Hi Mesut,
Thank you for contacting Windows Live Messenger Technical Support. My name is Mark and I'll be glad to assist you with your concern.
We reviewed the information you provided to us, I understand that you want to retrieve your chat history in Windows Live Messenger for last three months. I know this is quite inconvenient. Allow me to guide you in resolving this.
I regret to inform you that we will not be able to retrieve your previous message history files if your computer harddisk was broken. Saved conversations are stored locally on your computer; therefore we cannot retrieve any deleted or unsaved message history files for you. Please know that Microsoft never monitors your instant messages or your webcam, voice, or video conversations. Also, Microsoft does not record or store any personally identifiable information to monitor the performance of these services
Thank you for contacting Windows Live Messenger Technical Support. Have a great day.
Sincerely,
Mark
Windows Live Messenger Technical Support
"İnsanın öğrenmesi gereken ilk dil, tatlı dildir."
Barış Manço