Forum

Member server ile A...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Member server ile Adc arasındaki fark nedir?

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,641 Görüntüleme
(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Mesajları okurken farketttim. Member server ile Adc arasında ne fark var? Bu konuda detaylı bilgi bulabilirmiyiz?

 
Gönderildi : 30/10/2009 00:25

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


member server network işletim sistemi yada diğer tanımıyla NOS kurulmuş domaine üye ve üzerinde herhangi bir servis koşturan sunucudur. örneğin DHCP,DNS,ISA Server, File Server, Print Server, Exchange Server,Fax Server vs...


ADC ise Additional Domain Controller ; birinci domain controllerin aynısıdır kopyasıdır ikizidir. (bazı roller onun üzerinde olmasa da) herhangi bir durum oluşursa ve birinci DC çökerse Adc üzerinden işler belirli bir süre yürür, kullanıcılar oturum açmaya devam eder ve dizin hizmetine bağlı diğer servisler etkilenmez (kısmen). ancak kısa sürede birinci DC ayağa kaldırılmalıdır, eğer ayağa kalkacak durumda değilse bütün rollerin ADC'ye aktarılması gerekir ki hizmet aksamasın...


kolay gelsin

 
Gönderildi : 30/10/2009 00:31

(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Yani ortamda 2 dc varsa 3. serveri member server olarak konuşlandırıp hizmetleri vermek daha mantıklı gibi. Yani istediğimiz an member serveri kaldırabilir tekrar kurabilir ve active directory üzerinde herhangi bir risk oluşturmamış oluruz öyle değilmi?

 
Gönderildi : 30/10/2009 01:15

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Ağınızda iki etki alanı denetleyicisi bulunuyorsa ( biri ADC ) belirttiğiniz gibi diğer hizmetlerin etki alanı üyesi olan üçüncü sunucunun sorumluluğunda olması uygundur.

 
Gönderildi : 30/10/2009 11:08

(@LiberTa)
Gönderiler: 32
Eminent Member
 

Teoman Bey Mümin Hocamızın da dediği gibi ADC yi DC nin kopyası olarak düşünün ama diyelimki DC down oldu . DC yi up yapana kadar  ADC ile kullanıcılar oturum açma ve diyer servislerden yararlanabiliyor ve DC'nin up duruma gelme durumu imkansızsa DC deki schema ve rolleri ADC ye taşıyorsunuz ve ADC niz artık bir DC olmuş oluyor..

 
Gönderildi : 30/10/2009 12:11

Paylaş: