Anasayfa » Forum

İnternete Bağlantı ...
 

İnternete Bağlantı Sorunu  

  RSS
Kamil Aykırı
(@KamilAykiri)
Üye

Merhaba arkadaşlar, PFSense firewall öğrenmek için kolları sıvadım ama takıldım kaldım. Sanal Makine de PFSense kurdum ve 2 adet pc ile internete açılmaya çalışıyorum ama bir türlü internete bağlanmıyor. Client bilgisayarlardan PFSense LAN ayağına ping atabiliyorum ve web arayüzüne ulaşabiliyorum. İp Adreslerim doğru. PFSense web arayüzünden ve konsoldan internetteki googel, facebook tarzı sitelere ping gönderilebiliyorum. Kısaca WAN internete bağlanıyor ama clientler internete bağlanamıyor.

 

Gerçek Default Gateway: 192.168.1.1

WAN IP: 192.168.1.2

LAN IP: 192.168.10.1 //Karışıklık olmasın diye Diğer networkün ip aralığını değiştirdim

LAN Default Gateway: 192.168.10.1

 

Client PC1

LAN: 192.168.10.11

Default Gateway: 192.168.10.1

 

Client PC2

LAN: 192.168.10.12

Default Gateway: 192.168.10.1

 

Sorunsuz bir şekilde IP adresleri DHCP tarafından dağıtılıyor. Böyle bir durumda sorunsuz girmesi lazım ama ne yaptıysam girmiyor bir türlü. İnternette araştırmadığım konu kalmadı, siz daha bilgilisiniz rica etsem nerede eksik bir şey yapıyorum rica etsem öğrenebilir miyim?

Alıntı
Gönderildi : 13/09/2018 9:56 pm
CumhurAltan
(@cumhuraltan)
Üye Forum Yöneticisi

Selamlar ;

 

Pfsense üzerinde  LAN DEFAULT  GATEWAY'a  hiçbirşey yazmamanız gerekiyor, sadece Wan interface'ine  GW  yazmanız yeterli.

***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "ÇÖZÜLDÜ" olarak işaretleyerek benzer problemi yaşayanlara yardımcı olabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/09/2018 1:33 am
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Tanınmış Üye Forum Yöneticisi

merhaba,

Cumhur hocanın belirttiği gibi lan interface tarafında gateway tanımlamanıza gerek yok.

ek olarak en sık yapılan hatalardan biri, dhcp ve manual ip atamasında hatalı dns adresi.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/09/2018 2:23 am
Kamil Aykırı
(@KamilAykiri)
Üye

Cevaplarınız için teşekkürler, bir türlü olmadığı için sanal makineyi sildim tekrar kurdum ama hala internete bağlanmıyor. Ethernet Kartının birini Brdiged moda aldım, diğeri ise Lan adında bir network oluşturdum daha sonra diğer PC leri de bu networke bağladım. Kurulumu yaptıktan sonra WAN otomatik ip adreslerini aldı. Lan ise 192.168.1.1 oldu bende bunu 192.168.10.1 olarak değiştirdim. DHCP açtım ve aralığı 192.168.10.10 ile 192.168.10.254 yaptım sonra default gateway sordu bunu 192.168.10.1 yaptım ve web arayüzüne bağlanmak için 192.168.10.1 adresini oluşturdum. 

 

Daha sonra Web arayüzüne girdim ve ilk bölümde DNS 8.8.8.8 ile 8.8.4.4 google dns lerini ekledim. Başka ayarlara dokunmadan ikinci bölüme geçtim ve burada Bölge ayarlarına İstanbulu seçtim ve konsoldayken diğer ayarları yaptığım için başka hiç bir ayara dokunmadan kurulumu bitirdim.

 

Söylediğiniz şekilde Interfaces den LAN ayarlarına girdim ve static ip adresimin altında ki Upstream Gateway alanını none yaptım. IP kaldırıp tekrar ip aldım ve dns ön belleğini temizledim ama hala internete giriş yapamıyorum. 

 

NOT: Aslında şunu fark ettim FPSense den google.com a ping atmaya çalıştığımda PFSense'nin LAN ethernet kartının ip adresini yani iç networkün 192.168.10.1 adresini yazıp Time to live exceeded hatası veriyor. Yani ping dışarıya değil içeriye atılıyormuş. Ama WAN ile LAN network kartları doğru çalışıyor.

 

Acaba nerede hata yapıyorum?

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/09/2018 10:57 pm
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Tanınmış Üye Forum Yöneticisi

kullandığınız sanallaştırma çözümünde, network interface tarafı ile pfsense altında status/interface ekranlarını paylaşın bakalım.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/09/2018 3:23 am
Kamil Aykırı
(@KamilAykiri)
Üye

Şuan internetim yok, telekom çalışma yapıyor sanırım denemeleri sonra yapacağım. Buyrun ekran görüntüleri;

 

WAN

https://drive.google.com/file/d/1A9BNCDjY5Qvjr71bI_NYc0lxqG7N7rqi/view?usp=drivesdk

 

LAN

https://drive.google.com/file/d/1XbmeFW6iC9fKrWnOXbX-B2NE426EAV0i/view?usp=drivesdk

 

PFSENSE WMWare Network Kartları 

https://drive.google.com/file/d/1GSmOKWk1H_V262hQeOmCzexdUB2wct4N/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/17BD1MhZDSKlbhAX7MbdKtVjRPFcnyKRd/view?usp=drivesdk

 

Client PC Network Kartı

https://drive.google.com/file/d/1Ud6ezUtN2kXnnveVZoYMZ9GdyruLojp0/view?usp=drivesdk

 

Internetim olmadığı için google drive üzerinden paylaştım.  Wan status sayfasında gayet normal görünüyor. IP doğru almış, zaten Lan da problem yok. Acaba Firewall > Rules bölümümden bir şeyler mi eklemem lazım.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/09/2018 4:12 pm
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Tanınmış Üye Forum Yöneticisi

ekran görüntülerinde sorun görünmüyor.

trace çıktısını kontrol edin.

ek olarak hostlar tarafına manual dns atadığınızda, erişim sağlayabiliyor musunuz ?

 

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/09/2018 5:40 am
Kamil Aykırı
(@KamilAykiri)
Üye

Teşekkürler cevaplar için, nasıl çözdüğümü bilmiyorum ama bütün interface'leri kaldırdım sonra tekrar FPSense kurdum ve networkleri baştan oluşturdum bugün internet problemim çözülünce denediğimde sorunsuz internete bağlanabiliyorum. Şimdi silip tekrar FPSense kurup tekrar deneyeceğim, hatam neymiş onu bulup ileride böyle bir problem yaşamamam için. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/09/2018 7:35 pm
Kamil Aykırı
(@KamilAykiri)
Üye

Arkadaşlar sorunu çözdüm, sorun PFSense de bir BUG var. Yeniden başlatıldığında sanal cihaz BUG oluyor dışarıya bağlanmıyor. Kapatıyorum yeniden açıyorum sorun düzeliyor. Eğer aynı hata ile karşılaşanlar olursa akıllarında bulunsun.

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/09/2018 8:16 pm
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Tanınmış Üye Forum Yöneticisi

Kamil bey,

ilgili bug ismi ve pfsense versiyonu paylaşırsanız, benzer sorunu yaşayanlar için daha net bir açıklama olacaktır.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/09/2018 3:58 am
Paylaş:
  
Çalışıyor

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol