Windows Server

Remote Desktop Services Yüksek Erişilebilirlik Çözümleri Bölüm 9 RDS Farmına RD Session Host Sunucusunun Eklenmesi

Remote Desktop Services Yüksek Erişilebilirlik Çözümleri makale serimizin bu bölümünde RDS Farmımız içine ikinci bir RD Session Host sunucusu ekleme işlemini gerçekleştireceğiz.

clip_image002

Bölüm 2 RDS Farmının Oluşturulması makalemiz içinde RDS Farmımızı oluştururken RDSH01 isimli sunucumuzu RDS farmımızın RD Session Host sunucusu olarak belirlemiştik ve RDS farmını bu şekilde kurmuştuk. Bölüm 2 den bu makaleye gelene kadar topolojimizin değişimini paylaşmıştık. Topolojimizin son halini yukarı görülmektedir ve RD Session Host sunucusu farmımız içinde yüksek erişilebilirlik özelliği bulunmayan bir rol olarak kalmaktadır.

Bölüm 1 Tasarım Seçenekleri makalemiz içinde her bir rol için yüksek erişilebilirlik özelliklerinden bahsetmiştik. RD Session Host rolü diğer RDS rollerine göre yüksek erişilebilirlik için en az çaba harcayacağımız RDS Rolüdür. Diğer Roller gibi NLB, Round Robin vb. bir yapılandırmaya ihtiyaç duymadan çalışmaktadır. RD Session Host rolümüz, aynı collection içinde bulunan RD Session Host sunucuları ile RD Connection Broker sunucusu tarafından yüksek erişilebilirliği ve yük dengelemesi gerçekleştirilen RDS Rolümüzdür.

clip_image004

RDS Farmımız içinde bulunan ve RDS rolleri yüklü bulunan sunucuları görebilmekteyiz. RD session Host rolü sadece RDSH01 isimli sunucumuz üzerinde bulunmaktadır.

clip_image006

Deployment Overview ekranını açıyoruz ve RD Session Host ekranı üzerinde Add RD Session Host Servers sihirbazını başlatıyoruz.

clip_image008

Server Selection bölümünde, RDS Ha Server grup içinde bulunan RDSH02 isimli sunucumuzu seçiyoruz ve devam ediyoruz.

clip_image010

Confirmation bölümünde bizlere yüklenecek rol ve sunucu hakkında bilgi vermektedir. Daha önce yayınlanan makalelerde bahsettiğim gibi RD Session Host rolü aktif duruma gelebilmesi için yeniden başlatma ihtiyacı bulunan bir RDS Rolüdür ve bu sebepten ötürü Restart remote computers as needed kutusunu işaretliyorum ve add butonuna basıyorum.

clip_image012

RD Session Host rolü servisleri sunucumuz üzerine yükleniyor ve yükleme işleminden sonra yeniden başlatılacaktır.

clip_image014

Sunucumuz yükleme işleminden sonra yeniden başlatıldı ve başarılı bir şekilde RDS farmımız içine dahil edildi.

clip_image016

RDS Farmımızın son hali yukarıda görülmektedir. Deployment Servers bölümünde görüldüğü gibi RDS farmımız içinde iki tane RD Session Host bulunmaktadır.

clip_image018

Bu işlemden sonra topolojimizin son hali yukarıda yer almaktadır.

Bizler bu işlemden sonra RD Session Host sunucumuz için yüksek erişilebilirlik hizmetini henüz gerçekleştirmedik. Bu iki sunucu üzerine yüklü durumda bulunan RD Session Host sunucumuz aynı Collection içinde birleştirirsek bu ihtiyacı karşılamış olacağız. Bu özelliği detaylı bir şekilde incelemek ve collection yapılandırmasını, RD Session Host yüksek erişilebilirlik çözümlerini gerçekleştireceğimiz Bölüm 10 Collection Topolojisinin Belirlenmesi makalemizi yayınlayacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu