Windows Server

Remote Desktop Services Yüksek Erişilebilirlik Çözümleri Bölüm 4 RDS Farmina RD Web Access Sunucusunun Eklenmesi

Makale serimizin ikinci bölümü olan RDS Farmının Oluşturulması bölümünde RDS Farmını oluşturmuş ve hiçbir RDS Rolü için yüksek erişilebilirlik çözümünü gerçekleştirmemiştik.

clip_image002

RDS Farmımız içinde bulunan RD Web Access sunucumuzun mevcut durumunu yukarıda görebilmektesiniz.

clip_image004

Oluşturmuş olduğumuz RDS farmının içinde bulunan RDS sunucularını görebilmektesiniz. Deployment servers bölümünde görüldüğü gibi RDS sunucularımız ve rolleri görülmektedir. Bu bölümde RD Web Access rolü için yüksek erişilebilirlik çözümünü uygulayacağız.

clip_image006

RDS Farmımızda Deployment Overview penceresinde RD Web Access simgesi üzerinde sağ tuş yapıyoruz ve Add RD Web Access Servers sihirbazını başlatıyoruz.

clip_image008

Server Pool içinde RDWEB02 isimli sunucumuzu seçiyorum ve ilerliyorum. Bu işlemi yapabilmek için daha önce oluşturmuş olduğum RDS HA Farm grubunun üyesi olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum.

clip_image010

Confirmation bölümünde farmımıza eklemiş olduğum yeni RD Web Access sunucumuzu görebiliyoruz ve Add butonu ile farmımıza dâhil ediyoruz.

clip_image012

Sunucumuz üzerinde RD Web Access rolü yüklü durumda değilse sihirbazımız bu yükleme işlemini gerçekleştirecek ve yükleme işleminden hemen sonra yapılandırma işlemlerini yapacaktır.

clip_image014

RDWEB02 sunucumuz RDS farmımız içine başarılı bir şekilde eklendiğini görebilmektesiniz.

clip_image016

Yeni RD WA sunucumuz deployment servers bölümünde yerini aldı.

clip_image018

Configure the deployment bölümünde farmımıza hizmet eden RD Web Access sunucularını görebilmektesiniz.

clip_image020

Topolojimiz içine ikinci RD Web Access sunucusunun eklenme işlemini tamamladık.

Bu makale içinde anlatılan işlemleri yapmadan önce Bölüm 3 Network Load Balancing Yapılandırılması adımlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu iki makale içinde anlatılan adımları N sayıda yapabilir ve ihtiyaçlarımıza göre RD Web Access sunucularını RDS farmı içinde geliştirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu