Windows Server

Windows Server 2008 Kablosuz Ag Yapilandirmasi

Kablosuz ağlar artık günümüzde sistemlerimizin bir parçası oldu ve hemen hemen bütün işyerlerinde mevcut ve kullanılıyor. Kablosuz ağları Windows XP,Vista ve 7 üzerinde yapılandırmak çok basit olsa da Windows Server 2008 üzerinde kullanmak istediğimizde öyle tak çalıştır malesef olmuyor.

Windows Server 2008 plataformunda kablosuz ağları kullanmak istiyorsak öncelikle bu servisi bir özellik olarak sunucu üzerine eklememiz gerekmektedir. Aksi taktirde ne kadar da uğraşsanız Windows Server 2008 üzerinde kablosuz ağları kullanamazsınız.

Biz bu makalemizde Windows Server 2008 üzerinde kablosuz ağ yapılandırmasını ve Windows Server 2008 Wireless servisinin kurulumunu ve ardından da iletişimi kontrol edeceğiz.

Kablosuz Ağ servisini kurmadan isterseniz Windows Server 2008 üzerindeki duruma bir bakalım.

image001

Evet yukarıdaki şekilde de görüldüğü gibi Kablosuz ethernet kartı takılı olmasına rağmen Windows server 2008 üzerinde iletişim yoktur.

image002

Windows Server 2008 üzerinde Kablosuz ağ servisi devre dışı gelmektedir yada bir özellik olarak gelmektedir ve yüklenmesi gerekir. Yükleme işleminden sonra da aktif hale getirilmesi gerekir. Bu işlemi yapabilmemiz için de Server Manager açıyoruz ve Features tıklıyoruz. Ardından Add Features ile devam ediyoruz.

image003

Select Features altından şekilde de görüldüğü gibi Wireless LAN Service seçiyoruz ve devam ediyoruz.

image004

Servisimizin kurulumu devam ediyor.

image005

Servisimiz kurulduktan sonra sunucunun yeniden başlatılması gerekiyor.

image006

Görüldüğü gibi Wireless LAN Service başarılı bir şekilde kurulmuştur. Artık kullanabiliriz…

Kablosuz ağ servisini test etmek ve var olan kablosuz erişim noktamıza ulaşmak için ağ bağlantılarımıza gidelim ve bir bakalım son durum nedir?

image007

Evet şekilde de görüldüğü gbi ağ yapımız yukarıdaki gibidir. Wireless Network’e sağ tıklıyoruz ve Connect/Disconnect seçiyoruz.

image008

Evet görüldüğü gibi benim kablosuz ethernet kartım tarafından ulaşılabilen erişim noktaları görülmektedi.

İlk çalıştırdığınızda kablosuz ağ servisinin çalıştığından emin olun. Eğer servis sizin tarafınızdan çalıştırılmadıysa Connect dediğinizde otomatik olarak servis başlatılacaktır.

image009

Bağlanmak istediğimiz ağın şifresini giriyoruz ve Connect diyoruz.

image010

Bağlantımız başarılı bir şekilde sağlandı.

image011

Evet bağlantımızın son durumu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu