SQL Server

Server 2012 Üzerinde SQL 2012 Always On Cluster İşlemleri – Bölüm 3

Makalemin ilk iki bölümüne aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

 

http://www.cozumpark.com/blogs/sql/archive/2013/11/10/server-2012-zerinde-sql-2012-always-on-cluster-lemleri-b-l-m-1.aspx

 

http://www.cozumpark.com/blogs/sql/archive/2013/11/10/server-2012-zerinde-sql-2012-always-on-cluster-lemleri-b-l-m-2.aspx

 

Bu bölümde ise SQL Server 2012 kurulumu adımlarını detaylandıracağım.

 

4)      SQL Server 2012 Kurulumu

Always On SQL Server  2012 ile gelen bir özellik olup yalnızca Enterprise sürümünde desteklenen bir özelliktir. Bu sebepten dolayı SQL sunucumuzun sürümü Enterprise olması gerekmektedir.

Normal bir Failover Cluster kurulumundan farklı olarak her iki Node içinde Standalone bir SQL Server kurulumu yapıyor olacağız.

SQL Server 2012 DVD mizi sunucumuza takıyor ve kurulum adımlarına başlıyoruz.

clip_image002

Stand-alone bir kurulum yapacağız, bunun için New SQL Server stand-alone installation or add features to an existing installation seçeneğini seçiyoruz.

clip_image004

Kurulum için gerekli ön koşulları sağlayıp-sağlayamadığımız kontrol edilmektedir. Herhangi bir eksiğimiz bulunmamaktadır, OK diyor ve bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

clip_image006

Ürün için eğer var ise geçerli ürün anahtarımızı giriyoruz, eğer yok ise 180 günlük deneme sürümünü kullanarak ürünü 180 gün boyunca test edebilirsiniz.

clip_image008

Lisans anlaşmasını kabul ettiğimizi belirten I accept the licence terms. Kutucuğunu işaretliyoruz.

clip_image010

Kurulum aşamasından önce ürün ile ilgili yayınlanmış Update ler kontrol edilmektedir. İlgili updatelerin mutlaka kurulması gerekmektedir!

clip_image012

Update işlemi sonrasında kurulum için gerekli kontrol işlemleri yapılıyor. Herhangi bir sorun veya uyarı verilmemektedir. Next diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz.

clip_image014

Kurulum Rolünü seçiyoruz. Biz senaryomuz gereği SQL Server özelliklerini kuracağız. Bunun için SQL Server Feature Installation ı seçiyor ve Next diyerek işlemlerimizi devam ettiriyoruz.

clip_image016

Gereksinimlerimize senaryomuza bağlı olarak SQL sunucumuzda aktif etmek istediğimiz bileşenleri belirtiyoruz. İşlem sonrasında Next diyerek kurulum adımımızı ilerletiyoruz.

clip_image018

Next diyerek bir sonraki adım olan Instance Configuration adımına geçiyoruz.

clip_image020

Bu adımda SQL sunucumuz için bir Instance Name belirteceğiz. Eğer farklı bir Instance Name kullanma gerekesiminiz yok ise Instance Name’i Default değerde bırakmanız önerilir. Ardından Next diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

clip_image022

Kurulum için yeterli seviyede Disk alanına sahip olup-olmadığımız kontrol edilmektedir. Disk alanı ile ilgili bir sorunumuz bulunmamaktadır. Next diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

clip_image024

Bu adımda SQL sunucumuzun servislerini bir hesaba bağlayacağız. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli nokta bu işlem için açmış olduğumuz hesabın bu servislerin çalışması için kullanılmasıdır.

clip_image026

Kurulumun bu aşamasında Database için yetkili bir kullanıcı hesabı ataması yapıyoruz. Bu alanda dikkat etmemiz gereken bir diğer husus ise Database’in Authentication Mode’nun Mixed mod olarak seçilmesidir. Bu alanda yazacağımız şifre bilgisi SQL in sa kullanıcısına ait şifredir.

Add Current User diyerek kurulum yaptığımız hesabı da SQL server için yetkili bir Windows hesabı olarak SQL Server’a ekliyoruz.

clip_image028

Ürünle ilgili Microsoft’a Hata Raporları gönderimini kabul etmek istiyor ise yukarıdaki kutucuğu işaretleyip Next diyerek devam ediyoruz.

clip_image030

Kurulum için son kontrollerimiz yapılıyor. Next diyor ve kurulum işleminin başlatılması için bir sonraki adıma geçiyoruz.

clip_image032

Yapmış olduğumuz ayarların özetini yukarıda görmekteyiz. Ürünümüz kuruluma hazır, Install diyoruz ve kurulum işlemini başlatıyoruz.

clip_image034

Kurulum işlemini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra Close diyerek tüm işlemleri tamamlıyoruz.

Makalemin üçüncü bölümünün sonuna geldik. Dördüncü ve son bölümde görüşmek üzere.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu