Internet of things IoT

Microsoft Azure IoT Market ve IoT Ürün Seçimi

Bu makalemiz içerisinde Azure IoT market kullanımı ve IoT ürün seçimi için sizlerle birtakım bilgiler paylaşacağım.

IoT platform hakkında bilgi sahibisiniz, ardından bir karar aldınız ve bir yerlerden başlayıp, ürün seçimi yapmak ve birtakım veriler toplayıp, Nesnelerin internetine giriş yapmak istiyorsunuz, işte tam bu noktada en yaygın ve en güvenilir olanların başında gelen IoT platformuna ihtiyacınız var, Azure IoT platform ve Azure Market katalog burada imdadınıza yetişiyor.

Azure IoT Suite ve diğer bileşenleri hakkında portalda kurulum ve detaylara dair birtakım makaleler paylaştık, sizlerden ricam ürün seçmeden evvel bunlardan birkaçına göz atmanız,

https://www.cozumpark.com/blogs/nternet_of_things_ot/archive/2017/09/10/microsoft-azure-ve-nesnelerin-interneti-_3101_ot.aspx   Azure IoT Nedir? Makalesi ve IoT AĞ geçitlerine dair makaleleri okuyabilirsiniz.

https://www.cozumpark.com/blogs/nternet_of_things_ot/archive/2017/09/03/ardunio-a-ge-idi-nedir-nas-l-kurulur-ve-kart-tipleri.aspx

Daha sonra aşağıdaki linkten Azure Market’ten IoT ürünü seçimine geliyoruz.

https://catalog.azureiotsuite.com/  ürün seçimi yaparken, tavsiyem öncelikle başlangıç kitlerinden istifade etmeniz gerekli.

Kataloğun bulunduğu web sayfasını açtıktan sonra, ilgi alanınıza ve bütçenize göre ürün seçiniz, dilerseniz daha sonra bu üründen demo talebinden bulunabilirsiniz.

clip_image002[4]

İlgili başlangıç kitinizi seçtiniz, ardından ürün ile alakalı olarak kullandığı dil kütüphanesi, ürün özellikleri detaylarını aşağıdaki gibi kontrol edebilirsiniz.

clip_image004[4]

Yukarıda da gözlemlediğiniz üzere, Cihazın dili, işletim sistemi, donanım özellikleri ve kullandığı protokollere kadar inceleyebilirsiniz.

Aynı pencere içerisinde “Kit Spesifications” başlığı altında cihazın Azure IoT sertifikası ve sensor, yarı iletken malzemelerin detaylarına dair temel bilgiler mevcut.

              

Son adım olarak, satın almış olduğunuz bu ağ geçidini Azure IoT Hub katmanına eklemek için ön gereksinimleri tamamlamanız gerekmektedir. Bir takım ısı vb. değerler ölçecekseniz aşağıdaki gibi bir kitlist oluşturmalısınız.

clip_image006[4]

 

Ağ geçidi ile ilgili detayları tanımladıktan sonra, cihazınızın profil yapılandırmalarını gerçekleştirmek ve cihazınızı Azure IoT eko sistemine eklemek için öncelikli olarak Azure IoT üzerine yeni bir cihaz nasıl ekleniyor kısmını, ilgili linkteki kurulum adımlarından faydalanarak yapmanız gerekli, https://www.cozumpark.com/blogs/nternet_of_things_ot/archive/2017/10/22/azure-_3101_ot-uygulamalari-azure-_3101_ot-lab-uygulamalarina-baslarken-bolum-1.aspx

Ağ geçidini kaydetme işlemini Azure IoT üzerinde gerçekleştirdikten sonra, aslında profil yapılandırmasını hazırlamış oldunuz ve gerçek ağ geçidini eklemek için aşağıdaki işlem adımlarını yerine getirmeniz gereklidir.

Cihaz kaydında dikkat edilmesi gereken husus, hangi işletim sistemi, hangi kaynak kod dil yapısı kullanılacağıdır.

clip_image008[4]

Cihaz kaydını tamamladıktan sonra, aşağıdaki gibi, ilgili devre elemanlarını “bread board” üzerinde yerleştirmeniz gereklidir.

İlgili fiziksel bağlantıları yapabilmek için temel elektronik bilginiz olmalıdır. Yarı iletken malzemelerin çalıştığından emin olmalısınız.

clip_image010[4]

Son işlem adımı olarakta, cihazınızın programlamasını yapabilmek için ilgili derleyiciyi bilgisayarınıza indirip, tanımlama yapmaktır.

Aşağıdaki işlem adımları derleyiciyi aktif hale getirmek için kullanılacaktır.

clip_image012[4]

 

Eğer fiziksel olarak yukarıdaki temel elektronik elemanlarınız yok ise, ama bu tarz bir devrenin çalışmasını simule etmek istiyorsanız, en başta ürün ile ilgili takip ettiğimiz sayfa içerisinde demo/simule elektronik malzemeler kullanabiliyorsunuz.

Azure market kullanımı ve ürün seçimindeki temel aşamalar makalesi sayesinde, azure iot market ve katalog kullanımını gerçekleştirebilirsiniz.

Keyifli okumalar…

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu